Sivut

11.10.2019

8 FAKTAA ARJESTANI JUURI NYT

Kesällä törmäsin Kiian blogissa kivaan postaukseen. Syksyn tullen kyseinen listaus palasi mieleeni, ja päätin siitä inspiroituneena julkaista omiakin arkifaktojani heti sopivan tilaisuuden tullen. Tämä postaus (niin kuin kaikki muutkin) on kuitenkin jäänyt puolivalmiina luonnoskansioon. Osasyy blogihiljaisuuteen on se, että koko syksy on tuntunut harvinaisen nihkeältä. Perimmäinen syy on kuitenkin laajempi: tykkään blogata, käydä ryhmäliikuntatunneilla, valokuvata ja soittaa pianoa, mutta en vain löydä niille aikaa arjestani niin usein kuin haluaisin. Tämä on asia, johon todella haluaisin löytää ratkaisun.

Nyt ei kuitenkaan enempää aikataulutusongelmista, vaan mennään arkifaktojen pariin. Tässä siis kahdeksan nippelitietoa mun arjesta tällä hetkellä.


X Mulla on ttt-sopimus Satakunnan Kansaan, joten mut voidaan kutsua sinne tarvittaessa töihin. Toistaiseksi en ole tehnyt kesän jälkeen vuoroja, mutta ainakin joulukuussa odottelisi yksi pieni työpätkä. En jaksaisi työskennellä opintojen ohella esimerkiksi jokaisena viikonloppuna, joten tällainen työsoppari on juuri täydellinen mulle.

X Mulla on koko syyslukukauden ajan reilusti enemmän itsenäistä tehtävää kuin luentoja. Suoritan esimerkiksi kaksi sivuainekurssia kokonaan itsenäisesti kirjoittamalla kurssien aiheista taustakirjallisuuden avulla esseet. Tavallaan pidän itsenäisestä työskentelystä, ja saan kyllä asioita aikaan, jos vain päätän niin. Lähtökohtaisesti kävisin kuitenkin ennemmin luennoilla.  Fyysiset luennot saavat poistumaan neljän seinän sisältä ja jotenkin normaaleilla luentokursseilla tuntuu siltä, ettei ole niin paljoa tehtävää, kun kaikkea ei tarvitse itse aikatauluttaa.

X Arki on tuntunut kesän jälkeen stressaavalta, raskaalta ja ajoittain ahdistavaltakin. Opinnot etenevät jotenkin nihkeästi, ihmissuhteet aiheuttavat ilon sijaan lähinnä harmaita hiuksia (muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta) ja yleisesti on vain jotenkin alavireinen fiilis. 


X Olen onnistunut lukemaan enemmän kirjoja. Lukion aloittamisesta lähtien olen halunnut löytää enemmän aikaa lukemiselle. Nyt luettujen sivujen määrä on noussut opiskelukiireistä huolimatta kuin huomaamatta, sillä olen tajunnut hyödyntää esimerkiksi junamatkat lukemiseen, kun en siellä oikein muuhunkaan pysty keskittymään. Myös iltaisin ennen nukkumaanmenoa on ollut ihanan rauhoittavaa uppoutua mielenkiintoiseen tarinaan.

X Ryhmäliikuntatunnit ovat ihan parhaita, ja haluaisin ehtiä käymään niillä useammin. Ajattelen kuitenkin aina, että satunnainenkin liikunta on parempi kuin ei mitään. Ehkä onnistun sitten viimeistään kevätlukukaudella kandin kirjoittamisen lomassa löytämään enemmän aikaa lemppariliikuntamuodolleni. Ainakin aikataulujen pitäisi väljentyä jo ensi vuoden alussa.

X Mulla on meneillään melkoinen kirjakaaos. Olen varannut sivuaine-esseitä varten useampia kirjoja, ja nyt mun pitää noutaa niitä kirjastosta eri päivinä. Homman kruunaa se, että kun lähden huomenna perioditauoksi Poriin, mun pitää raahata mukaani neljä sivuainekirjaa ja pari ruotsin kirjaa. Muistutan luultavasti aasia, kun rahtaan kirjani, läppärini ja melkoisen määrän muutakin omaisuuttani junaan...


X Tämän päiväisen ruotsin luennon jälkeen starttasi mun perioditauko, tuttavallisemmin syysloma. En aio kuitenkaan pitää viikkoa lomaa, vaan tavoitteena olisi kirjoittaa 14 sivua kuntajohtamisesta ja kerrata ahkerasti ruotsia. Sen sijaan ajattelin lomailla muutaman päivän syysloman jälkeisellä viikolla, sillä kutsuin siskoni ja yhden serkuistani yökylään. Siskolla tosin on sen verran koulukiireitä, että ensin hengailemme serkkuni kanssa kahdestaan. Olen suunnitellut ja odottanut tätä jo jonkin aikaa ja nyt vielä enemmän, kun tähän ei ole enää kauaa. Parasta on, kun saamme koko pienen porukkamme koolle ja voimme viettää aikaa kolmestaan, teimme sitten mitä vain (tai emme mitään). Jos meillä on puoliksikaan yhtä kivaa kuin viime syksynä, tästä riittää energiaa pitkälle marraskuuhun!

X Alkusyksystä mulla oli pitkä lista sellaista ärsyttävää hoidettavaa, jota tulee aina lykättyä eteenpäin. Suuren osan näistä oon saanut hoidettua pois alta, mutta vielä olisi kyllä hommaa jäljelläkin. Mun pitäisi esimerkiksi selvittää muutama Kela-asia ja laskeskella vähän opintopisteitäni nyt kun oon vihdoin perillä siitä, paljonko niitä pitäisi minkäkin kokonaisuuden alla olla. Asetin näiden asioiden hoitamiselle takarajaksi joulukuun 22. päivän, sillä sen jälkeen mä aion pitää pitkästä aikaa kaksi viikkoa ihan oikeaa lomaa. Eiköhän sen ajatuksen voimalla jotenkin pusketa tämän loppusyksyn ja alkutalven läpi.


Mitä teidän arkeen kuuluu just nyt?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }