Sivut

16.12.2015

10 × MITEN PÄÄSTÄ JOULUMIELELLE?

Moii! Aattelin, että nyt kun jouluun on enää viikko, ois hyvä hetki jakaa nää vinkit joulumielen saavuttamiseksi, eli jos just sä siellä ruudun takana et oo vielä oikein joulufiiliksellä, niin katsotaan josko seuraavista jutuista ois apua. Osa näistä toimii kivana joulupuuhana myös niille, jotka on jo lokakuusta asti oottaneet joulua... Here we go!!


Kiire jokajouluinen ongelma? Aloita joululahjojen miettiminen, siivoaminen ja koristelu yms. tarpeeksi ajoissa ettei niistä tule kauheaa stressiä paria päivää ennen joulua.

Suorittaminen vie joulumielen? Jos nyt kuitenkin on se tilanne, että joulu lähestyy ja ns. kaikki on kesken, yritä karsia to do-listalta juttuja pois. Joulu tulee vaikkei joka ikinen komero olisikaan puunattu aivan viimeisen päälle. Lahjojen ostamisen taas tekee helpommaksi esimerkiksi se, että päättää kaikille lahjoille jonkin aihepiirin eli vaikkapa kosmetiikka. Niin lahjaksi voisi päätyä vaikkapa äidille ihanan tuoksuista vartalovoidetta, siskolle meikkejä ja isälle esimerkiksi suihkugeeli ja deodorantti.


Talo koristeltu, leipomukset leivottu, lahjat paketoitu, mutta joulumieli uupuu yhä? Mieti mikä juuri sinulle on tärkeää joulussa. Rentoudutko kuunnellessasi vaikkapa jotain tiettyä joulucd:tä? Siinä tapauksessa laita se soimaan. Vai rentouttaisiko jouluinen leffa paremmin? Tee joka tapauksessa sitä, mistä nautit eniten.

Jouluperinteet ahdistavat? Kuka on määrännyt, että jouluna kaiken pitäisi mennä aina samalla kaavalla? Jos et halua vaikkapa syödä riisipuuroa, miksi sinun pitäisi tehdä niin?

Velvollisuudet painavat? Yritä hoitaa kaikki pakolliset työ- ja/tai kouluasiat kuntoon ennen joulua. Kun se joulu sitten on ovella, yritä unohtaa kaikki velvollisuudet pariksi päiväksi.  Joulu on vain kerran vuodessa eikä sitä ole kiva viettää stressaten.

Erilainen joulu ahdistaa? Ensimmäinen askel siihen, että pystyt nauttimaan erilaisesta joulusta on hyväksyä se. Jos esimerkiksi aattona töissäolo harmittaa, voit päättää juhlivasi joulua vasta joulupäivänä tai töiden jälkeen. Onko joulu ulkomailla edessä ja ikävä Suomeen vaivaa? Yritä nauttia joulusta siellä missä olet, sillä niitä perinteisiä joulujakin on vielä luultavasti tulossa.Hyväntekeväisyys. Johonkin keräykseen osallistuminen ja siten huono-osaisempien auttaminen tuo lähes kaikille hyvää mieltä. Lahjoita edes muutama kolikko hyväntekeväisyyteen ja kas, joulumieli on taas askeleen lähempänä.

Lapset. Lasten kanssa aikaa viettäessä joulumieli kasvaa kuin itsestään, sillä ketkä muut iloitsisivat joulusta ja odottaisivat sitä yhtä innokkaasti kuin lapset? Mulle ei ainakaan tuu mieleen.Jouluherkut. Pipareilla, joulutortuilla tai muilla jouluherkuilla voi hyvin herkutella jo pari viikkoa (tai kuukautta :D) ennen joulua. Myös erilaiset jouluteet ja kahvit saavat mielialan muuttumaan jouluisemmaksi.

Rauhoittuminen. Oli se sitten piparien leipomista, joululeffan katsomista tai vaikka musiikin kuuntelua, rauhoitu. Kun pysähdyt kaupungilla hetkeksi katselemaan jouluvaloja tai katselet kotona sisarustesi leikkiä, rauhallinen fiilis valtaa kehosi ja mielesi ja samalla saattaa löytyä myös se paljon puhuttu joulufiilis


Ollaanko siellä ruutujen toisella puolella jo ihan joulufiiliksissä vai onko joulumieli vielä kateissa? Täällä nousi joulumieli tänään ihan kunnolla kun pääsin joulujuhlaharkkoihin mutta nyt se on tässä huomisen sanakokeisiin lukiessa ja lunta kaivatessa jälleen ehtinyt vähän laantua... : Jenny

2 kommenttia :

  1. Tosi hyviä vinkkejä hei!

    http://lihavapupu.blogspot.com

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }