Sivut

28.6.2021

KESÄLOMAREISSU TAMPEREELLA

Moikka!

Maanantaivapaapäiväni ratoksi halusin tulla kirjoittelemaan teille ennen juhannusta tekemästäni kesäreissusta Tampereelle. Koska olin koko juhannusviikonlopun töissä, mulla oli ennen juhannuksen pyhiä keskiviikkona ja torstaina vapaata. Olin jo toukokuussa ajatellut, että lähtisin silloin käymään Tampereella. Kirjoitin alkukesästä töiden ohella erästä kurssiesseetä, jota varten mulla oli lainassa useita kirjoja sekä Porista että Tampereelta. Reissu tuli kirjojen palauttamistakin varten hyvään saumaan, sillä puristin esseen kasaan juhannusviikon alussa, ja kun palautin kirjat, pääsin niistä eroon paitsi fyysisesti, mutta sitä myötä myös henkisesti paremmin lomafiilikseen. Olen kesätoimittajana elokuun loppupuolelle asti, joten täysin en lomalla vielä ole. Ihana lomafiilis tuli silti kyllä heti, kun tuon viimeisen esseen sain palautettua ja kirjauduin sen jälkeen yliopiston sähköpostista ulos.



Torstai-iltapäivällä olin sopinut näkeväni muutamaa kaveriani pitkästä aikaa, mutta lähdin Tampereelle jo keskiviikkona aamupäivällä. Halusin rentoutua rankan loppukevään ja alkukesän päätteeksi oikein kunnolla ja tehdä kaikkea mukavaa siihen tyyliin kuin tulisi tehtyä vieraassa kaupungissa turistina. Kuljeskelin kaikessa rauhassa keskustassa ja pidin kuumuudessa jätskitauon Koskipuiston maisemia ihaillen. Välipalaa söin Fazerin kahvilassa niin ikään Tammerkoskelle katsellen. Tein myös vaatelöytöjä second hand -liike Oldiesta ja Marimekolta, joissa kummassakin kävin ensimmäistä kertaa ikinä. En ole yleisesti ottaen kovin innokas kiertelemään kauppoja, mutta nyt kun sitä sai tehdä itsekseen ja hyvin hitaasti ja rauhallisesti (ja samalla pääsi viilentymään paahteisesta ulkoilmasta), se jopa menetteli ajanvietteenä :D Plussaa oli ehdottomasti se, että löysin tarvitsemiani asioita, kuten muutaman vaatteen syksylle ja farkkuhameen vanhan pieneksi jääneen tilalle.

Ainoa etukäteen suunnittelemani ohjelma keskiviikolle (kirjojen palauttamisen lisäksi) oli Amurin työläismuseokorttelissa vierailu. Siitä lähtien, kun olen kuullut paikasta joskus pari vuotta sitten, olen miettinyt, että siellä pitäisi käydä. Nyt ajatus museovisiitistä vihdoin konkretisoitui, ja se oli ihan mahtavaa. Opiskelijalippu museokortteliin maksoi vain 5 euroa, ja siellä riitti mielenkiintoista katseltavaa reiluksi tunniksi. Kaiken lisäksi sain kierrellä museon entisissä työläisten asunnoissa ja yhteistiloissa lähes yksinäni, kun muita kävijöitä samaan aikaan oli vain yksi ainoa. Olen aina ollut kiinnostunut historiasta, joten museossa käyminen kruunasi koko reissuni. Amurista suuntasin helteisen päivän päätteeksi vielä pizzeria Napoliin syömään, ja sieltä asunnolleni toipumaan kuumuudesta ja kaupungilla kävellyistä kilometreistä.



Torstaina nukuin aamulla hieman pidempään ja vietin erittäin hitaan aamun ja aamupäivän. Kavereitani suuntasin näkemään Ratinalle, josta kävelimme yhdessä Rosendahlin rantaan jäätelöille ja rantakalliolle istuskelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Takaisin Poriin palasin väsyneenä, mutta onnellisena iltakahdeksalta. Lomareissuni oli ihana, vaikka vietinkin valtaosan ajasta yksin.


Ootko sä kokenut jotakin uutta tai reissannut lähiseudulla tänä kesänä?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }