Sivut

17.5.2016

BLOGIVINKKEJÄ #3 - ASIAA OTSIKOINNISTA

Moikka! Täällä ollaan jälleen bloggausvinkkien parissa ja tällä kertaa onkin aiheena otsikointi. Jos oot sellainen tyyppi, joka helposti siihen otsikkokenttään vain heittää ensimmäisenä mieleen pulpahtavan vaihtoehdon, tää postaus on just sulle! Myönnän kuitenkin, että tässäkin blogissa tuli otsikoinnille viitattua kintaalla vähän liian usein, kunnes paransin tapani asiassa haha :D Ehkä oon ihan hyvä tyyppi siis antamaan vinkkejä tähän, kun on tullut kantapään kautta opittua millaisia ne huonot otsikot on... Seuraavaksi siis muutama vinkki toimivaan otsikointiin!


1. sopiva pituus: Hyvä otsikko on usein lyhyt ja napakka. Jos otsikko venyy useamman rivin mittaiseksi, siitä alkaa ehkä jo vähän ajatus olla hukassa. Usein yksi tai kaksi sanaa riittää; esim. "Juhannus 2016" tai "Kesäiset asukuvat".

2. yksinkertaisuus: Jos otsikkona on vaikkapa laulunsanoja tai jokin filosofinen pohdinta, se menee useimmiten turhan monimutkaiseksi. Jos olet ollut esim. jossakin tapahtumassa, hyvä otsikko voi olla vain tapahtuman nimi. Myös juhlapyhistä kirjoitettaessa pätee sama ja postaus otsikolla "Vappu 2016" löytyy myös huomattavasti helpommin hakukoneiden kautta kuin esim. joku "Munkkeja, simaa ja serpentiiniä" tyylisesti otsikoitu.


3. postaussarja huomioon myös otsikossa: Itse kirjoitan tällä hetkellä pariakin postaussarjaa ja jos myös sun blogissa pyörii joku postaussarja, suosittelen ottamaan tän vinkin käyttöön. Jos sun sarjan ideana ois nyt jakaa vaikkapa tyylivinkkejä niin hyviä otsikoita voisivat olla vaikkapa: "Tyylivinkkejä osa 1/2/3", "Tyylivinkit - Näin saat juhlavuutta asuun" tai "Tyylivinkit - Parhaat keinot koota toimiva asu kiireessä". Kun otat postaussarjat huomioon otsikoissa, lukijoiden on helpompi etsiä tiettyyn sarjaan liittyviä postauksia ja lukea vaikka koko sarja läpi yhdeltä istumalta.

4. mielenkiintoisuus: Hyvä otsikko on sen verran mielenkiintoinen, että satunnaisempikin lukija klikkaa postauksen auki. Kannattaa suosia otsikoissa esim. kysymyksiä, maailman parhaat muffinit/pitsapohja jne. tyylisiä tai sitten lisätä vaikkapa siihen perus juhlapyhän nimeen hieman twistiä tyyliin "Veikeä Vappupäivä".


5. hakukoneet huomioon: Tähän tuli viitattua jo aiemmin, mutta kertauksen vuoksi: hyvä otsikko ottaa myös hakukoneet huomioon. Postaus löytyy esim. googlettamalla sitä helpommin, mitä kuvaavampi ja yksinkertaisempi otsikko on. Hyvä nyrkkisääntö otsikkoa miettiessä on pohtia millaisilla hakusanoilla kyseisestä aiheesta itse lähtisi googlettelemaan. Matkoista tai tapahtumista kerrottaessa toimivia ovat matkakohteen tai tapahtuman nimi, kuulumispostaus kannattaa otsikoida sen mukaan mihin ne kuulumiset sillä kertaa eniten painottuvat esim. "opiskelukuulumisia" tai "kuulumisia Espanjasta", vinkkipostaukset tyyliin "vinkkejä aiheesta x" ja niin edelleen.

Tässäpä nää tuli: viisi vinkkiä otsikointiin. Löysitkö uusia vinkkejä vai oliko nää vanhoja ja tuttuja juttuja? : Jenny

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }