Sivut

7.5.2020

PYÖRÄILYÄ JA VUODEN EKAT ULKOJÄTSKIT

Aurinko lämmittää selkää ja peltomaisemat vilisevät ohi vaihtuen pian Tampereentien kyljessä kulkevaan pyörätiehen ja ohi ajavien autojen pauhuun. Ilmassa on aavistus kesää. Kahdentoista kilometrin kohdalla tuntee jo pyöräilleensä jonkin matkaa, mutta tauolla nautittujen jäätelöiden voimin jaksaa taas jatkaa.  Vuoden ensimmäiset ulkona syödyt jätskit ovat jo pitkään olleet mulle merkki pian päättyvästä kevätlukukaudesta. Niin tälläkin kertaa. Kesä on pian täällä. 

En ole aiemmin ollut kovin innokas pyöräilijä, mutta viime toukokuussa tapahtui muutos ja aloin nauttia pyörälenkeistä. Into pyöräilyyn on viime viikkoina alkanut jälleen heräilemään. Minä ja siskoni Anni olemme polkeneet tähän mennessä kolme erilaista reittiä ja lisää on jo suunnitteilla. Kun saamme molemmat hoidettua kevään viimeiset kouluhommat, suuntaamme ehkä piknikille jonnekin lähiympäristön kauniista paikoista - tietenkin pyöräillen :)Liikunnasta puheen ollen on aivan ihanaa löytää itselle mieluisia lajeja, joissa melkein unohtaa kyseessä olevan jonkinlainen urheilusuoritus. Vihasin lukioon asti koulun liikuntatunteja sydämeni pohjasta, enkä kokenut liikunnassa juuri koskaan onnistumisen tunteita. Jo silloin nautin kuitenkin tietyistä liikuntamuodoista vapaa-ajalla omaan tahtiini edeten. Sittemmin olen pikku hiljaa oppinut nauttimaan liikunnasta yhä enemmän. Olen sisäistänyt ajatuksen, että voin liikkua omalla tavallani.

Mun ei tarvitse käydä salilla kolmea kertaa viikossa tai jaksaa juosta viittä kilometriä (tai edes kahta). Mun ei ole mikään pakko loistaa palloilulajeissa, eikä telinevoimistelussa. Sen sijaan voin rauhassa nauttia tuntikausien laskettelusta ja pitkistä rauhallisista hiihtolenkeistä. Mökillä luonnonvesissä uimisesta, kävelyistä kesäiltaisin ja ruska-aikaan, ryhmäliikuntatunneista ja niistä kevään ensimmäisistä pyörälenkeistä.


Pyöräily on juuri sellainen liikuntamuoto josta pidän. Samalla kun liikkuu pääsee ihailemaan maisemia. Tahdin voi määrätä itse. Pyöräilykaveria ei välttämättä tarvitse. Erilaisia reittejä kokeilemalla saa vaihtelua, eikä suorituspaineita ole. Erityinen plussa pyöräilyssä ovat myös pyörällä helpommin saavutettavaviksi muuttuvat valokuvaukselliset paikat. Luulen että seuraavalle pyörälenkille otankin kameran mukaan!

Mikä on sun lemppariliikuntaa just nyt? 

2 kommenttia :

 1. Pyöräily on kyllä munkin yksi lemppari liikunta-muodoista :) Juuri eilen tuli taas vedettyä pikku pyörä lenkki ja nautittua kauniista maisemista ^^
  Enpäs ookkaan muuten vielä nähnyt tuollaisia mörkö jätskejä! Niitä pitää ehdottomasti testata tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöräily on kyllä parasta! Noita mörköjätskejä ei ookkaan kauaa kaupoissa ollut, sillä ne on tän kevään/kesän uutuus. Suosittelen ehdottomasti testaamaan, oli nimittäin superhyvää 😋

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }