Sivut

29.5.2020

KUUSI HETKEÄ LOMALTA

Perjantaimoikat kaikille!

Mun teki mieli tulla kirjoittelemaan vähän kuulumisia ja päädyin sitten tällaiseen pieneen puhelinkuvakoosteeseen mun lomatekemisistä. Viimeisen kahden viikon aikana tehtävälistalla ei ole ollut juuri mitään, ja se on kyllä tehnyt tosi hyvää. Oon ulkoillut paljon ja tehnyt sellaisia asioita, jotka jäävät varmasti vähemmälle työpäivien jälkeen. On ollut aivan ihanaa, että siskoni Anni on viettänyt näinä kuluneina viikkoina lomaa myös, ja olemme voineet tehdä kaikkea yhdessä. Työvuoromme näyttäisivät menevän tänäkin kesänä aika paljon ristiin, joten kesäkuukausina yhteiset tekemiset painottuvat sitten pitkälti viikonlopuille.

Mitään kovin ihmeellistä lomatekemistä tähän kahteen viikkoon ei ole mahtunut, mutta sitäkin enemmän sitten pieniä kivoja hetkiä, kuten lenkkejä aurinkoisessa säässä, kesän ensimmäiset kioskilta ostetut jätskipallot ja vanhoille ystäväkirjoille hihittelyä. Musta tuntuu, että juuri tällaista lomaa tarvitsinkin. Sopivassa suhteessa lepoa, luovuutta ja pieniä projekteja järjestelypuuhista kalenterin täyttämiseen ja pianokappaleiden treenaamiseen.



haalarimerkkien ompelu Loman aikana olemme pitäneet Annin kanssa muutamaan otteeseen ompelutalkoot. Itse olen päätynyt tilaamaan jopa lisää täytettä haalareihini, mutta siskollani taitaa riittää ompeluhommia vanhojenkin merkkiensä osalta vaikka koko kesäksi 😅 Havahduin myös ensimmäistä kertaa ommellessamme ainejärjestöjen välisiin eroihin, kun siskoni ompeli ties mitä sitsi- ja tapahtumamerkkejä, joita itselläni ei ole ollenkaan sen vuoksi, ettei sellaisia ole ainejärjestössäni tapana painattaa. 



Harry Potter -innostus Mussa asuu ikuinen Pottefani, mutta Potterhulluuden taso nousi aivan uusiin sfääreihin eräänä lomapäivänä, kun löysin Spotifysta kivan Pottersoittolistan. Sen soidessa taustalla olikin hyvä kuvata teemaan sopivia kuvia ja uppoutua ihaniin muistoihin taikamaailmasta. Aloin myös haaveilla kirjasarjan lukemisesta jälleen kerran uudelleen. Tietysti sisältäen Potteraiheiset "raamattuni" eli reilu 500-sivuisen Harry Potter legendan ja sen sisaruksen Suuren velhouskirjan. Ja Harry Potterin ja Kirotun lapsen, unohtamatta tietenkään Siuntio Silosäkeen tarinoita :D



Scrabble Eräs lomailta innostuimme Annin kanssa pelaamaan pitkästä aikaa Scrabblea, joka on yksi mun suosikkilautapeleistä. Tällä kertaa vein voiton kotiin, ja onnistuin jopa käyttämään ikuiset murhekirjaimet g:n ja f:n sanaan gif.



ensimmäinen kioskijätski Kesän ensimmäinen kioskilta ostettu jäätelö maistuu aina ihan superhyvältä, eikä tää vuosi ollut poikkeus. Itse korkkasin jätskikiskakauden Pätkispallolla, Anni puolestaan valitsi lapsuuden lempparinsa mintun. Kun lähdimme kioskilta kävelemään jäätelöidemme kanssa kohti Taavisiltaa ja Kirjurinluotoa oli niin kesäfiilis. Siitä huolimatta, että jätskijonossa ehti tulla navakan tuulen puhaltaessa hieman kylmä.



lenkki peltotiellä Lomapäivien aikana olemme ulkoilleet paljon ja vaihdelleet lenkkireittejä lähes joka päivä. Tätä kuvassa näkyvää peltotietä pitkin emme olleet lenkkeilleet vuosiin, mutta nyt löysimme sen uudelleen. Päivä oli ihanan lämmin ja ulkona tarkeni ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella ilman takkia. Auringon paahtaessa lähes pilvettömältä taivaalta oli jopa melkein kuuma.



beanit-uunipasta Mun suunnitelmissa oli jo pari viikkoa ennen lomaa kokeilla jotain uutta ruokaa. Loman alkupuolella jäin salaattia tehdessäni lukemaan beanit-pakkauksen kylkeä, ja myöhemmin päädyin kokeilemaan siinä ollutta uunipastareseptiä vähän sovellettuna. Pastaan tuli mm. beanit-härkäpapusuikaleita valkosipuli & yrtit -maussa, paprikaa, tomaattimurskaa, punasipulia ja pinaattia, ja siitä tuli niin hyvää, että se nousi kerralla mun uudeksi arkiruokalemppariksi. 

Mitä sulle kuuluu?

2 kommenttia :

  1. Olipa kivasti toteutettu postaus! Ah toi beanit-pasta kuulostaa hyvälle <3 Bean Itit on oikeesti ihan superhyviä ja hyvin maustettuna ne suikaleet menis melkein lihasta :D

    Mulle kuuluu oikein hyvää, huomenna alkaa viimeinkin odottamani kesätyöt *.*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, kiva kuulla! Jep mä oon kyl beaniteista täysin samaa mieltä - ne on ihan sairaan hyviä :p

      Mullakin oli tänään eka kesätyöpäivä. Toivottavasti sulla meni kivasti, eikä tullut ihan mahdotonta tietotulvaa. Mut vaikka ois tullutkin ni kyl se siitä lähtee pikku hiljaa sujumaan :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }