Sivut

8.9.2020

SYKSYN ENSIMMÄINEN ARKIVIIKKO TAKANA

Tiistaimoikat!

Syksy ja opiskeluarki ovat täällä taas, ja oon palannut Tampereelle. Mun maisteriopinnot alkoivat reilu viikko sitten etänä, ja etäopiskelu jatkuu näillä näkymin ainakin lokakuun puoliväliin asti. Vaikka opiskelu näinkin onnistuu, olisi kyllä ihanaa, jos ennen joulua pystyttäisiin järjestämään edes muutaman kerran jotakin lähiopetuksena. Tilanne on mikä on, ja turvallisuus tietenkin ennen kaikkea, mutta palaan kyllä (ainakin melkein) riemusta kiljuen luentosaleihin kun niissä jälleen opetusta järjestetään. Lähiopetus jäsentää arkea ihan eri tavalla, ja tykkään siitä, kun kävelymatka yliopistolle karistaa aamuisin viimeisetkin unenrippeet silmistä ja virkistää luentojen jälkeen iltapäivisin. Tykkään henkilökohtaisesti lähiopetuksesta myös siksi, että se tuo mun arkeen sosiaalisia kontakteja, jotka muuten ovat välillä aika vähissä. Nyt kun kaikki mahdollinen yliopistolla hoidetaan etänä, olen entistäkin kiitollisempi kesästä, joka oli olosuhteisiin nähden yllättävän normaali.Elokuun lähestyessä loppuaan musta tuntui, että innostusta opiskeluun ei ollut sitten yhtään. En voisi olla juuri enempää sitä mieltä, että media-ala on mulle oikea, ja töissä on ihanaa opetella uutta ja kehittyä. Journalistiikan opinnot yliopistossa ovat kuitenkin tökkineet omalla kohdallani jo pidemmän aikaa monesta eri syystä. Opetuksen laadussa olisi mielestäni monin paikoin kehitettävää, ja korkeakoulujen yhdistymisprosessin aiheuttamat hankaluudet mm. oleellisen informaation löytämisessä ja kurssi-ilmoittautumisissa kyllästyttävät minua (ja monia muitakin) toden teolla. En olisi ikinä uskonut, että unelmaopiskelupaikkani herättää tällaisia tunteita.

Nyt kun lukukauden ensimmäiset luennot ovat takana, ja ylipistoarki on pyörähtänyt syksyn osalta käyntiin, motivaatio opiskeluun onkin yllättäen palannut - ainakin vähän. Kurssi nimeltä Toimitustyön johtaminen vaikuttaa erityisen mielenkiintoiselta, ja kurssin aikataulut ja tehtävätkin on organisoitu ihanan selkeästi. Toinen syksyn isoista kursseista sen sijaan on aiheuttanut mulle läjäpäin harmaita hiuksia jo tässä vaiheessa, sillä kaikki sen materiaaleista ovat englanniki, ja kieli on vieläpä todella vaikeaselkoista. Kurssilla pitää myös kirjoittaa "kevyt" parinkymmenen sivun mittainen essee tietenkin noita vaikeaselkoisia tekstejä hyödyntäen 😅 (Englanti on siis aina ollut mulle todella vaikeaa, johtuu osittain kuulovammastani.) Edellä mainittujen isojen kurssien lisäksi opiskelen tänä syksynä kurssin verran työ- ja organisaatiopsykologiaa. Kyseinen kurssi alkaa vasta parin päivän päästä, joten vielä en tiedä, mitä kurssilla käytännössä tehdään. Aihe ainakin on supermielenkiintoinen!


Ensimmäisellä yliopistoviikolla varsinaista opiskelua ei vielä ollut kovin paljoa. Sain kuitenkin upotettua useamman tunnin aikaa Moodlealueiden tutkimiseen, aikataulujen selvittelyyn sekä erinäisten sähköpostien ja ohjeiden lukemiseen. Mä haluan lähes poikkeuksetta merkata kaiken kalenteriin ja selvittää mahdolliset epäselvyydet heti alussa, olipa kyseessä sitten työ, opiskelu tai oikeastaan ihan mikä vaan. On vain niin paljon iisimpää ryhtyä varsinaisesti hommiin, kun kaikki asiat ovat omassa päässä suunnilleen selvillä ja aikataulut deadlineineen päivineen muistissa kalenterin sivuilla. Kalenterin lisäksi järjestyksessä on myös asuntoni, sillä ensimmäiset päiväni täällä kesän jälkeen käytin siihen, että sain kaikki tavarani paikoilleen. Kävin myös useamman kerran kaupassa, tilasin Fiksuruualta paketin (sisälsi mm. teetä, suodatinpusseja ja tortillakuoria) ja kävin kirjastossa hakemassa muutamia kirjoja. Kaiken tämän paikasta toiseen ravaamisen, järjestelyn ja selvittelyn jälkeen on sellainen fiilis, että arki voi todella alkaa. Samaistuuko joku muu tähän, että arjen alkaessa on pakko saada kaikki järjestykseen ennen kuin voi kunnolla rentoutua?

Kirjoitin tämän postauksen eilen illalla, sillä tänään mulla on ohjelmassa perjantain lukupiiriin valmistautumista ennen kuin suuntaan ulkoiluttamaan haalareitani Namiapproille Tampereen kahviloihin. Miten sun syksy on alkanut?

2 kommenttia :

 1. Vitsit että yliopistoaiheisia postauksia on heti paljon mielenkiintoisempi ja antoisampi lukea, kun itsekin on jo jonkin verran päässyt siihen maailmaan sisälle! Tosi harmi, että tommoset turhat epäselvyydet on nakertanut opiskeluintoa :/ Mut sulla on tosi mielenkiintoisia kursseja, varsinkin tuo Toimitustyön johtaminen on nimen perusteella tosi kiinnostavan oloinen. Tsempp opiskelusyksyyn ja muista kans rentoutua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan se ihan erilaista lukea yliopistoon liittyviä postauksia, kun on yliopisto-opiskelija itsekin. Vaikka kuinka yrittäisi selittää asiat niin, että ne ovat selkeitä kaikille, eivät ne tieteelliset tekstit ja esseet aukea yliopistoyhteisön ulkopuolisille samalla tavalla kuin sellaisille, joilla on kyseisistä asioista kokemusta itselläänkin. Toivottavasti sun opiskelut ovat muuten lähteneet hyvin käyntiin!

   Nuo lukemattomat epäselvyydet ja joidenkin kurssien tarkoituksenmukaisuuden puute harmittavat kyllä säännöllisin väliajoin, mutta toisaalta niihin on tietyllä tasolla jo tottunutkin. Onneksi on kuitenkin mielenkiintoisia ja hyvin järjestettyjäkin kursseja aina välillä :) Kuten tuo Toimitustyön johtaminen, joka on ainakin alun perusteella ollut tosi kiva ja hyödyllinen. Kiitos ja samoin sulle <3

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }