Sivut

30.1.2021

LUKULISTALLA NYT

Blogiani pidempään seuranneille ei ole varmasti jäänyt epäselväksi, että rakastan lukemista. En tiedä juuri mitään parempaa kuin tunteen, joka tulee mukaansatempaavaan tarinaan uppoutumisesta. Puhelimeni muistiossa on ollut viimeisen viiden vuoden ajan jatkuvasti ainakin parikymmentä kirjaa käsittävä lukulista, jolta poimin luettavaa aina silloin, kun löydän kirjoille aikaa. Muun muassa nämä kirjat ovat lukulistallani nyt. Toivottavasti ehtisin lukea tänä vuonna mahdollisimman monta näistä!


Suon villi laulu - Delia Owens


Monet tuttavani ovat lukeneet tämän, ja lisäksi kirja on tullut säännöllisin väliajoin vastaan sosiaalisessa mediassa. Tietojeni mukaan kirjan kieli on erityisesti luontokuvausten osalta rikasta, ja se kertoo yksinäisen tytön kasvutarinan. Pelkästään tämä sai kiinnostukseni heräämään, mutta kun otetaan huomioon, millainen myyntimenestys romaani on ollut, tekee entistäkin enemmän mieli lukea se itse.

Akhilleen laulu - Madeline Miller


Antiikin Kreikan ja Rooman historia kiinnostavat minua valtavasti, joten kirja, jossa sukelletaan Troijan sodan tapahtumiin kuulostaa siltä, että se sopii mulle mainiosti. Tähän kirjaan törmäsin alun perin erään seuraamani tuttavan instagram-tarinoiden kautta, ja googletettuani hieman lisätietoja totesin oitis, että tästä tarinasta saattaisin pitää todella paljon.

Viha jonka kylvät - Angie Thomas


Luulen tämän olevan aika erilainen kirja kuin mitä yleensä luen, mutta ehdottomasti hyvällä tavalla. Viha jonka kylvät kertoo tarinan 16-vuotiaasta slummin kasvatista Starrista, jonka ystävän poliisi ampuu syyttä. Starr on tapahtuneen ainoa silminnäkijä. Aihe on Amerikan lähivuosien tapahtumien vuoksi todella ajankohtainen, ja se onkin yksi syy minkä vuoksi haluan lukea tämän kirjan.

Minun tarinani - Michelle Obama


Barack Obama oli presidentti, joten hänestä tietää automaattisesti jonkin verran. Michelle Obama taas on ainakin itselleni jäänyt tuntemattomammaksi, ja siksi kirjan kautta olisikin mielenkiintoista tutustua häneen lisää. 

Khao Lakin sydämet - Marja-Leena Tiainen


Viisitoistavuotias Emma lentää isoäitinsä kanssa Thaimaan Khao Lakiin, jossa hän menetti koko perheensä tapaninpäivän 2004 tsunamissa. Emma ja hänen isoäitinsä aikovat etsiä paikallisen miehen, joka pelasti Emman hengen. Khao Lakissa Emma tapaa Lukaksen, joka on myös kokenut tsunamin. Pian ilmassa on romantiikkaa.

Osittain tositapahtumiin perustuva tarina tuhoisan tsunamin uhreista kiinnostaa minua todella paljon. Pelkkää nuorten ensirakkautta käsittelevää kirjaa tuskin jaksaisin lukea, mutta tässä tarinassa on surun ja traumoista selviämisen myötä syvällisempikin ulottuvuus. Kuvauksen mukaan kirjassa käsitellään esimerkiksi takaumien kautta jonkin verran vuoden 2004 tapahtumia. Olin itse tuohon aikaan sen verran nuori, että en muista aihetta koskenutta uutisointia juuri ollenkaan. Siitäkin näkökulmasta uskon kirjan olevan antoisa lukukokemus.

Auschwitzin kirjastonhoitaja - Antonio Iturbe


Kirjan päähenkilö on 14-vuotiaana Auschwitziin joutunut Dita. Hänestä tuli kirjan kuvauksen mukaan maailman pienimmän ja salaisimman kirjaston hoitaja, joka vaali henkensä uhalla kahdeksan kirjan kokoelmaansa. Kansainvälinen menestysromaani perustuu tositapahtumiin, mikä herätti välittömästi mielenkiintoni. Olen lukenut jonkin verran toiseen maailmansotaan ja keskitysleireihin liittyvää kirjallisuutta aiemminkin. Vaikka aihetta käsittelevät kirjat eivät kevyintä luettavaa ole, jokainen on antanut valtavasti ajateltavaa. Sen uskon pätevän tämänkin tarinan kohdalla.


Luetko jotakin kirjaa tällä hetkellä, ja mitä kaikkea sun lukulistalta löytyy? Jos olet lukenut jonkun näistä tähän postaukseen listaamistani kirjoista, olisi mukava kuulla, mitä pidit siitä.

2 kommenttia :

  1. Suon villi laulu on mullakin lukulistalla, se kuulostaa todella mielenkiintoiselle! Viha jonka kylvät luin juuri joulukuussa muistaakseni ja pidin siitä todella paljon. Ihan uusi näkökulma asioihin oli todella tervetullut ja se todellakin avarti maailmankuvaa ja ajattelutapaa edes hippusen. Tällä hetkellä mulla on menossa Laura Huhtasaaresta kertova Missä Laura, siellä ongelma. Hyvin yllättävää, että edes tartuin kyseiseen kirjaan, mutta onneksi tartuin! Todella mielenkiintoinen ja käsittelee aihetta hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suon villi laulu tuntuu tulevan aina vain uudelleen vastaan, ja kaikki ovat ainakin mulle suositelleet sitä vahvasti, joten en ihmettele, että se on päätynyt sunkin lukulistalle. No nyt kiinnostuin tuosta Viha jonka kylvät -kirjasta entistäkin enemmän! Missä Laura, siellä ongelma -kirjan on itse asiassa kirjoittanut yksi mun työkavereista. Sekin laittaa varmasti omalla tavallaan ajattelemaan ja on mielenkiintoinen lukukokemus.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }