Sivut

28.12.2018

JOULU 2018

Joulu oli ihanan rento ja perinteinen - just sellainen, josta eniten nautin. Nyt joulun pyhät alkavat kuitenkin pikku hiljaa vaihtua uudeksi vuodeksi, joten päätin tulla jakamaan hieman aaton, joulupäivän ja tapaninpäivän tunnelmia. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän joulussa merkitsevät läheiset ihmiset ja heidän kanssaan vietetty aika. Toki lahjatkin ilahduttavat, varsinkin kun nykyään ne ovat usein käytännöllisiä ja arkea helpottavia juttuja, joista riittää iloa pitkäksi aikaa. Tämän joulun yllättävin lahja löytyi siskoni paketista, sillä hän oli leiponut mulle leipää. Ihan parasta, sillä ensinnäkin itse tehty on aina ihanaa, tähän oli nähty aikaa ja vaivaa ja lisäksi rakastan leipää. Paketeista paljastui leipäyllätyksen lisäksi muun muassa uusin muumitalvimuki, sähkövatkain ja yksi kokoelmastani vielä puuttuva Harry Potter -kirja. Perinteisen kalenterilahjankin sain, joten nyt on ensi vuodelle taas jotain, josta seurata ajan kulumista.



Vielä aattona maata koristanut lumipeite vaihtui joulupäivänä taas mustuuteen ja märkyyteen :/ Onneksi talvea on vielä jäljellä, ja ilma tuntuu lupaavasti laskevan pakkasen puolelle eli ehkä vielä ehtii muodostua kunnon paksuja lumikinoksia. Olisi ihan superjees päästä hiihtämään vielä ennen kuin palaan Tampereelle, mutta jos ei nyt, niin viimeistään sitten maaliskuun alussa Lapissa. Jos tulisi edes pieni parin sentin lumikerros, sekin kelpaisi. Yksi lemppariasioistani talvella on nimittäin ihan puhtaasti kävellä ympäriinsä pakkasen nipistellessä poskia ja lumen narskuessa jalkojen alla.




Joulupäivänä kokoonnuimme äidin puolen suvun voimin mummulaan joulukahveille. Minä ja siskoni kävimme jo aamupäivällä mummun luona laittamassa kahvikuppeja ja tuoleja paikoilleen. Illalla talo oli täynnä, ja puheensorina täytti joka nurkan. Illalla linnoittauduimme siskoni kanssa sohvalle herkkujen kanssa, ja katsoimme aattona väliin jääneen Joulupukin ja noitarummun. Tapaninpäivä kuluikin sitten pelkästään rentoillessa. Luin kirjoja, näpertelin käsityöprojektini parissa ja kaivoimme siskoni kanssa pitkästä aikaa wii-pelit esiin.



Miten sun joulun pyhät sujuivat?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }