Sivut

5.7.2019

KESÄREISSU HELSINKIIN: HUVIPUISTOILUA JA LEMPPARIBÄNDIN KEIKKA

Olin odottanut juhannusta edeltävää viikonloppua pitkään, ja eräänä päivänä yhtäkkiä havahduin siihen, että se koittaisi vain muutaman päivän kuluttua. Ostin liput Sunrise avenuen keikalle joulukuussa, ja ystäväni sekä reissuseurani Ulla varasi hotellin tammikuussa. Junaliputkin meillä oli kuukausia etukäteen.

Perjantai-iltana äitini tuli hakemaan minut töistä. Ilma oli sateinen ja harmaa, mutta minä vain hymyilin. Autossa odotti edellisiltana pakkaamani kassi, ja siinä suhteellisen lyhyellä matkalla rautatieasemalle tunsin, miten innostus kasvoi sisälläni. Pian astuin hymyillen Tampereelle vievään junaan. Tampereella astuessani junasta ulkoilmaan tuoksui siltä, miltä kesäiltoina sateen jälkeen aina tuoksuu. Raikkaalta ja puhtaalta. Kävellessäni kaupan kautta asunnolleni onni kupli vieläkin sisälläni, vaikka aavistin jo siinä vaiheessa yöunien jäävän melko vähäisiksi. 


Olin varannut aamuun reilusti aikaa, mutta kiire siinä silti tuli. Ahmin aamupalan, ja otin muutaman juoksuaskeleen kiirehtiessäni rautatieasemalle, mutta lopulta istuin paikalleni hyvissä ajoin. Matkalla Helsinkiin puhuimme Ullan kanssa lähes taukoamatta, sillä viime kertaisesta näkemisestä oli taas ehtinyt kulua aikaa. Vaikka tämä kesä on ollut ihana, verottaa kokopäivätyö ja päälle 100 kilometriä matkaa lähimpiin ystäviin pakostikin hieman jaksamista. Siinä hetkessä olin kuitenkin vain ja ainoastaan innoissani, ja pahin väsymyskin kaikkosi, kun aloimme suunnitella päivän ohjelmaa.

Olimme kummatkin varautuneet astetta viileämpään säähän, joten oli iloinen yllätys, kun aurinko lämmitti Helsingissä niin, että takki tuntui melkein olevan liikaa. Suuntasimme saman tien hotellille kirjautumaan sisään ja jättämään laukkumme säilytykseen. Meillä molemmilla alkoi jo olla hieman nälkä ja halusimme joka tapauksessa syödä jotakin ennen kuin suuntaisimme kohti Linnanmäkeä, joten kävimme lounaalla Memphisissä. Ruoka oli ihanaa, ja siitä oli sitten hyvä lähteä huvipuistoilemaan. Mullahan olisi kestänyt varmaan tovi jos toinenkin jos olisin itse joutunut pähkäilemään kulkuvälineiden ja reittien suhteen onnettomilla suunnistustaidoillani, mutta onneksi Ulla oli hieman mua pätevämpi näissä asioissa ja pääsin kulkemaan hänen perässään :DPäästiin Lintsille juuri sopivasti hieman ennen porttien avautumista. Vaikka jono näytti ensi alkuun aikamoiselta, se liikkuikin yllättävän nopeasti ja sisällä huvipuistossa pääsimmekin muutamaan ensimmäiseen laitteeseen hämmentävän nopeasti. Otettiin rannekkeista kaikki ilo irti ja käytiin kaikissa laitteissa joihin uskallettiin, mikä tarkoitti jokaista mahdollista vuoristorataa ja maailmanpyörää. Ukkoon en kuitenkaan pienestä yllyttämisestä huolimatta suostunut... Sen sijaan puuvuoristoradan kyytiin päädyimme peräti kolmesti, ja se nousikin molempien suosikiksi, kun jonottaakaan ei tarvinnut kauaa.

Lintsillä huvittelun jälkeen palasimme hotellille freesautumaan ja laittautumaan iltaa varten. Liiempiä aikoja siinä ei ollutkaan enää, joten heti kun saimme itsemme kuntoon, lähdimme suunnistamaan kohti Amarilloa. Jouduimme odottelemaan ruokia noin 45min, mutta ehdimme kuin ehdimmekin Telia 5g -areenalle juuri sopivaan aikaan. Sunrise Avenue veti jälleen kerran loistavan keikan, joka herkisti, nostalgisoi ja nauratti - juuri niin kuin hyvän keikan pitääkin. Paikkamme tosin olivat todella reunassa ja screenille näki vähän heikosti. Olin hieman pettynyt tähän, koska paikkakartasta asiaa ei voinut päätellä. Suhteellisen nopeasti sekin pettymys sitten kuitenkin hälveni, kun keikka starttasi ja musiikki sai endorfiiniryöpyn valloilleen. Ja voi sitä onnea, kun kuultiin Satuprinsessa livenä, aah se oli niin ihanaa ❤

Keikan jälkeen käveltiin pari kilometriä hotellille, ihailtiin ilta-Helsinkiä ja lopulta pujahdettiin hotellin pehmeisiin lakanoihin. Sunnuntaiaamuna varsinkin mä nukuin pitkään ja nautittiin pitkän kaavan mukaan herkullisesta hotelliaamupalasta. Ennen junan lähtöä meille jäi vielä hetki aikaa nauttia Helsingistä, joten kierrettiin muutamat kaupat ja istuskeltiin Narinkkatorilla aurinkoisesta säästä ja jätskistä nauttien.

Sellainen kesäreissu siis meillä kolmisen viikkoa takaperin! Ootko sä tehnyt jonkun kotimaan reissun tänä kesänä?

2 kommenttia :

 1. Oli kyl kiva viikonloppu! Sää oli ainakin kohdillaan ☀️ Ja hyvinhän me niiltä paikoilta keikka nähtiin 😀

  💕: Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä superkiva viikonloppu, ja säätkin osui just kohdilleen! Paikkapettymys oli onneks suht pieni, tärkeintä oli et saatiin liput ja päästiin paikalle :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }