Sivut

19.8.2016

BLOGIVINKKEJÄ #5 - KUINKA KASVATTAA BLOGIN LUKIJAMÄÄRÄÄ?

Täällä ollaan pitkästä aikaa jakamassa blogging tipsejä! Tällä kertaa ollaan varmasti monia kiinnostavan aiheen äärellä eli kysymys on nyt siitä, millä keinoin omaan blogiin saisi enemmän kävijävirtaa. Itse kirjoitan tätä blogia aika pitkälti omaksi iloksi, mutta kuten kaikki bloggaajat tietävät, niin onhan se nyt ihan kiva että niitä sun juttuja lukee muutkin kuin parhaat kaverit ja pari sukulaista. Tässä siis muutama vinkki kävijämäärien kasvatukseen, toivottavasti näistä on apua jollekin :)


1. Ole aktiivinen, mutta muista laatu. Jos postaat harvoin ja epäsäännöllisesti, monet eivät jaksa seurata kirjoituksiasi, vaikka ne hyviä olisivatkin. Muista kuitenkin laatu: parempi panostaa postauksiin, vaikka se sitten tarkoittaisikin vähän hitaampaa päivittelytahtia. Lukijat kyllä huomaavat postauksen, joka on kirjoitettu ajatuksella "pakko julkaista nyt äkkiä jotain", joten laatu ennen kaikkea!

2. Mieti otsikoita. Postauksen otsikko on se, jonka lukija ensimmäisenä näkee, joten sen olisi hyvä olla houkutteleva/mielenkiintoinen ja kertoa jotakin itse postauksesta. Esim. laulunsanat otsikossa eivät välttämättä kerro kovin paljoa postauksen sisällöstä. Kannattaa miettiä, miten saman asian voisi sanoa eri tavalla: esim. jos tarkoituksenasi on jakaa vinkkejä helppoihin kampauksiin niin "kampausideoita" sijaan otsikko voisi olla vaikkapa "helppoja kampauksia" tai "helppoja kampauksia x 5". Tässä toimii myös se, että miettii minkälaisella otsikolla varustetun jutun itse klikkaisi auki!


3. Huomioi lukijasi. Jos lukijasi toivovat kommenteissa esimerkiksi kysymyspostausta, sellaisen toteuttaminen ei ole hassumpi idea! Kannattaa huomioida lukijoita myös esim. tuolla mahd. säännöllisellä postaustahdilla, ilmoittamalla suuremmista tauoista, kysymällä ainakin silloin tällöin muutamia kysymyksiä esim. mielipidepostauksen lopussa toimiva kysymys on "Mitä mieltä te olette aiheesta x?" (antaa mahdollisuuden vuoropuheluun) jne.

4. Mainosta kohtuudella. Varsinkin blogitaipaleen alussa kannattaa vähän verkostoitua. Lisää blogisi esim. Blogloviniin ja liity Facebookin erilaisiin bloggaajaryhmiin. Voit mainostaa blogiasi myös Demi.fin Blogit ja vlogit -keskustelualueella sekä tietenkin kommentoimalla muiden blogeja. Älä kuitenkaan sorru laittamaan jokaiseen vastaantulevaan postaukseen niitä "kiva postaus, katsothan mun blogin!" -kommentteja, vaan kommentoi silloin kun sinulla herää oikeasti jotakin mietteitä postauksesta/haluat kertoa oman kantasi asiaan/haluat oikeasti kehua bloggaajan postausta.


5. Ole luova, tuo persoonasi esiin. Saman kategorian blogeissa toistuvat väistämättäkin samantyyliset postaukset ja samat teemat, mutta älä tee esim. puhelinkuvapostauksia, jolleivat ne tunnu omalta jutultasi. Tuttuihinkin postauksiin voi lisätä omaa twistiä käyttämällä hieman luovuutta ja miettimällä mikä sopii omaan tyyliin: toteutatko vaikkapa my dayn pelkästään kuvien avulla, lisäätkö kuvien pariksi kellonaikoja, teetkö videon vai luotatko perinteiseen teksti+kuvat comboon?

Mitä te ootte tykänneet näistä blogivinkeistä, ootteko kokeneet nää kivoiksi/hyödyllisiksi? : Jenny

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }