Sivut

7.7.2018

BT - ROHKEUDESTA + 5 VINKKIÄ ROHKEAMPAAN ELÄMÄÄN

Rohkeus ei oo sitä ettei pelota, vaan et uskaltaa hyppää vaik ei tiedä selviikö elossa. Cheek - Äärirajoille


Rohkeus on sanana sellainen, josta helposti tulee mieleen jotain suurta ja "oikeasti rohkeaa". Mut mä oon pikku hiljaa alkanut nähdä rohkeudeksi myös niitä pienempiä asioita. Rohkeutta on sanoa, mitä oikeasti ajattelee. Rohkeutta on tehdä sitä, mitä haluaa. Rohkeutta on katkaista ihmissuhteet, jotka satuttavat tai eivät anna mitään. Rohkeutta on seurata unelmiaan ja olla oma itsensä.Aikoinaan en hyväksynyt Facebookissa kavereikseni ihmisiä, jotka olivat kiusanneet mua tai joiden kanssa en muuten vain ollut tekemisissä. En, vaikka silloin "kuului" hyväksyä kaverilistalle kaikki vähänkään tutut. Oon lukion ykkösestä asti valinnut kurssit sen perusteella, mikä mulle sopii parhaiten ja mikä mua kiinnostaa. Mä oon tanssinut vanhojen tanssit, vaikka jännitin sitä todella paljon, ja silloinen paras ystäväni ei tanssinut. Oon ylpeä siitä, että oon toiminut näin. Kaverit tai se, mitä "kuuluu" tehdä eivät ole vaikuttaneet mun valintoihin. En ole uskaltanut tehdä kaikkea, mutta jotain kuitenkin, kuten edellä olevasta listasta huomaa. Aiemmin en nähnyt kyseisiä asioita erityisen rohkeina tekoina, mutta kun mietin kyseisiä juttuja jälkikäteen, ei ollut todellakaan itsestään selvää toimia noin. Siihen vaadittiin pikemminkin hampaiden kiristelyä ja päättäväisyyttä. Asennetta, joka sanoi: mä teen nyt näin, vaikka jännittäisi kuinka paljon, sillä näin  mä haluan tehdä.


Nykyäänkin jännitän monia asioita, enkä ole se rohkein ihminen toteuttamaan asioita, joista haaveilen. Tärkeintä on mielestäni kuitenkin se, että tietyissä asioissa onnistun löytämään itsestäni rohkeutta. En tee mitään vain tekemisen vuoksi, vaan siksi että haluan. Mun ei tarvitse sietää ilkeitä sanoja tai ihmisiä, jotka yrittävät vain hyötyä musta. Ja jos mä oikeasti haluan jotakin, mä löydän ennemmin tai myöhemmin tarpeeksi rohkeutta tehdäkseni sen. Mun mielestä todellista rohkeutta on se, että vaikka pelottaisi ja jännittäisi, lopulta kuitenkin uskaltaa poistua mukavuusalueeltaan. Oli se sitten pieni askel tai suuri hyppy omien rajojen ulkopuolelle, siihen tarvitaan rohkeutta. Uskon, että jokainen voi oppia rohkeammaksi. Siksi jaankin nyt 5 vinkkiä rohkeampaan elämään!1) Jos haaveilet tietystä opiskelupaikasta, työstä, johonkin tapahtumaan menosta... Älä missään nimessä jätä sitä tekemättä sen vuoksi, että joudut muuttamaan kauemmas rakkaistasi, kaverisi eivät hae samaan kaupunkiin; et tunne ketään muuta, joka olisi tehnyt kyseisellä tavalla... Jos sä todella haluat jotain, mene rohkeasti sitä kohti. Sä selviät kyllä!

2) Sano enemmän kyllä. Mua on kysytty blogin kautta muutaman kerran kahville, ja mä oon vastannut kyllä. Oon toki jännittänyt, mutta meneminen on todellakin kannattanut. Oon myös hakenut tuutoriksi, ollut vuosijuhlien bändissä ja perustanut blogitiimin joitakin extemporepäätöksiä mainitakseni. Jos sulla on fiilis, että tää vois olla siisti juttu, sano sille kyllä. Jos se ei sitten ookkaan niin kivaa kuin oot ajatellut, ainakin oot kokeillut.

3) Mieti mitä mieltä sä olet. Jos teet aina kaiken muiden perässä, sun omat mielipiteet, tarpeet ja tavat hukkuu muiden alle. Mitä sä haluat tehdä? Jos haluut mennä eri paikkaan syömään kuin muut, sano se ääneen. Jos haluisit joskus skipata jonkun tapahtuman, sä voit tehdä sen ihan hyvällä omallatunnolla. Sun elämä, sun päätökset.

4) Jos joku kohtelee sua ikävästi, sun ei todellakaan tarvi sietää sitä. Sä oot ihan yhtä hyvä kuin muutkin, ja kellään ei oo oikeutta arvostella sua ilman syytä. Jos joku yrittää aina vain hyötyä susta, hän ei ole oikea ystävä. Sä ansaitset parempaa.

5) Etkö tiedä mikä sun juttu on? Se selviää vain kokeilemalla. Selaile kiinnostavia kursseja ja koulutuksia, tapaa uusia ihmisiä, kokeile erilaisia harrastuksia... Kun sä tiedät ne sun jutut, sun on helpompi olla rohkeasti oma itsesi.

Muista käydä kurkkaamassa myös muiden tyttöjen ajatukset rohkeudesta: Sini / Krista / Anniina / Heli
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BLOGITIIMI ETSII UUSIA JÄSENIÄ

Meidän viisihenkinen blogitiimi etsii kolmea uutta jäsentä. Tiimimme on ollut kasassa kaksi vuotta, joten olemme hioutuneet tiiviiksi porukaksi. Olemme kuitenkin kaikki alkaneet kaivata uusia jäseniä tiimiimme, sillä wa-ryhmämme on hiljentynyt alkuajoista, ja tiimipostauksien aiheitakin on toisinaan vaikeaa ideoida. Mitään erityisiä kriteereitä meillä ei ole, vaan tärkeintä on kiinnostus yhteistyöhön, avoin asenne ja se, että pystyt sitoutumaan kerran kuukaudessa julkaistaviin tiimipostauksiin. Plussaa tietysti on, jos sinulla on edes jotain yhteistä meidän kanssa. Jos kiinnostus heräsi, ja haluaisit osaksi meidän tiimiä, kommentoithan elokuun 1. päivään mennessä jonkun tiimiläisen heinäkuun tiimipostaukseen. Kommenttiin toivomme pientä esittelyä sinusta ja blogistasi. Tämän lisäksi olisi kiva, jos kertoisit miksi kiinnostuit blogitiimistä, ja jakaisit tiimipostausidean tai keksisit jotain muuta blogitiimiin liittyvää. Odotamme innolla hakemuksianne, joten nyt vain kommentoimaan!

8 kommenttia :

 1. Tosi hyvin kirjoitettu postaus!

  Mua kyllä kiinnostaisi teidän blogitiimi! En tiedä mitä sen kummalisempaa esittelisin itestäni, mutta 20v ja rakastan käsitöitä valokuvaamista. Blogi on lifestyle & mielenterveys aiheinen, jota kirjotan positiivisella sävyllä. Uusiin ihmisiin tutustuminen, joilla on vielä sama mielenkiinnon kohze ois ihan huippua! En nyt muista onko teillä tälläinen postaus jo ollut, mutta elämänohjeiden jako vois olla kiva tiimipostaus!

  🖤:llä valoloytyy.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Noi vinkit oli tosi hyviä! Ja sellasia, että täytys itekin joistain ottaa vielä koppia. :) Etenkin toi kakkonen! Turhan usein tulee mietittyä liikaakin, jonka takia ei välttämättä saa aikaseks tehtyä jotain tai venyttää jotain päätöstä liian pitkälle. Hyvä olis muistaa just toi, että jos se tuntuu hyvältä idealta ja jutulta, niin miksei siinä kohtaa sanois kyllä sen kummempia empimättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli, ihana kuulla! Mä oon aiemmin ollut just se tyyppi, joka miettii liikaa et onks tää mun juttu, mitä jos mulle nauretaan, mitä jos ei ookkaan kivaa jne., mut nykyään (vaikka vastaavaa vieläki joskus tapahtuu) aattelen yhä enemmän et jos jostain tulee alun perin hyvät vibat, sitä kannattaa testata. Totta kai uudet jutut jännittää ja pohdituttaa, mutta on hyvä siitä huolimatta rohkeasti mennä mukaan ja kokeilla uusia asioita :)

   Poista
 3. Se vaatii todellakin rohkeutta, että tekee asioita eri tavalla kuin "kuuluisi" tai kuten muut tekee. Hyvä, että oot pitänyt pääsi ja iän myötä se vaan helpottuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!! Usein on helpointa tehdä niin kuin kaikki muutkin. Oman tien kulkeminen vaatii rohkeutta, mutta antaa (varsinkin pitkällä aikavälillä) enemmän. Oon huomannut kans, että iän mukana se rohkeus tehdä omia valintoja kasvaa - hyvä niin :)

   Poista
 4. Hyviä vinkkejä :) Mäkin saattaisin olla kiinnostunut blogitiimistä! Oon siis 23 vuotta ja kotoisin Joensuusta. Olen ihan opintojen loppuvaiheessa opiskelemassa luokanopettajaksi, ja pohdiskelen tässä parhaillaan, mitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä. Blogia olen kirjoittanut vähän yli vuoden, ja siellä kantavina teemoina ovat just ne asiat, jotka mua kiinnostavat muutenkin: muun muassa läheiset ihmiset, opiskelujutut, opettajuuteen liittyvät jutut, tulevaisuuspohdinnat, tulevat häät, matkustelu ja tavallinen arki.
  Kiinnostuin blogitiimistä ideana siksi, että olisi ihana saada uusia ystäviä blogin kautta, ideoita postauksiin, "vertaistukea" ja olisi hauskaa kokeilla jotain uutta :) En tiedä miten sopiva olisin teidän blogitiimiin, mutta sen päätätte te :D

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Tää oli tosi hyvä postaus. Juuri noissa sun mainitsemissa tilanteissa rohkeasti toimiminen voi olla tosi vaikeaa, kun olisi vaan niin helppo olla ja mennä muiden mukana tai pysyä siinä tutussa ja turvallisessa. Pieni rohkeus on kyllä aina hyvästä ja melkeinpä välttämätöntä, että voidaan kehittää itseämme, tavoittelemaan unelmiamme ja myöhemmin olla ylpeitä itsestämme ja tyytyväisiä siihen, miten ollaan elämämme vietetty.

  Sanna / pancakepalace.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, ihana kuulla että tykkäsit <3 Ja kiva kun kommentoit, vaikka tän postauksen julkaisusta onkin jo kulunut jonkun verran aikaa. Oot kyllä niin oikeassa siinä, että pieni rohkeus on melkeinpä välttämätöntä, jos jotakin tavoittelee. Hyvä pointti myös tuo, että sitten kun uskaltaa rohkeasti kokeilla jotain uutta, voi olla tosi ylpeä itsestään!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }