Sivut

15.5.2014

TULEVAISUUSTulevaisuus on asia, jota tulee välillä mietittyä paljonkin. Joskus sen haluaisi taas unohtaa kokonaan. Tulevaisuus saattaa herättää mukavia ajatuksia tai mielikuvia, mutta sen ajatteleminen voi myös ahdistaa. Ihmiset toivovat tulevaisuudeltaan hyvinkin erilaisia asioita. Toiset toivovat rahaa ja mahdollisuutta matkustella ja kokea paljon asioita, toiset toivovat perhettä ja omakotitaloa ja kolmannet taas kaikkia edellämainittuja. Jotkut taas yrittävät olla miettimättä koko tulevaisuutta.
  Välillä tuntuu että suunnittelemme tulevaisuutta jo vähän liiankin paljon. Ajattelemme mitä teemme sitten kun olemme sen ja sen ikäisiä ja sitten kun olemme laihempia ja sitten kun olemme tehneet sitä ja tätä ja sitten kun... Joskus olisi viisasta pysähtyä nauttimaan senhetkisistä asioista. Joskus voisi joustaa suunnitelmista ja rutiineista ja kokeilla jotakin uutta. Joskus voisi tosiaankin vain elää siinä kuuluisassa hetkessä. Toisaalta sitä hetkessä elämistäkään ei pidä vetää överiksi. Elämästähän tulee hyvin vaivalloista jollei suunnittele mitään etukäteen eikä arjessa ole mitään rutiineja. Ja kun on edes muutama jokapäiväinen tapa, ne extempore jututkin tuntuvat kaksi kertaa kivemmilta.


Kun mietin omaa tulevaisuuttani, tulee ensimmäisenä mieleen lukion jälkeinen elämä. Se tuntuu toisaalta kaukaiselta, mutta toisaalta tiedostan että se tulee nopeammin kuin aavistankaan. Se vähäsen ahdistaakin, sillä en tosiaankaan tiedä mitä haluaisin opiskella tai tehdä työkseni. Olen aina ollut se tyyppi joka ei tiedä/osaa päättää mitä haluaisi ja olen edelleenkin ja tämä pätee siis muuhunkin kuin opiskelupaikan valintaan. Pidemmälle tulevaisuuteen miettiessäni näen paljon erilaisia mahdollisuuksia. Toivon kuitenkin saavani työn, jossa viihdyn, perhettä ja muutamia hyviä ystäviä. Tietenkin toivon myös terveyttä ja onnellisuutta itselleni ja läheisilleni, mutta ennenkaikkea toivon sitä onnea. Sitä, etten murehtisi tulevaisuutta ja muita asioita liikaa. Sitä, että osaisin entistä paremmin ottaa ilon irti arjen pikku jutuista. Sitä että osaisin elää siinä kuuluisassa hetkessä!


Nyt tulikin tosi pitkä pätkä tekstiä, joten onnittelut jos jaksoit lukea tänne asti! Mielipiteitä uuden ulkoasun suhteen saa edelleen esittää ja kertokaa ihmeessä jos tästä postauksesta/aiheesta heräsi jotain ajatuksia... Teidän kommentteja on aina niin ihana lukea!

Haleja ja hyvää loppuviikkoa!  : Jenny

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }