Sivut

11.8.2016

365 KUVAA - AJATUKSIA HAASTEEN PÄÄTYTTYÄ

Tämän niin sanotun loppuyhteenvedon tekeminen 365 kuvaa -haasteesta pääsi venähtämään vähän pidemmälle kuin alun perin oli tarkoitus, mutta eikös sitä niin sanota, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan? Päätin selkeyden vuoksi jakaa ajatukset haasteesta plussiin ja miinuksiin, mutta näin tiivistettynä voisin sanoa että jos suunnittelen jo uutta kierrosta haasteesta niin kyllä kokonaisuuden täytyi jäädä aika paljon plussan puolelle!
+ tulee kuvattua arkea: Tämä oli itselleni yksi ehdoton pluskohta, sillä koska en kuvaa kännykän kameralla lähes koskaan mitään, ei arkisia kuvia päivän puuhista ole tullut aiemmin kuvailtua kuin harvakseltaan.
+ kooste koko vuodesta: Kun oon katsonut haastekuvia jälkikäteen, mieleen on palautunut yhtä sun toista vuoden varrelta - ilon hetkiä, mutta myös niitä stressanneita juttuja eli siis tunteita laidasta laitaan.
+ myös tylsinä arkipäivinä "pakko" ottaa kuva: Monesti aiempina vuosina oon kuvannut kesällä tosi paljon, mutta koulun alkaessa hommaan on tullut stoppi. Tää haaste muutti asian kokonaan ja silloinkin kun kuvaamisesta oli alun perin vähän njääh-fiilis, loppujen lopuksi kameraan tarttuminen oli useimmiten palkitsevaa.
+ mielikuvitusta ja luovuutta tulee käytettyä: Kun yrittää olla ottamatta samantyylisiä kuvia niin luovuutta tulee käytettyä ihan huomaamatta!
- unohdusriski suuri: Kuvien unohtaminen on ainakin mun kaltaiselle jonkinasteiselle perfektionistille todella ärsyttävää, mutta toisaalta ei tää haaste nyt niin vakava loppujen lopuksi ole, eikä pari unohtunutta kuvaa haittaa jos sen ei anna haitata.
- aina ei jaksa ideoida mitään erikoista: Ehkä vähän samaa sarjaa edellisen kanssa eli haluaisi haastaa itseään vähän enemmän ja keksiä jotain uutta joka päivä, mutta fakta on vaan se, että aina ei jaksa, mutta ei ole pakkokaan jaksaa!
- pitkä kesto ei välttämättä sovi kaikille: Joillekin saattaa käydä paremmin vähän lyhyempi haaste, vaikka itse en kyllä kokenut tätäkään mitenkään pahaksi.
Mun vuosi tämän haasteen parissa sujui melko kivuttomasti, sillä otin heti alussa sen asenteen, että tätä mä en ala stressaamaan ja jos jonkun päivän kuva on tylsä "teen kouluhommia" -kuva niin ainakin se sitten kuvaa just sitä päivää. Tämän haasteen ansiosta opin käyttämään mun uudesta kamerasta todella nopeasti kaikkia perusjuttuja ja vähän enemmänkin. Näistä kuvista tuli lisäksi ihana muisto! Tiivistettynä olen todella tyytyväinen, että päätin lähteä tällaiseen juttuun mukaan ja oon varma, että teen tämän myös vielä joskus uudelleen :)
Ootteko te tykänneet näistä 365 kuvaa -postauksista ja kiinnostaisiko teitä seurata myös uusintakierrosta haasteesta jos/kun sellaisen päätän toteuttaa? : Jenny

2 kommenttia :

  1. Tosi hauska idea kyllä tuollainen haaste :)! Ja uusintakierrosta vaan kehiin :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mullakin oli kyllä ekat ajatukset kun tähän törmäsin, että vitsit miten kiva idea! Kiva kuulla että sä oot kiinnostunut myös uusintakierroksesta :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }