Sivut

17.4.2014

MIETTEITÄ LUKIOSTA

Nyt kun mun eka lukiovuosi alkaa kääntyä jo kohti loppuaan ajattelin et ois hyvä aika toteuttaa vihdoin tää kauan mielessä pyörinyt postausidea. Eli kerron teille mitä mietteitä lukio on mussa herättänyt, parhaita ja huonoimpia puolia yms. Ja haluun nyt vielä muistuttaa että nää on mun omia kokemuksia ja ajatuksia ja jollakin toisella on ihan erilainen lukioaika. Mulla on esimerkiks aika paljon kursseja (reilusti yli se pakollinen 75) eli se vaikuttaa muun muassa mun läksyjentekoaikoihin.

ihmiset

Ihmiset ovat olleet mulle ehdottomasti yksi lukion parhaista puolista. Oon saanu lukiosta yhden mun parhaimmista ystävistä ja hänen lisäkseen paljon sellasia ns. hengailukavereita joiden kanssa kuitenkin viihdyn ja saan olla oma itseni. Ja mikään ei tietenkään sulje pois sitä et saisin vieläkin lisää kavereita tai ystävii sillä kuten jo ehkä mainitsinkin niin suurin osa opiskelijoista on kyllä tosi mukavia. 
  Puolitututkin tyypit on pääsääntöisesti ollu tosi mukavia ja tuolla on silleen hyvä yhteishenki et keneltä vaan voi kysyy jotain läksyjä yms. mikä ei ollu yläasteella mikään itsestäänselvyys... En oo kertaakaan tähän mennessä myöskään törmänny kiusaamiseen, syrjimiseen tms. Meidän lukiossa on myös paljon kivoja opettajia. Tietysti aina on poikkeuksiakin mut suurin osa on kyllä ymmärtäväisiä ja sellasia melko helposti lähestyttäviä.

aika tai sen puute

En osaa nyt sanoa johtuuko tää siitä, että oon haalinu melko paljon kursseja (minkäs teet ku et osaa päättää mitä aineita ottasit :D) vai onko tää lukion yleinen piirre. Veikkaisin kuitenkin tota jälkimmäistä, koska niin monet muutkin on sanonu et niillä loppuu aika kesken.
  Läksyt vie paljon kauemman aikaa kuin peruskoulussa jos ne oikeesti tekee kunnolla. Lisäks lukiossa on peruskouluun verrattuna melko paljon palautettavia tehtäviä, esim. jotain esseitä, tutkielmia, esitelmiä... Tietenkin myös ihan se perusjuttu et istut siellä koulunpenkillä vaikka kaheksasta neljään haukkaa aika ison osan päivästä.
  Kuitenkin elämässä pitäis olla muutakin kuin koulu ja läksyt. Pitäis ehtiä liikkumaan ja nukkumaan tarpeeks ja harrastuksillekin pitäis riittää aikaa, unohtamatta tietenkään rentoutumista. Esimerkkinä voin kuitenkin sanoa et ainakaan mun vuorokausi ei riitä tohon kaikkeen tai ainakin tuntuu olevan koko ajan kiire. Tulisko joku järjestämään mun elämän niin että ehtisin tehdä kaikkea, please?

koeviikot

Koeviikoissa on sekä hyvät että huonot puolensa niin kuin monessa muussakin asiassa. Hyviin puoliin kuuluu ainakin se, että kokeet on tavallaan kerralla ohi. On tietysti myös kiva että kokeen tehtyään saa heti lähteä kotiin (jollei satu olemaan pakollista valmistelua). Toisaalta tahti on kova varsinkin jos on paljon kursseja ja itseasiassa vaikkei kursseja olisikaan niin paljoa, suurimmalla osalla on kuitenkin viisi koetta peräkkäisinä päivinä ja joillain tietysti enemmänkin.
  Välillä ainakin itse stressaan ihan hirveästi jos asiat ei vaan jää päähän, luettavana on koko kirja ja koe on seuraavana päivänä. Yksi ilta on loppujen lopuksi tosi vähän aikaa lukea esim. 150 sivua niin, että siitä jää oikeasti mieleen edes jotain. Koeviikolla ei toisaalta oo läksyjä, joten sen ajan mitä niihin menis normaalina päivänä voikin käyttää lukemiseen. Yritänhän mä tietysti lukea jo ennen koeviikkoja, mutta jotenkin se aina jää. Ensiks kun teet 3 tuntii läksyjä niin sen jälkeen ei kyllä enää riitä aikaa tai energiaa kertaamiseen.


valinnaisuus

Tykkään tosi paljon siitä, että saa oikeasti vaikuttaa siihen mitä opiskelee. Mä voin esimerkiksi lukea kaikki psykologian kurssit, koska aihe kiinnostaa ja koen siitä olevan hyötyä. Filosofian voin toisaalta jättää vain siihen yhteen pakolliseen kurssiin. Koska myös lukujärjestykset tehdään ite voi kattoa vähän meneekö kouluun 8.30 vai 10 ja vastaavasti pääseekö 14.35 vai 16. Toisaalta lukujärjestys riippuu monesta tekijästä, kuten siitä onko valmis ottamaan hyppäreitä.
  Kaiken kaikkiaan on jokatapauksessa tosiaankin jees että saa vaikuttaa koulupäiviin ja siihen mitä aineita opiskelee enemmän ja mitä vähemmän. Ainoa miinus lukujärjestyksen tekemisessä on se, että hyvin todennäköisesti ensimmäinen kerta tulee olemaan säätämistä ja kokeilua. (itse sain ainakin todella huonot ohjeet ja failasin koko homman ja opo/rehtori sitten tekivät lopulta sen ensimmäisen lukkarin)

Mitäs tykkäsitte tälläsestä vähän erilaisesta postauksesta? Kertoilkaapa tuonne kommenttiboxiin omia muistojanne tai kokemuksianne lukiosta, sellasia otettais mielellään vastaan ;) Mua voi seurata nyt myös blogilistalla kun pitkän säätämisen jälkeen sain tuon napin tonne sivupalkkiin. Nii ei mulla sitten muuta kuin rentouttavaa pääsiäislomaa kaikille!

: Jenny

2 kommenttia :

  1. Tää oli tosi hauska postaus! :3 Tuli ihan nostalginen olo omia lukioaikoja miettiessä! <3


    ❤: Lotta / My Happybubble

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }