Sivut

8.1.2023

UNELMA TOTEUTUU - LÄHDEN KOLMEKSI VIIKOKSI LAPPIIN

Moi, ja hyvää vuotta 2023 kaikille!

Oon odottanut tämän postauksen kirjoittamista jo monta kuukautta, sillä oon palanut halusta kertoa, että yksi mun suurimmista unelmista toteutuu. Tasan kahden viikon päästä mä lähden nimittäin kolmeksi viikoksi Leville! Oon suunnitellut reissua jo pitkään, mutta en ole halunnut kertoa siitä julkisesti ennen kuin kaikki on varmaa. Nyt on aika, sillä suunnitelmat ovat pitkällä, alustava pakkauslista tehtynä ja lähtöön on tosiaan tänään tasan kaksi viikkoa. Oikeastaan reissuni alkaa jo kahden viikon päästä lauantaina, sillä menen ensin yhdeksi yöksi Tampereelle siskoni Annin luo. Sieltä lähdemme sitten hänen kanssaan kohti pohjoista sunnuntaiaamuna, sillä Anni tulee reissuseurakseni noin viikoksi. Tämä jälkeen jään loppuajaksi itsekseni nauttimaan Lapin luonnosta. Enää ainoa huoli on terveenä pysyminen. Itsehän en ole sairastanut koronaa toistaiseksi ollenkaan, ja toivon todella, että se ja kaikki muutkin taudit pysyisivät loitolla ennen lähtöä. 
Ajatus pitkästä Lapin reissusta alkoi hautua mielessäni jo reilut kaksi vuotta sitten, kun viikon Levin reissut perheen kanssa tuntuivat aina loppuvan liian nopeasti. Oikeastaan olin reissusta jo viime maaliskuussa sen verran varma, että jätin osan tavaroistani mökkiin odottelemaan tätä vuotta :D Mielessäni on pyörinyt myös monet vuodet kaikenlaisia Lappi-ideoita lumikenkäilystä poroajeluun ja kuvausreissuihin tunturissa. Jo silloin ajattelin, että talvi 2023 voisi olla sopiva ajankohta unelmien reissulle, sillä tiesin, että todennäköisesti kirjoittaisin silloin gradua, eivätkä opiskelut näin ollen sitoisi minua tiettyyn paikkaan.

Töistä pyysin vapaata viime vuoden lopussa. Pystyin jäämään pois muutamaksi viikoksi oikeastaan todella helposti, sillä teen vuoroja nollatuntisopimuksella, joka ei määräaikaisten ja vakituisten työsopimusten tapaan sido tiettyyn määrään töitä. Ajoitin reissun vieläpä niin, että palaan sopivasti hiihtolomakaudeksi sijaistamaan muiden vapaita. Tällainen reissu ei tietysti ole mitään halpaa huvia, varsinkin kun olen yli puolet ajasta yksin. En ole kuitenkaan useampaan vuoteen juuri lomaillut, enkä esimerkiksi käynyt koskaan ulkomailla, joten säästöjä on kertynyt mukavasti. Tulin siihen tulokseen, että nyt jos koskaan on aika käyttää tienattuja rahoja kokemukseen, jota muistelen varmasti pitkään.
Valitsin kohteeksi juuri Levin, koska se on tuttu paikka, ja sinne pääsee julkisilla. Minulla ei ole omaa autoa, enkä halunnut vuokrata tai lainatakaan sellaista. Koen, että julkisilla pääsen matkaan paljon stressivapaammin, ja se on sitä paitsi huomattavasti halvempaa ja ympäristöystävällisempää. Olemme olleet perheeni kanssa Levillä useita kertoja, joten majoituspaikkakin on tuttu. Saan siitä vieläpä alennusta, koska eräät sukulaiseni omistavat mökistä osan. Tuttuun paikkaan on mukava mennä myös siitä näkökulmasta, että aikaa ei kulu paikkojen etsimiseen, vaan kivoimmat hiihtoreitit ja muut vastaavat tietää jo etukäteen. Reissun ajankohtaan vaikuttivat työt, vapaana mökissä olevat viikot ja se, että halusin pohjoiseen selkeästi talviaikaan. Olen perheeni kanssa ollut usein Levillä maaliskuussa, ja vaikka siellä toki on tuohon aikaan ollut vielä runsaasti lunta, silloin on omaan makuuni ollut välillä jo turhankin keväistä. Nyt luvassa pitäisi sen sijaan olla kunnon pakkasia ja lumipeitteisiä puita 😍Tämä reissu on myös ihana mahdollisuus palautua kunnolla, sillä vaikka olen välillä vapailla ollutkin, minusta tuntuu, etten ole pariin vuoteen pystynyt lepäämään kunnolla - ainakaan kahta päivää pidempään. Kesät olen ollut lähes kokonaan töissä, ja esimerkiksi joulun viiden päivän vapaani sujahtivat ohi supernopeasti, ja rentoutumisen sijaan aikaa tuntui kuluvan enemmän kaikkien rästiin jääneiden velvollisuuksien hoitamiseen. Tulevaa reissuakaan en kyllä tule ottamaan täysin lomailun kannalta, sillä graduseminaariin on osallistuttava, ja itse gradukin kaipaisi kipeästi edistämistä. Vaikka en hiki hatussa gradua aiokaan kirjoittaa, uskon sen edistyvän perusarkiviikkoihin verrattuna pohjoisessa mukavasti, kun pyhitän sille illan pimeitä tunteja edes muutaman pari kertaa viikossa.


Tulen todennäköisesti jakamaan ahkerasti Lappitunnelmia, vaikkakin osan varmasti vasta jälkeenpäin. Onko sulla jotain postaustoiveita reissuun liittyen? Saa myös esittää kysymyksiä! Jos sellaisia tulee, niin voin sitten jossain postauksessa vastailla niihin :)

2 kommenttia :

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }