Sivut

31.12.2019

VUOSI 2019 PÄHKINÄNKUORESSA

Vuosi 2019 päättyy tänään, ja joidenkin tuntien päästä on jo aika ottaa uusi vuosikymmen vastaan. Ennen kuin kalenteri kääntyy uuden vuoden puolelle, halusin tulla kirjoittelemaan perinteiseen tapaan kuluneesta vuodesta. Tämä vuosi on ollut toisaalta rankka ja väsyttävä, mutta toisaalta sisältänyt myös useita ikimuistoisia hetkiä. Niin kuin kai jokaiseen vuoteen, tähänkin on sisältynyt laaja kirjo erilaisia tunteita ja kokemuksia. Vaikka vuosi ei ole kokonaisuudessaan ollut paras ikinä, tänään olen keskittynyt muistelemaan menneiden kuukausien positiivisia puolia, ilon aiheita ja onnistumisen kokemuksia. Tämän postauksen myötä toivotan myös toiveikkain mielin uuden vuosikymmenen tervetulleeksi, mutta sitä ennen: kiitos 2019 kaikesta siitä hyvästä, jonka toit mukanasi!tammikuu

- Nautin lumesta ja pakkasesta.
- Juhlin kaverini Kristan maisteriksi valmistumista Pihtiputaalla. Sain myös kunnian ikuistaa juhlat kuviin.
- Näin ystävääni Ullaa ja höpöttelimme kakkupalojen äärellä useamman tunnin.
- Kun yliopisto-opinnot loppiaisen jälkeen jatkuivat, päivät venyivät pitkiksi ja täyttyivät muun muassa videokuvaamisen harjoittelemisesta ja uutisten kirjoittamisesta. Lisäksi lukujärjestyksestäni löytyi akateemista englantia ja sosiaalipolitiikkaa.helmikuu

- Yliopistolla uutis- ja tv-kurssit jatkuivat. Tuskailin pakollisen englannin kurssin kanssa välillä useammankin kerran viikossa.
- Kuukausi oli opiskeluntäyteinen, mutta ehdin silti laskiaisen kunniaksi haalareissa pulkkamäkeen ja supermielenkiintoiseen rikosiltamaan, jossa Aamulehden rikostoimittaja kertoi meille työstään.
- Siskoni tuli muutamaksi yöksi kyläilemään. Anni teki mulle vuosijuhlakampauksen ja saatuani vujut pois alta rentoilimme seuraavina päivinä muun muassa ulkoilemalla.


maaliskuu

- Hyvästelimme harjoitustoimituksessa pidetyissä läksiäisissä Moreenimedian (jonne siis kirjoitimme juttuja), kun käytännön kurssit loppuivat.
- Vietin viikon Levillä perheeni kanssa lumesta, upeista maisemista ja talviurheilusta nauttien.
- Kirjoittamani kolumni julkaistiin Satakunnan Kansassa.
- Kävin kahden opiskelukaverini yhteissynttäreillä.huhtikuu

- Anni oli yökyläilemässä luonani. Vietimme rentoa siskoaikaa muun muassa Pakkahuoneella Tanssii tähtien kanssa -shown merkeissä ja mun asunnolla kokkaillen ja herkutellen.
- Osallistuin kaverini Anniinan kanssa Wappumättörundille eli kiertelimme haalarit jalassa kahviloita ja keräsimme niistä leimoja. Yritin muutenkin viettää mahdollisimman paljon aikaa kavereiden kanssa, koska tiesin että tulevat kuukaudet olisivat kiireisiä, eikä mahdollisuuksia nähdä kavereita välttämättä olisi paljon.
- Tein myös opiskeluhommia melkoisella tahdilla, sillä yritin saada niitä ennen harjoittelua mahdollisimman paljon pois alta.
- Toisen opiskelijavapun viettäminen jatkui Särkänniemessä huvitellen. Huvipuistopäivä oli tosi lämmin ja ajoittain jopa helteisen kuuma.
- Ompelin myös opiskelukavereideni kanssa haalarimerkkejä ja herkuttelin munkeilla.
- Anni tuli toistamiseen samassa kuussa yökyläilemään luokseni, sillä hänellä oli pääsykokeet 25. päivä. Pääsykokeiden jälkeisenä päivänä mulla oli kaikenlaista ohjelmaa, mutta sitä seuraavana päivänä kävimme katsomassa Dumbo-elokuvan ja vietimme muutenkin aikaa yhdessä.
- Huhtikuun viimeisenä päivänä vietin vielä muutaman tunnin vappupiknikillä ennen kuin suuntasin Poriin kesäksi.


toukokuu

- Aloitin neljän kuukauden harjoitteluni Satakunnan Kansassa. (Jos harkkajutut kiinnostaa, edellisestä postauksesta löytyy!)
- Kävin siskoni Annin kanssa brunssilla.
- Kirjoitin työpäivien jälkeen ja viikonloppuisin esseitä ja yritin motivoida itseäni tekemään ne mahdollisimman nopeasti valmiiksi.
- Olin kuun lopussa viikonlopun Tampereella. Näin kaveriani Heliä, äänestin europarlamenttivaaleissa ja yksiössäni  oli yhden illan ajan hyvin paljon elämää ja ääntä ilmassa, kun katsoin jääkiekon MM-finaalia. (huom. Olin yksin, mutta metelöin vähintään kahden edestä XD) kesäkuu

- Sain kunnian kuvata yhdet ylioppilasjuhlat.
- Juhannus kului mökillä pitkästä viikonloppuvapaasta nauttien. 
- Vietin viikonlopun Helsingissä ystäväni Ullan kanssa. Kävimme Linnanmäellä, Sunrise Avenuen keikalla ja nautimme lämmöstä ja auringosta.
- Siivosin kotikodin huoneeni kaappeja ja laatikoita.
- Siskoni sai tiedon siitä, että pääsisi syksyllä aloittamaan varhaiskasvatuksen opinnot Tampereen yliopistossa.
- Kesäkuun lopussa vietimme Ullan kanssa toisen viikonlopun yhdessä, kun hän tuli kyläilemään Poriin. Noidenkin päivien aikana ehdimme tehdä monenlaista, kuten nauttia brunssista, käydä Kirjurinluodossa ja Ahlströmin ruukkialueella sekä herkutella Amarillossa ja kurkata Satakunnan Kansan toimitukseen.


heinäkuu

- Vietin aikaa mökillä ja yritin lenkkeillä enemmän.
- Tein päiväreissun Tampereelle, koska mulla oli poikkeuksellinen arkivapaa ja sain sovitettua aikataulut yhteen kavereideni Helin ja Anniinan kanssa.
- Kävin ensimmäistä kertaa Jazzpuistossa ja ostin perinteisesti pussin metrilakuja (edeltävänä vuonna, milloin puisto oli ekaa vuotta käytössä tää jäi väliin).
- Vietin helteisen viikonlopun Turussa opiskelukaverin synttäreillä.


elokuu

- Vietin lähes kaikki vapaapäiväni mökillä.
- Kävin poimimassa mustikoita isän kanssa.
- Yritin epätoivoisesti saada selkoa mun syksyn opintoihin.
- Kuvasin kesäistä Poria ja ostin ihanan neulemekon syksyksi.
- Aloin haikein mielin valmistautua harjoittelun loppumiseen ja Tampereelle palaamiseen. syyskuu

- Syksy starttasi, kun näimme ystäväni Ullan kanssa ensimmäisen kerran kesän jälkeen, ja suuntasimme leffaan katsomaan Leijonakuninkaan. Puhuttavaa oli niin paljon, että sovimme saman tien uuden näkemisen seuraavalle viikolle.
- Kirjoitin harjoitteluraporttia ja pidin instagramissa viikon, jonka aikana päivitin arkitekemisiäni stoorien puolelle joka päivä. Avauduin stooreissa muun muassa huonoista kurssijärjestelyistä ja näytin, millaisia ovat mun tyypilliset päivät yliopistolla.
- Olin tosi stressaantunut ja yritin rauhoittaa mieltäni lukemalla iltaisin.
- Vietettiin siskon kanssa muutamia iltoja yhdessä syöden ja katsoen sen viikon Vain elämää -jakson.
- Vietin kivan illan opiskelukavereiden kanssa lautapelejä pelaillen.lokakuu

- Olin aika väsynyt ja stressaantunut.
- Tein radiojuttuja, opiskelin ruotsia ja kuuntelin paljon Vain elämää -biisejä.
- Kuvailin syksyistä luontoa ja kävin kahvittelemassa erään uuden tuttavuuden kanssa.
- Ostin hyvissä ajoin lipun Hämeenkadun Approon, mutta päädyinkin aluksi keräilemään siellä leimoja yksin. Myöhemmin illalla löytyi onneksi seuraakin ja jatkoille suuntasin siskoni kanssa, tosin pitkän päivän jälkeen lähdimme suhteellisen ajoissa nukkumaan.
- Syys"loma" / perioditauko kului esseitä kirjoittaen ja niistä stressaten, mutta myös siskon synttäreiden kunniaksi kahvitellen. Ehdeimmepä synttärisankarin kanssa kiireistä huolimatta myös leffaan katsomaan Maleficentin  eli Pahattaren kakkososan.
- Siskoni Anni ja serkkuni Roosa yökyläilivät luonani. Minä ja Roosa kokkailimme ja kävimme museokeskus Vapriikissa ja kun Anni ehti myöhemmin liittymään seuraamme, vietimme kivan päivän Ratinan kauppoja kierrellen ja ihanilla vohveleilla sekä Pancho Villan hampurilaisilla herkutellen.marraskuu

- Väsymys ei helpottanut, vaan paheni entisestään.
- Opiskeluhommia riitti. Suuri kivi putosi sydämeltä, kun sain ryhmäni kanssa erästä kurssia varten kuvatun lyhytdokumentin valmiiksi, sillä se oli yksi syksyn aikaavievimmistä projekteista.
- Aloin odottaa toden teolla joulua ja lomaa.


joulukuu

- Lähdin Vostokin pikkujouluihin, vaikka olin tosi väsynyt, enkä oikeastaan olisi jaksanut ollenkaan. Yllättäen mulla olikin ihan mukavaa ja viihdyin juhlimassa melko myöhään.
- Vietimme siskoni kanssa itsenäisyyspäivää ensin opiskellen, mutta illaksi rauhoittuen Linnan juhlien pariin.
- Tein joulutorttuja ja yritin kirjoittaa joka päivä erästä isoa esseetä eteenpäin. Motivoin itseäni sillä, että kyseessä oli viimeinen opiskeluhomma ennen parin viikon lomaa.
- Yksi isovanhemmistani kuoli :´(
- Siskoni Annin vietti muutaman yön luonani ennen kuin lähdimme Poriin joulun viettoon. Kävimme siskon kanssa muun muassa JVG:n keikalla Pakkahuoneella, museokierroksella Vapriikissa ja kiertelemässä joulutorilla.
- Joulua edeltävän viikon tein toimittajan hommia Satakunnan Kansassa. Työasiat palautuivat yllättävän nopeasti mieleen ja oli kiva nähdä taas työkavereita.
- Kuluneen lomaviikon aikana oon nukkunut pitkään ja rentoutunut kirjoja lukemalla, pianoa soittamalla sekä blogia kirjoittamalla. Oon myös vieraillut isovanhempieni luona ja viettänyt perheen kanssa viikonlopun Helsingissä, jonne suuntasimme Vain elämää -konserttiin. Lisäksi näin Millan kanssa, johon tutustuin harjoittelussa kesällä.


Millainen vuosi sulla on ollut?

4 kommenttia :

 1. Oi tota viime kesää, oli ihan superkivaa! 🌞😊 Toivottavasti ens keväästä tulee sun opintojen suhteen seesteisempi mitä tästä syksystä 😊

  ❤️: Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, viime kesä oli kyllä ihana!! :) Tänä keväänä on näillä näkymin sopiva tahti opinnoissa(kin), ja se tulee kyllä olemaan parasta muutaman stressaavan ja vähän liiankin työntäyteisen lukukauden jälkeen.

   Poista
 2. Tämmöset postaukset on tosi kivoja :)! Tulipa kauhea kuume päästä laskettelemaan kun näin tuon yhden kuvan missä oli nuo kyltit, haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään näistä vuosikoosteista itsekin tosi paljon, ja luen ja katselen niitä aina ihan innoissani. Tästä omasta koosteestakin on tullut jo sen verran vakiintunut perinne, että tuntuisi varmasti tyhjältä jos sen jättäisi tekemättä. Mäkin haluaisin ihan superpaljon laskettelemaan (ja hiihtämään myös)! Hitsi kun täällä päin Suomea ei ole vieläkään lunta :(

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }