Sivut

31.12.2020

VUOSI 2020 PÄHKINÄNKUORESSA - KOLME SYKÄHDYTTÄVINTÄ HETKEÄ, MAUKKAINTA RUOKAA, KUUNNELLUINTA KAPPALETTA, ONNISTUMISTA...

Hyvää vuoden viimeistä päivää!

Vuosi 2020 on ollut noin niin kuin yleisesti aikamoinen. Henkilökohtaisella tasolla viimeiset 12 kuukautta eivät ole olleet surkeimpia ikinä, mutta en muistele niitä kokonaisuutena hirveän ilollakaan. Tältä vuodelta kertyi kuvia melko epätasaisesti, ja halusin muutenkin kokeilla hieman erilaista vuosikoostetta, joten päädyin nostamaan esiin vuodelta 2020 mieleen jääneitä asioita erilaisista kategorioista. Kuvitukseksi kaivoin arkistosta satunnaisia kuvia, joita on tänä vuonna tallentunut kameran muistikortille.sykähdyttäneitä hetkiä

 
- Kun astuimme siskoni kanssa ulos junasta maaliskuussa Rovaniemellä. Olimme matkalla Leville, ja viileä pakkasilma nipisteli poskipäitä ja sormia. Tuuli sai lumen pyörteilemään, taivas oli syvän sininen ja edessä oli viikko talvesta nauttimista.

- Vietin heinäkuista päivää Yyterissä ystäväni kanssa. Puhuimme, söimme eväitä ja nautimme aurinkoisesta ja lämpimästä päivästä. Vaikka se oli aivan ihanaa, kaikkea sävytti voimistuva haikeus. Emme näkisi tämän päivän jälkeen useisiin kuukausiin. Päivän mieleenpainuvin hetki oli kuitenkin illalla, kun pyöräilin yksinäni peltojen keskellä auringon laskiessa. Hengitin kesäyön huumaavaa tuoksua, tunsin kiitollisuutta ja yritin painaa jokaisen yksityiskohdan siltä päivältä mieleeni. Kun olisi vaikeaa, haluaisin muistaa juuri sen, mitä sinä päivänä koin.

- Vietin kesällä viikonlopun Tampereella. Sen aikana pidimme piknikin kaverini kanssa, mutta edeltävän päivän vietin omassa seurassani. Pyöräilin illalla Tampereen keskustassa, kävin yksin ravintolassa syömässä ja kävelin Laukontorin ympäristössä. Oli vapaa olo, helppo hengittää. Kun ihailin sateen jälkeen kirkastunutta maisemaa Ratinanrannassa, tunsin itseni voimakkaaksi. Selviäisin yksinkin vaikka mistä, enkä tarvitsisi ympärilleni ketään, joka ei välitä aidosti.
juttuja joista olen ylpeä


Kesällä 2020 olin toista kertaa Satakunnan Kansassa kesätoimittajana. Vuoden mittaan olen tehnyt siellä vuoroja muutenkin, jokaisena kuukautena ainakin muutaman. Yksi alla olevista jutuista oli tilastojenkin valossa suosituimpia töissä tänä vuonna tekemiäni, mutta se ei ollut tässä kohtaa valintaperuste, vaan puhtaasti se, mihin itse olin tyytyväisin. Makramee-aiheinen juttu nousi yhdeksi suosikikseni, koska idea siitä oli omani, ja haastateltava ilmeisesti luotti minuun, koska kertoi henkilökohtaisiakin asioita. Juttu mattopesulayrittäjistä taas onnistui mielestäni erityisen hyvin tarinallisesti, ja olin tekstiin todella tyytyväinen, mitä ei kovin usein tapahdu. Hyväntekijät-juttukokonaisuus oli puolestaan ensimmäinen isompi useamman jutun sisältävä kokonaisuus, josta olin päävastuussa. Siihen sisältyi linkittämieni neljän artikkelin lisäksi vielä yksi toisen toimittajan kirjoittama juttu. Prosessi oli opettavainen ja kasvatti ammatillista itseluottamustani.- Hyväntekijät-juttukokonaisuus

onnistumisia


- Kirjoitin töissä ensimmäiset pääkirjoitukseni.
- Valmistuin yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi. 
- Kävin kesällä Raumalla monen vuoden suunnittelun ja haaveilun jälkeen.

kirjoja jotka jäivät mieleen


- Veitola: Maria Veitola
- Auschwitzin tatuoija: Heather Morris
- Kiira - Ehjäksi särkynyt: Jere Nurminen vuoden luetuimmat postaukset


Tähän kohtaan otin mukaan vain tänä vuonna julkaistut postaukset. Luetuimpien postausten joukkoon oli kuitenkin noussut vanhempaakin sisältöä, esimerkiksi asunnonesittelypostaus syksyltä 2017 ja äidinkielen ylioppilaskirjoituksiin jakamani vinkit, jotka olen julkaissut vuoden 2017 helmikuussa.

- Koutalaen portaat ja tunturitie / näyttökertoja 436
- 12 tavoitetta vuodelle 2020 / näyttökertoja 112
- Kandiurakka ohi / näyttökertoja 81

näitä en jää kaipaamaan


- yksinäisyys
- huoli vakavasti sairastuneesta ystävästä
- täysin vuorovaikutuksettomasti järjestetty etäopiskeluSpotifyn kuunnelluimmat kappaleet 2020


1) Sä saat mut palasiksi: Stereo feat. Samu Haber
2) Thank You for Everything: Sunrise Avenue
3) Beautiful: Sunrise Avenue

maukkaita ruokia


Tätä kohtaa pohtiessani tuntui, että olen unohtanut kaikki lempiruokani, mutta ainakin nämä ruuat olivat mieleeni tänä vuonna.

- savulohipyttipannu
- beanit-täytteiset tortillat
- tomaattinen nyhtökauralasagne

asioita joita tein tai koin ensimmäistä kertaa


- Tilasin ruokaa Woltilla.
- Osallistuin opetukseen Zoomissa.
- Olin töissä ja sain palkkaa vuoden jokaisena kuukautena.

ihania kokemuksia


- kesäreissu Raumalle serkun kanssa
- työpaikan "pikkujoulut" helmikuun alussa
- Kun kaverini Krista yökyläili mun luona Tampereella ystävänpäiväviikonloppuna.


Mitä sinulle jäi mieleen vuodesta 2020? Olisi ihanaa lukea muidenkin kokemuksia, joten kopioi kategoriat omaan blogiisi tai vastaa muutamaan kohtaan kommenteissa.

4 kommenttia :

 1. Miten kiva postausidea! Nuo sinun kirjoittamasi lehtijutut on aiheiltaan tosi mielenkiintoisia, on varmasti ollut mahtavaa päästä työstämään tuollaisia *.* Mä koin tänä vuonna ekaa kertaa muuton Kainuun ulkopuolelle, se oli tosi jännää :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mä olin itsekin ihan innoissani, kun keksin tän idean :D Noita kaikkia juttuja (ja monia muitakin) oli kyllä ilo tehdä, mutta välillä meinasi tulla harmaita hiuksiakin. Muutot ovat aina isoja elämäntapahtumia, joten en yhtään ihmettele, että sua jännitti.

   Poista
 2. Hey dear! Loved your post and allready followed your blog, i want invite you to visit and follow my blog back <3

  www.pimentamaisdoce.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi! Welcome to my blog, nice to notice that you have found here. I will also visit in your blog :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }