Sivut

19.1.2022

ALKUVUODEN ARKIKUULUMISIA

Kivaa keskiviikkoa!

Nyt kun vuosi on kunnolla alkanut, ja olen palannut toden teolla arkeen joululoman jäljiltä itsekin, halusin tulla kirjoittelemaan tänne arkikuulumisiani. Kurssien puolesta päiväni ovat maaliskuuhun asti täysin aikatauluttomia, joten arkirytmiin pääseminen on vaatinut jonkin verran ponnistelua. Ihan en ole vielä yltänyt sellaiseen opiskelutahtiin kuin pitäisi, jos aion kevätlukukauden aikana saada opinnot purkkiin gradua ja graduseminaaria lukuun ottamatta (kuten siis tavoitteenani on), mutta eiköhän tämä tästä pikku hiljaa. Ainakin kaikkea sellaista opiskeluun liittyvää on aloitettu, mitä on tässä vaiheessa mahdollista: ihan hyvä lähtökohta sekin. Työvuoroja olen ehtinyt tehdä tämän vuoden puolella jo muutaman, mutta kokonaisuudessaan alkuvuosi on töiden osalta ollut rauhallinen. Helmikuussa sen sijaan on luvassa ainakin kaksi kokonaista työviikkoa, kun sijaistan toimituksen talvilomia. Sitäkin ajatellen opiskelun suhteen kannattaisi pakertaa nyt kun on aikaa, mutta jotenkin vain motivaatiota on vaikea keräillä, kun oikeaa deadlinea ei ole häämöttämässä nurkan takana.
Jos opiskelumotivaation puute ja siitä johtuva hitaahko tehtävientekotahti sekä arkirytmin haasteet jätetään pois laskuista, vuoden ensimmäiset viikot ovat oikeastaan menneet varsin mukavasti. Olemme pienen kaveriporukkamme kesken käyneet vaihtamassa kuulumisia laskiaispullilla herkuttelun ohessa (tamperelaisille ja täällä laskiaissesonkina käyville muuten vinkkinä, että Tallipihalla on superhyvät pullat!!) ja kirppistelleet toistemme tavaroita ja vaatteita. Tähän mennessä olen itse ollut saamapuolella, mutta ajattelin lähiviikkoina käydä omiakin kaappejani ja laatikoitani läpi, josko saisin itsekin vähälle käytölle jääneitä juttuja kaupattua ja lahjoitettua eteenpäin. Aika tehokkaasti olen kyllä luopunut sellaisesta mitä en tarvitse, ja pieneksi jääneet vaatteeni menevät useimmiten vielä siskolleni käyttöön, mutta aina sitä silti jotain kiertoon laitettavaa on.

Kavereiden kanssa vietetyn ajan lisäksi olen muun muassa käynyt ensimmäistä kertaa pariin vuoteen luistelemassa, leiponut ruohosipuli-juustosarvia, katsonut viisi Harry Potter -leffaa ja jatkanut myös Pottereiden lukemista (tällä hetkellä Puoliverisen prinssin loppuratkaisu lähestyy). Vaikka etäelämä kovasti kyllästyttää ja välillä ahdistaakin erityisesti toista vuotta tietokoneen välityksellä (ja usemmiten vuorovaikutuksetta) järjestettyjen opintojen vuoksi, edellämainitut asiat luistelusta töihin ja Harry Potteriin JA varsinkin kaverit ovat tehneet kaikesta siedettävämpää. Onneksi en ole enää niin yksinäinen, sillä ihmiset, kuulumisten vaihtaminen ja vertaistuki jos mitkä ovat tämän etäilyn keskellä suurimpia voimavarojani.


Miten sinun vuotesi on alkanut?

2 kommenttia :

 1. Hei!

  Haastan sut päivätehtävään nimeltä yllätysresepti! Otatko haasteen vastaan?❤️


  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hauska idea, ehdottomasti kokeilen tuota joku päivä! :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }