Sivut

17.4.2022

LEVI 2022: REISSUKUULUMISET

Vietin perheeni kanssa tänäkin vuonna perinteisen kevättalven viikon Levillä. Palasimme pohjoisesta nelisen viikkoa sitten, mutta halusin kuitenkin vielä kirjoitella reissusta ja jakaa muutamia kuvia. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö ;)Minä ja siskoni matkasimme Leville Tampereelta juna-bussi -yhdistelmällä, kun taas vanhempamme menivät autolla Porista hieman meitä ennen. Näin olemme tehneet jo pari kertaa aiemminkin, ja järjestely on toiminut meidän perheellemme hyvin. Olen huomannut, etttä junalla ja bussilla tuo matka taittuu jotenkin paljon mukavammin ja nopeamman tuntuisesti kuin autolla. Yksi syy tähän on se, että minulle tulee autossa varsinkin takapenkillä istuessa yleensä hieman matkapahoinvointia. Junassa tätä ongelmaa ei ole. Lisäksi matkustamiseen tulee kaivattu paussi Rovaniemellä, jossa pitää jonkin aikaa odotella pohjoisemmas jatkavaa bussia. Ainoa huono puoli junassa oli ja on yleensäkin se, että VR:n netti ei ole parhaimmasta päästä, joten matkaa ei pysty hirveän tehokkaasti hyödyntämään. Minulla olisi riittänyt kouluhommia, joten tämä kyllä ärsytti. Jotenkin muistin, että olisin edellisellä junamatkalla pohjoiseen tehnyt vaikka mitä (tietokoneella), mutta en kyllä tiedä, voiko mielikuva pitää paikkansa, kun tällä kertaa netti hidasteli ja tökki, vaikka mitä yritin.

Olemme aina Lapin reissuilla majoittuneet samassa mökissä. Siinä asuu naapurissa perhe, jonka ihanan koiran kanssa olemme tehneet tuttavuutta aiempina vuosina. Nyt koiralle oli syntynyt monta pentua, joista naapurin perhe oli pitänyt yhden. Koirakaksikkoa oli hauska seurailla niiden telmiessä lumessa. Pentu oli aika villi, ja piti äitikoiran kiireisenä :D
Kokonaisuudessaan viikko noudatti aikalailla samaa (hyväksi todettua) kaavaa kuin aiempinakin vuosina. Saunoimme paljon, ja kävimme sekä hiihtämässä että laskettelemassa. Tällä kertaa tosin niin ladulla kuin rinteessäkin oli yhtenä päivänä hieman epäonnea matkassa. Viimeisenä päivänä rinteessä minun ja isäni lasketteluliput eivät toimineet, ja meidän oli pakko mennä selvittelemään asiaa likipitäen toiselle puolelle laskettelukeskusta siitä käsin, missä asia huomattiin. Matkan varrella joku laski isääni päin, ja molemmat kaatuivat, mutta tilanteesta selvittiin onneksi säikähdyksellä ja mustelmilla. Samana päivänä eksyin myös itse hieman reitiltä päätyen "väärille" rinteille, mistä kesti hyvän tovin päästä takaisin muun porukan luo. Tästä seuraavana päivänä hiihtämässä taas minä ja isäni jouduimme kääntymään noin vartin jälkeen takaisin, kun lumi tarttui niin pahasti suksien pohjaan kiinni, ettei hiihtämisestä tullut mitään. Tämä ei tosin ollut ihme ottaen huomioon, että vielä tuntia ennen lyhyeksi jäänyttä hiihtolenkkiämme tuprutti melkoisesti suojalunta.

Itse olisin kaivannut myös vähän viileämpää keliä, sillä minusta on aina tosi vaikea pukeutua, jos lämpötila on nollan tienoilla ja on tarkoitus liikkua ulkona. Mielestäni Lapissa on myös talvisemmilla keleillä paljon kauniimpaa, vaikka ei maisemissa nytkään valittamista ollut. Äitini ja siskoni taas olivat tyytyväisiä lämpötilaan, koska heillä on melkein aina kylmä 😂 Pienten vastoinkäymisten vastapainoksi jokin asia yllätti myös positiivisesti: pääsimme nimittäin todistamaan hienoimpia revontulia, mitä olemme Lapissa koskaan nähneet (tuo alla oleva kuva tosin ei ole paras mahdollinen).
En pystynyt ihan täysin Lapissa lomailemaan, koska opiskeluhommia riitti. Lisäksi hoidin muuttoon liittyviä asioita, kuten irtisanoin Tampereen asuntoni sähkösopimuksen ja vakuutuksen ja hoidin uuteen kotiin vastaavat kuntoon. (Olin juuri ennen reissua saanut tiedon, että pääsin vuokralle kys. asuntoon.) Vaikka opiskelu jäikin muuttoasioiden hoitamisen ohessa vähän vähemmälle, oli kiva saada nekin kunnolla alkuun. Vaikka esimerkiksi sähkösopimuksen irtisanominen ja uuden tekeminen ovat aika nopeita hommia noin yksistään, yleisesti ottaen muuttamiseen liittyy kyllä niin monta tuollaista pikkuasiaa, että niitä hoitaessa saa kyllä kulumaan koko päivän tai useampana päivänä pari tuntia, jos ei hoida kerralla kaikkea. Loma ei siis minun kohdallani ihan kirjaimellisesti ollut loma, mutta yllättävän hyvin kuitenkin pääsin rentoon fiilikseen. Ulkoilu, saunominen ja pitkät yöunet tekivät niin hyvää.


Ensi vuonna taas, mutta vähän erilaisissa merkeissä - siitä myöhemmin lisää.

2 kommenttia :

 1. Hei Jenny! Oot ollut mun mielessä silloin tällöin. Muistin blogisi, ja uteliaisuuttani tulin katsomaan mitä sulle kuuluu. Erinäisistä syistä johtuen meidän tiet erkanivat eri suuntiin. Oon tyytyväinen että sulla vaikuttaisi olevan asiat hyvin. Haluan pyytää anteeksi, jos koskaan aiheutin sulle pahaa mieltä. Joka tapauksessa, hyvää kevättä sulle :)
  -Vanha koulukaveri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kuka sitten oletkaan, kiva kun jätit kommentin. Mulle tuli jotenkin niin hyvä mieli, kun kerroit että oon käyny sun mielessä ja se johti siihen, että päädyit tänne. Itsekin välillä mietin, mlnne entiset koulukaverit ovat elämässään päätyneet, vaikka joidenkin kanssa on aikoinaan ollut enemmänkin mutkia matkassa. Mutta sellaista se on, ja itse ainakin olen tullut siihen tulokseen, ettei negatiivisuuksia kannata menneisyydestä määräänsä enempää muistella. Sen haluan kuitenkin sanoa, että arvostan anteeksipyyntöäsi valtavasti. Mukavaa loppukevättä sulle myös :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }