Sivut

9.1.2021

10 KUVAA + KUULUMISIA JOULULOMALTA

Moikka!

Muutama päivä sitten alkoi tuntua siltä, että pian voisi olla vuoden ensimmäisen postauksen aika, ja tässä se nyt on. Alkuvuoden aikana ajattelin kirjoittaa täällä ainakin opiskeluasioista, unelmakodistani ja lukulistallani tällä hetkellä olevista kirjoista. Jos teillä on jotain toiveita siitä, mitä haluaisitte lukea täältä blogista vuonna 2021, otan niitä mielelläni vastaan. Kommentoihan siis tähän postaukseen, jos mieleesi tulee jokin aihe, josta sua kiinnostaisi täältä lukea.

Halusin aloittaa vuoden täällä blogin puolella rennosti, joten ihan ensimmäiseksi päätin jakaa hieman kuulumisiani nyt kun kahden viikon lomani on loppumaisillaan. Kaiken kaikkiaan loma on ollut ihana. Tulin Poriin jo reilun viikon ennen jouluaattoa, mutta täyttä lomaa mulla on ollut joulukuun 29. päivästä lähtien. Jouluaattoa edeltävät kymmenen päivää tein (etä)töitä. Aattona ja joulupäivänä rentouduin ja nautin joulusta, mutta Tapaninpäivän ja sitä seuraavan päivän työstin vielä hiki hatussa erästä kesken ollutta esseetä. Sen lopullinen deadline olisi ollut vasta 11. tammikuuta, mutta halusin saada sen mahdollisimman pian pois päiväjärjestyksestä, jotta voisin lomailla kunnolla.




Lomalla olen hengaillut useimpina päivinä meikittä ja kotivaatteissa ja ulkoillut melkein joka päivä. Olen lukenut Samu Haberin tarinan kertovaa Forever Yours -kirjaa, nukkunut pitkään, kuvannut lumisia luontokuvia ja soittanut pianoa. Olen myös pelannut lautapelejä, ommellut haalarimerkkejä ja nauttinut hyvästä ruuasta sekä herkuista. Kotoa (vanhempieni luota) olen poistunut vain ulos ja muutaman kerran isovanhempien luokse. On ollut taivaallisen ihanaa vain olla ja puuhastella kivoja asioita kaikessa rauhassa. Tämä on ollut juuri sitä, mitä olen kaivannut ja tarvinnut.

Mikä parasta, Porissa on ollut pakkasta ja lunta. Jo pieni kuurakerros näytti mielettömän kauniilta mustan ja märän maan sekä vihreän nurmikon jälkeen, mutta maisemista tuli vielä astetta kauniimpia, kun kaiken peitti hento valkoinen lumihuntu. Nyt lunta on tullut jo useamman päivän koko ajan hieman lisää. Tälläkin hetkellä ikkunan takaa näkyy ihana lumipyry, ja aionkin lähteä tämän postauksen julkaistuani ulkoilemaan. Pitkästä aikaa vaikuttaa siltä, että talviset säät jatkuvat päivien sijaan viikkoja ja näistä ihanista keleistä ehtii nauttiakin!




Pelkkää laiskottelua loma ei ole kuitenkaan ollut. Erityisesti parin edeltävän päivän aikana olen saanut kaikenlaista aikaan. Käytin hyvän tovin alkuvuoden ja kevään 2021 opintojen suunnitteluun vain todetakseni, että suunnitelmani menivät aivan päälaelleen. Tästä sisuuntuneena kehittelin uuden suunnitelman. Päädyin myös varaamaan hotelliyön Helsinkiin kesälle 2021, sillä silloin olisi luvassa eräs keikka, jos se vain pystytään järjestämään. Varauduin peruutusmahdollisuudella siihen, että koronan vuoksi reissu peruuntuu, mutta ihanaa kun asia on nyt hoidossa, ja sitä ei tarvitse toistaiseksi jossitella. Osallistuin myös erääseen omaa alaani koskevaan tutkimukseen, johon liittyen minun piti muun muassa käydä lyhyt aloituskeskustelu ja osallistua teemahaastatteluun Zoomissa. Edellä mainittujen lisäksi olen hoitanut useampia yksittäisiä pikkuasioita, kuten käynyt maksamassa YTHS-maksun (muistakaa muutkin korkeakouluopiskelijat tehdä tämä, tammikuun loppuun asti aikaa). En voi sanoa, että olisin varsinaisesti innoissani opintojen jatkumisesta, mutta ainakin opiskeluun on helpompi keskittyä nyt, kun monta tällaista "täytyy katsoa sitten kun on aikaa -asiaa" on saanut vetää to do -listalta yli.

Missä merkeissä sä päätit vuoden 2020? Entä miten uusi vuosi on alkanut?

2 kommenttia :

  1. Kirjapostauksia ois ainakin tänä vuonna kiinnostavaa lukea :) Tuo YTHS:n maksu oli tosi yllättävä! Onneksi siitä on muistuteltu joka puolella niin ei jää maksamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että oot kiinnostunut kirjapostauksista! Oon niitä satunnaisesti tehnytkin, mutta tänä vuonna yritän tehdä enemmän. Kirjat ja lukeminen ovat niin ihania asioita, että haluan inspiroida muitakin niiden pariin, vinkata omia lempikirjojani yms. 😍 Onneksi tuosta maksusta on tosiaan muistuteltu siellä täällä. Oon kyllä vähän pettynyt siihen, että Tampereen yliopistolta ei oo tullut aiheesta ainakaan toistaiseksi mitään tietoa, muistutusta tai s-postia.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }