Sivut

22.12.2018

365 KUVAA - MARRASKUU & JOULUKUU

Heippa taas tänään! Päätin bloggailla nyt loppuvuoden vähän ahkerammin, sillä sain vihdoin hoidettua kaikki kouluhommat pois alta, ja jouluvalmistelutkin alkavat mun osalta olla paketissa. Halusin vielä tän vuoden puolella julkaista tietyt postaukset ja eilisen Helsinkipäivityksen lisäksi listalta löytyi muun muassa tämä viimeinen osa 365 kuvaa -haasteräpsyistä. Yhdistin tähän koosteeseen sekä marras- että joulukuun kuvat, koska sattuneista syistä marraskuussa oli sen verran hektistä, että tämä(kin) postaus jäi julkaisematta. Mennään siis pidemmittä puheitta asiaan, tässä kun tulee hyvin kerrattua tekemiset ja kuulumiset parin kuukauden ajalta.


Tampere iltavalaistuksessa jaksaa edelleen ihastuttaa. Mun piti tarkistaa kalenterista, mistä olin tämän kuvan ottohetkellä suuntaamassa kotiin ja selvisi, että olin ollut seuraamassa Yle Perjantaita livenä. Tuolloin toinen marraskuuta perjantaissa oli aiheena hulluus ja oli kyllä mielenkiintoista kuunneltavaa.


Maisemakuva sumuisesta saaristosta journalistiristeilyllä. Tää kuva palauttaa kyllä tuon aamun niin vahvasti mieleen. Ja just tällaiset kuvat, joihin yhdistyy muistoja on kyllä parhaita!


Kirjoitin jutun kauniista ja hittimaineeseen nousseista Jonsukista, jotka on suunnitellut Jonna Nordström. Lopputuloksen voit käydä lukaisemassa täältä.


Tässä haastekuva, joka kuvaa mun syksyn arkipäiviä paremmin kuin hyvin. Meneillään on nimittäin kuvan ottohetkellä tuotantopäivä, jossa juttuja kirjoitetaan, mutta ennen kaikkea hiotaan, muokataan ja viimeistellään.


Olin tekemässä Helsingissä haastattelua tähän juttuun, ja juttukeikan jälkeen jäi mukavasti aikaa vähän seikkailla ympäri pääkaupunkia. Tämä kyseinen otos on ehkä lempparini tuon päivän kuvista, mutta muutkin räpsyt onnistuivat aika kivasti, vaikka marraskuu ei yleisesti ottaen olekaan Suomen kuvauksellisimpia kuukausia.


Tämän marraskuisen auringonlaskukuvan nappasin eräänä päivänä käydessäni lenkillä. Vaikka asunkin suhteellisen lähellä Tampereen keskustaa, olen löytänyt useampia kivoja puistoja ja lenkkeilyreittejä.


Testasin Härkis Tikka masalaa hieman soveltaen tätä But I´m a human not a sandwich -Iinan ohjetta. En osannut odottaa ruokakokeilultani oikein mitään, koska tämä oli ensimmäinen härkiskokeiluni, mutta tuli kyllä tosi hyvää. Suositukset reseptille siis täältä :P


Päivitin marraskuun lopulla CV:ni ensin ajan tasalle ja sitten visuaalisemmaksi. Lisäksi piti saada juttunäytteet yhdisteltyä yhdeksi pdf-tiedostoksi. Yritin pariakin eri tapaa, mutta lopulta päädyin käyttämään Wordia ja kuvassakin näkyvää, opiskelukavereideni suosittelemaa Smallpdf-sovellusta. Harjoitteluhaku alkoi jotenkin todella nopeasti, enkä lopulta sitten ehtinyt edes stressata sitä kovin paljoa. Paikkakin irtosi mukavasti ennen lomaa (tämän viikon alussa) Satakunnan Kansasta, ja olen harjoittelusta kyllä tosi innoissani!


Ensimmäinen joulukuuta kävin siskoni kanssa elokuvissa katsomassa uusimman osan Ihmeotuksista. Leffa oli hyvä, mutta sai ainakin tämän ikuisen Potterfanin yhdistelemään lankoja mielessään ja pohtimaan mitä ihmettä seuraavissa osissa mahtaa tapahtua. Jatkoa odotellessa...


Lemppariyksityiskohta asunnossani on talvisin tämä lyhty ja valonauha. Sain molemmat siskoltani joulu- tai synttärilahjaksi tässä pari vuotta sitten ja kovassa käytössä ovat kyllä olleet.


Itsenäisyyspäivän valaistukseni oli pääasiassa tämä kynttilä, jota polttelin ilta kuudesta pitkälle yöhön.


Aloitin ystävien ja kivan tekemisen täyteisen viime viikkoni Vostokin pikkujouluilla ja tarjoilut, valaistus sekä tunnelma tekivät kyllä illasta vähintään yhtä hauskan kuin ekalla kerrallakin.


Kesällä luin Kate Mortonin kirjan Talo järven rannalla, ja siitä lähtien olen halunnut lukea jonkun toisenkin kyseisen kirjailijan romaanin. Ei kahta ilman kolmatta, sillä lainasin tämän kirjan jälkeen vielä yhden Kate Mortonin romaanin... Nämä ovat ihan superkoukuttavia. ja jännässä kohdassa ei meinaa malttaa lopettaa lukemista ollenkaan.


Näin pitkästä aikaa kaveriani Jennaa, ja katsoimme Jali ja suklaatehdas -leffaa kuulumisten vaihdon jälkeen. Hetki oli ihanan tunnelmallinen, joten oli pakko napata kuva muistoksi.


Askartelin muutama päivä takaperin joulukortit perheenjäsenille, ja perinteisesti ensimmäinen yritys epäonnistui... Lopulta sain kuitenkin aikaan melko kivat kortit, vaikka itse sanonkin :)

Mitä teille kuuluu? Ootteko jo päässeet rauhoittumaan joulun viettoon?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }