Sivut

15.5.2018

MILLAINEN BLOGGAAJA OLEN? - 15 KYSYMYSTÄ JA VASTAUSTA

Helou, täällä ollaan taas! Tällä kertaa tartuin monissa blogeissa tämän kevään aikana kiertäneeseen haasteeseen, mutta muokkasin tätä itselleni sopivammaksi karsimalla muutaman kysymyksen pois. Kuvat ovat reilun kuukauden takaa, kun siskoni oli yökyläilemässä luonani. Itse asiassa mulla oli viime viikolla sama yövieras kuin kuukausi sittenkin. Ehdittiin puuhailemaan kaikkea kivaa, kuten kiertelemään Ratinan kauppakeskuksessa ja ihailemaan maisemia sekä nauttimaan lämmöstä Pyynikinharjulla. Perjantaina äiti liittyikin meidän seuraan ja suunnattiin Cheekin keikalle Hakametsän jäähalliin. Siirtyäkseni pian jo varsinaiseen aiheeseen, täytyy mainita pieni hauska fakta: aloitin tätä postausta jo helmikuussa :D On ollut kai ihan hiukan kiire kun tää postaus on valmiina vasta nyt, mut ainakin saatte nyt sitten huolellisesti pohdittuja vastauksia...


Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Kaikki lähti oikeastaan siskon kanssa juttelusta. Puhuttiin harrastuksista ja "omista jutuista", ja hän ehkä vähän yllättäenkin totesi, että bloggaaminen voisi sopia mulle. Olin hiljattain innostunut enemmän valokuvauksesta, ja kirjoittamisesta olin nauttinut ekaluokasta asti ellen jopa aiemmin. Siksi tuntui loppujen lopuksi aika luonnolliselta aloittaa blogiharrastus. Alussa tosin olin aika epävarma: tiesin vain pari muuta blogia, ja esimerkiksi ulkoasun koodailu oli täysin vierasta.

Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
Aika tarkkaan 4,5 vuotta, lokakuussa tulee viisi vuotta täyteen! Huh miten nopeasti aika on mennyt, tuntuu niin kuin olisin aloittanut vasta ihan pari vuotta sitten...

Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe yms.?
Sanalla lifestyle tätä blogia on ehkä helpoin kuvailla. Jaan täällä hetkiä elämästäni (josta tuli muuten nimi Moments): kirjoittelen kuulumisiani ja kerron opiskeluistani. Toisaalta täällä näkyy välillä myös asukuvia, mielipidepostauksia sekä erilaisia haasteita ja vinkkejä.

Kuinka usein päivität blogiasi?
Tosi vaihtelevaan tahtiin... Kun on aikaa niin useamman kerran viikossa, kiireisinä aikoina (kuten tässä tämän kevään aikana) taas hyvä kun oon edes postauksen tai pari saanut koko kuukauden aikana tehtyä.

Kummat ensin: kuvat vai teksti?
Vaihtelee tämäkin! Esimerkiksi tän postauksen kuvat on kuvattu yli kuukausi sitten, kun taas tekstiä oon kirjoittanut pikku hiljaa eteenpäin aina kun oon ehtinyt. Toisaalta taas kuvien muokkaus ja postaukseen päätyvien kuvien valitseminen on yleensä viimeinen asia, jonka teen ennen julkaisua.


Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?
Toisten blogeista, pinnalla olevista puheenaiheista, luonnosta, musiikista... Mulla on myös blogivihko, jonne kirjoittelen ideoita ylös. Sieltä tulee sitten inspiraation puutteessa haettua vähän avustusta.

Mihin aikaan päivästä bloggaat mieluiten?
Siinä aika pian aamupalan jälkeen tai vaihtoehtoisesti illalla. En tykkää avata Bloggeria kuitenkaan ihan ennen nukkumaanmenoa, vaan ennemminkin alkuillasta. Usein tulee kuitenkin bloggailtua puhtaasti sen mukaan koska ehtii, oli kellonaika sitten mikä hyvänsä.

Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, vastaat kommentteihin tai luonnostelet uusia postauksia?
Musta tuntuu, että vastaan joka toiseen kysymykseen vaihtelevasti, mutta niin mun on kyllä vastattava tähänkin. Välillä teen blogijuttuja päivittäin tai useammankin kerran päivässä, toisinaan taas ennemminkin kerran viikossa, joskus sitäkin harvemmin.

Luetko muiden blogeja? Millaisia?
Luen joo! Aika laidasta laitaan muuten, mutta pelkkiä muoti- tai matkablogeja en juuri seuraa. Lemppareita ovat lifestyleblogit ja niitä tuleekin luettua eniten.

Mihin asioihin kiinnität huomiota toisten blogeissa? Mikä saa sinut liittymään blogiin lukijaksi?
Eniten kiinnitän ehdottomasti huomiota mielenkiintoisiin ja "erilaisiin" aiheisiin. Hyvänä kakkosena tulee sujuva ja helppolukuinen teksti. Toki kuvatkin vaikuttavat paljon blogin yleisilmeeseen, mutta itse pidän mukaansatempaavaa kirjoitustyyliä jopa tärkeämpänä. Liityn blogeihin suhteellisen helposti lukijaksi. Kaikissa lukemissani blogeissa en silti tykkää kaikesta, esimerkiksi meikkipostaukset skippaan lähes aina. Mun lukulistalta löytyy silti niitäkin blogeja, joiden jokainen juttu on luettava ajatuksella läpi ja joiden kuvia jään ihailemaan pidemmäksikin aikaa. Suurimman vaikutuksen muhun tekee persoonallisuus ja se, että vaikka näennäisesti bloggaisikin samasta kuin muut, kaikesta löytyy silti se oma twisti.


Mitkä ovat kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
1) Bloggaamisessa yhdistyy useampi mun kiinnostuksenkohde: kirjoittaminen, valokuvaaminen ja ideointi muun muassa. Nautin tosi paljon siitä, että mulla on tällainen paikka, jonne saan purkaa mun luovuutta! Parasta on, jos joku vieläpä inspiroituu tai saa vertaistukea täältä.

2) Bloggaamisessa on mahdollisuus kehittyä ja oppia uutta koko ajan, ja aika hurja kehityskaari on mullakin tapahtunut ekoista postauksista tähän päivään. On ihan mahtava fiilis, kun oppii esimerkiksi uusia kuvaustekniikoita tai saa julkaistuksi erityisen onnistuneen postauksen!

3) Yksi bloggaamisen parhaista puolista on ollut ehdottomasti uusiin ihmisiin tutustuminen. Enpä olisi silloin viitisen vuotta sitten uskonut, että tutustuisin blogin kautta yhtään kehenkään! Nyt voin kuitenkin todeta blogin kautta muodostuneen useammankin ystävyyssuhteen ja se jos mikä on asia, josta voi olla kiitollinen.

Mitkä ovat bloggaamisen kolme huonointa puolta?
1) Ensimmäisenä mun mieleen tulivat usein negatiiviset ennakkoasenteet bloggaajia ja bloggaamista kohtaan. Mielestäni niin tässä kuin muissakin asioissa on ikävää yleistää muutaman ihmisen käytös kokonaiseen joukkoon muita. Kaikki me ollaan yksilöitä ja bloggaajiakin on erilaisia. Ja vaikka sitten pitäisit koko bloggaamista turhana juttuna, täytyykö sitä huudella ympäriinsä?

2) Bloggaaminen vie paljon aikaa. Tykkään tästä hommasta superpaljon, mutta jos elämäntilanne on hektinen, bloggaaminen on ensimmäinen asia, joka jää pois päiväjärjestyksestä. En ole viimeiseen pariin vuoteen tehnyt yhtäkään postausta alle tunnissa, vaan aikaa saattaa kulua jopa viisi tuntia per postaus. Kuvien ottaminen ja muokkaaminen, postaukseen päätyvien kuvien valitseminen, itse kirjoittaminen ja tekstin oikoluku sekä virheiden korjaaminen vievät kaikki oman aikansa. Siksi postaustahtini onkin ollut tämän vuoden puolella koko ajan melko verkkainen. Aikaa ei vain ole tarpeeksi.

3) Kolmanneksi asia, johon törmään näistä negatiivisista puolista ehkä useimmiten. Mulla on usein loistavia (vaikka nyt itse sanonkin) visioita erilaisista kuvista. Tarvitsisin kuitenkin ideoihini lähes poikkeuksetta a) yhtä tai useampaa henkilöä kuvaamaan/auttamaan b) sopivan sään c) tavaroita/asioita, joita en omista ja joita ei tuosta noin vain hankita. Ainoa kuvaajani on käytännössä pikkusiskoni ja varsinkin tätä nykyä olemme usein eri kaupungeissa. Lisäksi ongelmia tuottaa todella usein sää. Musta tuntuu, että tosi usein kun oon suunnitellut kuvaavani, niin sataa vettä tai on tosi synkkää tai aurinkoista tai ainakin just se "väärä" sää.

Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia, vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
Mulla on yleensä muutama postaus luonnoksissa kesken, mutta maksimissaan ehkä kymmenen yhtä aikaa. Usein teen yhtä postausta kerrallaan valmiiksi (kuten tätä, jota nyt luet), mutta sillä tavoin, että lisään siihen pikku hiljaa enemmän ja enemmän sisältöä ja lopulta sitten julkaisen tuotoksen vaikkapa viikon hiomisen jälkeen.

Tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogin omana tietonasi?
Mun blogista tietää kaikki mulle vähänkään läheisemmät ihmiset. En oo sitä mitenkään erityisesti kertonut, mutta sana on levinnyt pikku hiljaa. Uusien tuttavuuksien kanssa asia tulee esiin usein harrastuksista puhuttaessa, ja monet ovat huomanneet mun blogin myös instagramin kautta.

Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos vastasit kyllä, niin miten?
Tällä hetkellä eniten haluaisin muuttaa blogini ulkoasua. En vain osaa oikein päättää, mihin suuntaan sitä lähtisin muuttelemaan. Lisäksi ongelmani on, etten ole kovin hyvä ulkoasujen kanssa, mutten toisaalta haluaisi ostaa valmista pohjaakaan... Muuten haluaisin lähinnä päästä taas kiinni aktiivisempaan postaustahtiin.


Palaillaan seuraavaksi huhti- ja toukokuun haastekuvien kanssa, sillä olen kuin olenkin jatkanut päivittäistä kuvailua suhteellisen hyvällä menestyksellä ;)

2 kommenttia :

  1. Kiva postaus; sinulla onkin jo aika pitkä blogiura takana! Hauskoja kuvia, toivottavasti löytyy joku kuvauskaveri niin pääset toteuttamaan visioita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Bloggausvuosia on kyllä kertynyt jo ihan mukava määrä :) Kuvauskaveri olis kyllä niin best, mutta onneks niitäkin silloin tällöin sentään on tarjolla.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }