Sivut

3.3.2018

BT - 5 KEINOA HALLITA STRESSIÄ

Heipähei! Helmikuu tuntui menevän ihan silmänräpäyksessä ohi, ja nyt ollaankin jo maaliskuun puolella. Tänään kuun ensimmäisenä lauantaina on siis totuttuun tapaan vuorossa blogitiimipostaus. Tällä kertaa päätettiin jakaa kukin viisi keinoamme hallita stressiä, ja itse asiassa mua vähän huvittaa jakaa vinkkejä tästä aiheesta, koska oon itse usein aivan toivoton stressaaja. No, ainakin mulla on omakohtaista kokemusta aiheesta... Ja nämä stressinlievityskeinot säilyvät teidän lisäksi hyvänä muistilistana myös mulle itselle!


LYHYT HEMMOTTELUHETKI Usein stressin ja kiireen keskellä pienetkin asiat merkitsevät. Lyhytkin hemmotteluhetki voi rentouttaa ja lievittää stressiä todella paljon. Itse oon ottanut tavaksi rankan päivän päätteeksi tehdä esim. kasvonaamion tai vartalokuorinnan. Välillä otan myös pari palaa suklaata tai jotain muuta hyvää ahertaessani jonkin erityisen työlään jutun parissa.

PRIORISOINTI Kun stressi alkaa saavuttaa sen tason, että päätä särkee taukoamatta, ja yöunet jäävät vähiin, on viimeistään priorisoinnin aika. Listaa kaikki hoidettavana olevat asiat ja niiden deadlinet muistiin, ja luo tämän pohjalta toimintasuunnitelma. Tärkeintä on hoitaa esim. sellaiset koulutehtävät pois alta, joiden laiminlyönti voi johtaa hylättyyn kurssissuoritukseen. Itse yritän hallita stressiä paitsi merkitsemällä kaiken kalenteriin, myös kirjaamalla koulutehtävät, kotityöt ja muut asiat (kuten vuokran maksu, aikojen varaamiset jne.) omille to do -listoilleen. Tällöin näen paremmin, mitä asioita mulla on varaa siirtää ja mitkä puolestaan on hoidettava niin pian kuin mahdollista.


MUSIIKKI Musiikin kuuntelu taustalla häiritsee joidenkin (minä mukaan lukien) keskittymistä, mutta sen sijaan musiikin kuuntelun voi stressaavina aikoina yhdistää esim. illan rauhoittumiseen juuri ennen nukkumaanmenoa, koulu- tai työmatkaan aamulla tai miksei esimerkiksi johonkin taukoon päivän keskelläkin. Mulla stressin lievittämiseen auttaa ainakin iloinen ja letkeä musa tai vaihtoehtoisesti kunnon biletykitys.

ÄLÄ TINGI RYTMISTÄ Yritä parhaasi mukaan pitää kiinni säännöllisestä (ja suht terveellisestä) syömisestä sekä riittävistä yöunista, vaikka kuinka stressaisi. Stressilevelit itsellä ainakin nousevat nousemistaan, jos ruokaväli pääsee venähtämään liian pitkäksi. Samoin huomaan liian lyhyiden yöunien selkeästi lisäävän sitä en selviä -fiilistä.

LUPA HIPOA RIMAA Tämä on se, jossa mulla riittää eniten petrattavaa ihan yleisestikin, mutta erityisesti stressin hipoessa taivaita tää ois todella jees juttu muistaa. Aina ei tarvitse antaa itsestään sataa prosenttia olipa kyseessä sitten koulutehtävä, kaverisuhteet tai ruuanlaitto. Maailma ei kaadu, jos joskus tekee jonkun jutun vähän vasemmalla kädellä ja panostaa sitten seuraavalla kerralla taas enemmän.


Kurkkaa myös muiden tyttöjen postaukset seuraavien linkkien takaa: Krista / Heli / Anniina Mitkä on sun parhaat keinot lievittää/hallita stressiä? 💜: Jenny

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }