Sivut

23.12.2021

JOULUHAASTE JA VIIME VIIKKOJEN KUULUMISIA

Helou ja ihanaa joulua kaikille (huomenna aatto, mihin tää aika oikein menee)!

Mulla oli loppuvuodelle jos jonkinlaisia postausideoita, mutta sitten kävikin perinteisesti niin, että joulukuu meni yhdessä hujauksessa, eikä blogille juuri jäänyt aikaa. Toisaalta joulukuu on tänä vuonna ollut rennompi kuin moneen vuoteen, mutta toisaalta olen kuitenkin tehnyt vielä hieman kouluhommia ja sitäkin enemmän töitä. Ennen aattoa olevista 23 päivästä mulla on ollut kolmenatoista töitä ja kun lisäksi oon muun muassa ollut siskolla yötä, balettia katsomassa ja tullut Poriin liki kuukaudeksi sen mukaisen tavaramäärän kanssa, ei tarvitse ihmetellä mihin se aika on mennyt. 

Joulukuu on tuntunut poikkeuksellisen kivalta paitsi siksi, ettei missään vaiheessa kuuta ole ollut ihan hullua kiirettä, myös siksi, että viimeisten viikkojen aikana sää on valtaosan ajasta ollut ihanan talvinen. Pakkaskelit ovat houkutelleet minut ulkoilemaan entistä useammin ja näyttäisi siltä, että talvisää jatkuu ainakin seuraavat kymmenen päivää, eli ulkoilua taitaa olla joululomallakin melkoisen paljon luvassa. Olimme siskoni kanssa tänään nyt illalla ulkona. Ensin lumitöissä ja sen jälkeen pienellä kävelyllä. Mikä ihana joulufiilis tulikaan, kun katseli talojen pihoissa loistavia valoja ja lumista maisemaa. Mulla oli tänään työvuorokin, mutta velvollisuudet pyyhkiytyvät kyllä ihan ennätysnopeasti pois mielestä kun suljin koneen neljän aikaan. Nyt on sellainen olo, että loma ja rentoilu voi alkaa. Ai että <3

Mut haastettiin vastailemaan jouluisiin kysymyksiin, joten seuraavaksi niiden pariin! 


Missä vietät joulua?

Vanhempieni luona Porissa. 

Mitä puuhastelet joulun välipäivinä?

En tiedä vielä tarkasti, mutta en todennäköisesti mitään ihmeellistä. Jatkan varmaankin Potter-lukumaratoniani, ulkoilen siskoni kanssa, soitan pianoa ja alan kasata tänne blogiin jonkinlaista vuosikoostetta.

Joulupukin kuuma linja vai Samu Sirkan joulutervehdys?

En ole katsonut kovin aktiivisesti kumpaakaan, mutta vastaan Joulupukin kuuman linjan sillä perusteella, että sen aikana on todennäköisemmin tv auki. Joulupukin kuuma linja liittyy myös lapsuusjoulujen muistoihin. 


Joulusauna aamulla, päivällä vai illalla?

Jos olen käynyt jouluaattona saunassa, se on aina ollut iltasauna. 


Joulukinkku vai graavilohi?

En osaa päättää, joten ehkä saan vastata molemmat? 

Perinteiset jouluruoat vai erilainen joulumenu joka vuosi?

Ehdottomasti perinteiset jouluruuat. Meidän perheellä on ollut aikalailla samanlainen joulukattaus aina, ja musta se on ihanan nostalgista. 

Jouluruokia vain aattona vai tapaninpäivään asti?

Meillä syödään aina jouluruokia niin pitkään kuin niitä riittää, eli ei ikinä pelkästään aattona. Sitten kun joskus kokkaan omia jouluruokia, aion toimia samalla tavalla. 

Vaalea vai tumma glögi?

Tumma, mutta oikeastaan sen takia, että olen tainnut maistaa vaaleaa glögiä vain kerran elämässäni. Mulla ei siis ole siitä oikein mielipidettä. 

Suklaakonvehdit vai vihreät kuulat?

Vihreät kuulatkin menevät paremman puutteessa, mutta konvehdit vievät kyllä ylivoimaisesti voiton. 

Piparit vai joulutortut?

Molemmat. Tai jos on pakko valita, niin piparit. 


Joululahjojen saaminen vai antaminen?

Antamisen ilo on suuri varsinkin silloin, kun keksii juuri saajalleen sopivan lahjan. Saaminen on kyllä myös kivaa, jos paketista paljastuu jotakin käyttöön tulevaa ja/tai tarpeellista. (Tää valitseminen ei taida kuulua mun vahvuuksiin...)

Pehmeät vai kovat paketit?

Riippuu paljon sisällöstä, joten taidan lukita tähänkin kohtaan vastauksen sekä että. 

Aito vai tekokuusi?

Aito kuusi tunnelman ja tuoksun vuoksi. Tekokuusikaan ei ole silti mulle mikään ehdoton ei-vaihtoehto, ja sellainen saattaa tulla aluksi omaan kotiini helppoutensa vuoksi.

Suomenkieliset vai kansainväliset joululaulut?

Kuuntelen itse suurimmaksi osaksi suomalaisia joululauluja, ja pidän niistä enemmän.

Millainen on perinteinen jouluaattosi?

Olen vanhempieni luona Porissa kuten myös siskoni. Aamupalan jälkeen syömme jälkiruuaksi eräät tietyt sydämenmuotoiset piparit. Tv on taustalla auki yleensä koko aamupäivän. Käymme haudoilla, syömme jouluruokaa ja illalla avaamme lahjat. Olemme aina viettäneet joulua pääosin ydinperheen kesken, mutta erityisesti viime vuosina myös isovanhempani ovat olleet jouluisin meillä. Jossain vaiheessa päivää pidän aina myös pienimuotoisen joulukonsertin, eli soitan pianolla joululauluja ja laulan niitä mukana. 


Jouluna juhlavaatteet vai rento oloasu?

Ei suoraan kumpikaan. Lähempänä mun joulupukeutumista on näistä rento oloasu. 

Jouluaattona leffoja vai lautapelejä?

Molemmat ovat ihan hyviä vaihtoehtoja, mutta kummatkaan eivät mitenkään automaattisesti kuulu mun jouluaattoon. Sen sijaan kirjaan tulee jouluisin tartuttua kumpaakin edellämainittua todennäköisemmin. 

Joulupäivänä jotain ohjelmaa vai rennosti yökkärissä kotosalla?

Tapanamme on ollut kokoontua joulupäivänä äidin äidin ja isän luokse. Pappa kuoli joitakin vuosia sitten, mutta tämä tapa on jatkunut senkin jälkeen. 

Joulukoristeet pois heti joulun jälkeen vai vasta loppiaisena?

Vasta loppisena tai jopa sen jälkeen. En ole ikinä juhlinut uutta vuotta mitenkään ihmeellisemmin, ja joulukoristeet piristävät pimeitä vuodenvaihteen ja alkuvuoden iltoja, joten mun puolesta ne saavat mielellään olla paikallaan vielä tammikuussakin. 


Perheessäni ollaan harmillisesti oltu kipeitä, joten joulusuunnitelmamme menivät hieman uusiksi. Odotan kuitenkin huomista aattoa ja varsinkin tänään alkanutta lomaa iloisin mielin. Olen vieläpä itse ainakin toistaiseksi terveen kirjoissa :) Rentouttavaa ja rakkauden täyteistä joulun aikaa teille kaikille! (...ja mikäli joulunne ei ole sellainen kuin toivoisitte, muistakaa, että edessänne on todennäköisesti monta joulua, jotka voivat olla toisenlaisia. Eikä se muidenkaan joulu ehkä aivan yhtä täydellinen ole kuin miltä somen perusteella vaikuttaa.)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }