Sivut

23.12.2018

MIELESSÄ JUST NYT X 10

Aatonaaton terveiset täältä moi! Halusin tulla vielä ennen joulun pyhiä listaamaan juuri nyt mielessä olevia asioita. Oli todella piristävää kirjoittaa tällaista tajunnanvirtaa pitkästä aikaa, ja pääsettepä kerrankin nauttimaan harvinaisen reaaliaikaisista ajatuksista ja kuvista. En edes muista, koska viimeksi olisin kirjoittanut ja kuvannut postauksen yhteen pötköön ja vielä julkaissutkin saman tien, mutta täältäpä sellainen harvinainen herkku nyt tulee. Pidemmittä puheitta seuraa siis kymmenen sekalaista ajatusta tältä päivältä.


1) Ei ehkä yllätä ketään, mutta huomenna on jo jouluaatto. Mihin tämä aika oikein menee? Aion pitää perinteiseen tapaan aattona (ja ehkä joulupäivänäkin) somettomat 24 tuntia. Sen sijaan yritän ottaa paljon jouluisia kuvia, nauttia ihanista ruuista ja aloittaa pientä käsityöprojektia. 

2) Oon mietiskellyt sekä loppu- että alkuvuoden postauksia. Fiilis on tosi inspiroitunut nyt, mutta saa nähdä mitä postaustahdille käy, kun tammikuussa alkavat taas opiskelukiireet. Ehkä saan loman aikana ainakin ajastettua muutaman postauksen ja valmisteltua luonnoksiin puolikkaita tekstejä, joten pidetään sormet ristissä, että täällä blogissa olisi alkuvuodesta vähän aktiivisempaa kuin kuluneena vuotena.

3) Meillä tuotiin kuusi sisälle ja koristeltiin jo eilen, vaikka yleensä se on kuulunut aatonaaton ohjelmaan. Ei haitannut kyllä yhtään, vaikka tässä kohdin perinteisiin tuli pieni poikkeus. Minä ja siskoni pääsimme itse asiassa koristelemaan kuusen kahdesti, kun tänään ripustimme koristeet mummumme kuuseen.


4) En ole vielä soittanut kovin paljon pianoa, vaikka olen ollut täällä Porissa jo lähes viikon. Onneksi asiaa on tullut hieman korjattua tänään, ja huomenna joululaulujen soittelu ehdottomasti jatkuu!

5) Musta tuntuu, että elämässä on tällä hetkellä aika kiva balanssi. Välillä on superkiire, mutta tykkään kuitenkin mun opinnoista (pois lukien jotkut kuivakat tutkimuskurssit), ja oon kouluttautumassa oikealta tuntuvaan ammattiin. En stressaa enää niin paljoa kuin ennen, vaan annan asioiden mennä enemmän omalla painollaan. Oon löytänyt oikeasti välittäviä ihmisiä ympärilleni, enkä enää jaksa muuttaa itseäni muiden vuoksi tai ajatella mitä joku jostain tekemästäni tai sanomastani ajattelee (ainakaan suurimman osan ajasta).

6) Olen niin innoissani siitä, että monen vuoden tauon jälkeen jouluna on mitä luultavimmin lunta. Välipäivinä lämpötila näyttäisi nousevan hieman plussan puolelle, mutta jos ennusteet pitävät paikkansa, sen jälkeen pitäisi taas viiletä. Yksinkertaisesti parasta ikinä, jos nyt tulisi toinen kunnon talvi viime talven perään. Luminen luonto on niin kaunis, ja kylmyydestäkin selviää pukeutumalla. Kyllä lumi nyt ehdottomasti ainakin sen mudan, kuran ja pimeyden voittaa, eikö niin? :D
7) Kävin perjantaina läheisessä pikku kirjastossa, ja lainasin mukavan pinon luettavaa joululomalle. Nähtäväksi jää ehdinkö lukea koko pinon, mutta joka tapauksessa ihanaa, että vihdoinkin on aikaa kirjoille. Aloitin eilen lukemalla ensimmäisen luvun Saiturin joulusta, ja kyseinen klassikko vaikutti oikein lupaavalta.

8) En ole ikinä ollut uutena vuotena baarissa, bileissä tai muutenkaan tehnyt mitään kovin erikoista. Tänäkin vuonna aion jatkaa uuden vuoden suhteen perinteistä kotoilulinjaa. Kaverit ovat yhtä lukuun ottamatta liian kaukana aktiviteetteihin, joten joululoma kuluu muutenkin pääasiassa perheen ja suvun kesken.

9) Edellisessä postauksessa tulikin jo pikaisesti mainittua, mutta tämä uutinen vaatii kyllä ihan oman hehkutuksensa. Vietän nimittäin ensi kesän ja toukokuun Satakunnan Kansan harjoittelijana! Harjoittelussa varmasti oppii ihan hurjan paljon, ja uskon muutenkin, että edessä odottavat ikimuistoiset kuukaudet.

10) Musta tuntuu, että koko syksy ja alkutalvi meni yhdessä hujauksessa ohi. Nyt tuntuu joka tapauksessa aivan ihanalta viettää joulua ja kotoilla ilman velvollisuuksia ja huolia. Loppiaisen jälkeen olen kuitenkin aika varmasti palaamassa innolla opintojen pariin rentoilun ja kavereista erakoitumisen jälkeen. Tämä mitä todennäköisimmin siitäkin huolimatta, että edessä siintävät työn täyteiset kaksi kuukautta, kunnes taas hieman rauhoittuu. Mutta se on sitten, ekana joulua, ruokaa rentoutta ja kaikkea ihanaa, mitä arkena ei ehdi!


Palailen joulun jälkeen tänne jouluisten kuvien ja juttujen kera, ja sitten onkin aika muistella kuluneita kuukausia perinteisen vuosikoosteen muodossa. Nyt haluan kuitenkin lähettää kaikille teille niin lämpöiset halit kuin virtuaalisesti pystyn, ja toivottaa oikein ihanaa joulua 💕

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }