Sivut

1.2.2014

POSTCROSSING PART 1

Päätin nyt tehdä sitten oikein kunnon postauksen mun uusimmasta harrastuksesta postcrossingista, sillä monet eivät edes tiedä mitä se pitää sisällään, ja ainakin mun kaverit ovat olleet kiinnostuneita aiheesta ;) Luvassa on siis kaksi postausta aiheesta ja tässä tulee osa 1.

Mitä postcrossing on ?

Postcrossingissa siis lähetetään ja vastaanotetaan kortteja ympäri maailmaa. Kortteja saa lähettää kaikilla osaamillaan kielillä, huomioiden tietenkin vastaanottajan kielitaidon.
  Aloittaessasi harrastuksen luot profiilin, jossa voit kertoa hiukan itsestäsi ja toivoa minkälaisia kortteja haluaisit vastaanottaa ja mitä haluaisit lähettäjien kertovan korteissaan. (esim. Voisitko kertoja jotakin kotimaastasi? on aika yleinen toive )
  Englannin kielen taito on pakollinen, sillä kortteja kirjoitetaan useimmiten juuri englanniksi ja sivusto, jonka kautta postcrossing toimii on englanninkielinen. Englanninnumero todistuksessa ei kuitenkaan tarkoita tässä kohtaa mitään, sillä itse en ainakaan osaa kaikkia kielioppiasioita yms. täydellisesti ja monien harrastajienkin äidinkieli on joku muu kuin englanti. Vaikka kirjoitat jonkun sanan väärin tai lauseesi sanajärjestys menee pieleen, sinua kyllä ymmärretään! (kokemusta on)

Postcrossing-sivustolle pääset tästä: http://www.postcrossing.com/

Mitä kortteihin voi kirjoittaa ?

Harmikseni huomasin, että mulla ei oo paljoakaan kuvia niistä korteista, joita oon itse lähettänyt, mutta kerron nyt näin sanallisesti mitä niihin kortteihin tulee kirjoiteltua. Katson ensinnäkin aina vastaanottajan profiilin ennen kuin alan kirjoittaa korttia. Jos vastaanottaja on esimerkiksi kiinnostunut musiikista, kerron yleensä mun musiikkiharrastuksista ja lempilaulajista jne. Jotkut toivovat myös että kirjoittaisi kortteihin joitakin sanoja omalla kielellään (käännöksien kanssa!)
  Jos vastaanottajalla ei ole mitään erityisiä toiveita kortin sisällöstä, kerron yleensä vähän jotain faktaa Suomesta, minkä ikänen oon, mitä harrastan jne. Joskus kirjoitan myös jotain tyyliin "Koeviikko alkaa ensi maanantaina." tai "Lähden pian kaverin kanssa lenkille." Allaolevista kuvista näkyy vähän mitä muut on kirjoittanut mulle. Olisin voinut ottaa enemmänkin kuvia, mutta joillakin on oikeasti tosi epäselvä käsiala... :D
Plussia ja miinuksia

+ suhteellisen halpaa (maksat vain postikorteista ja merkeistä)
+ ei ole sitovaa (voit lähettää kortteja silloin kuin itsellesi sopii)
+ kielitaito kehittyy
+ saat helposti kerättyä esim. maisema- tai koirakortteja
+ saat melko helposti hankittua kirjekavereita (itsekin olen mahdollisesti saamassa kirjekaverin Singaporesta!)
+ - vastaanottaja on joka kerralla eri
- kaikki eivät noudata toiveitasi (useimmat kyllä)
- sivusto saattaa sekoilla
- korttisi eivät löydä välttämättä joka kerta perille (useimmiten ei kyllä ole ongelmia)
- et voi lähettää kortteja rajattomasti yhdellä kertaa

Tilastoja

- 464 692 jäsentä
- 216 maata
- 956 postikorttia/tunti
- 111 387 037 945 matkustettua kilometriä
- 2 779 464 kierrosta maapallon ympäri
- 493 868 postikorttia on matkalla tällä hetkellä
- postikortit ovat matkalla keskimäärin 24 päivää

Saa ehdottomasti kysyä jos jokin asia jäi vielä epäselväksi!

Postcrossing part.2 tulee sisältämään pääasiassa kuvia mun saamista korteista ja se postaus on luvassa ehkä jo huomenna :) Kertokaa jos kiinnostuitte, haluan ehdottomasti tietää jos joku löysi uuden harrastuksen! Saa muutenkin esittää postaustoiveita, toteutan niitä mielelläni ;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }