Sivut

31.12.2022

VUOSI 2022 PÄHKINÄNKUORESSA

Vuoden viimeinen päivä, eli se olisi jälleen perinteisen vuosikoosteen aika. Tämän postauksen kokoamisessa on aina melkoinen työ (eikä tämä kerta ollut poikkeus), mutta se on itselleni tärkeä perinne, joten hommaan tulee ryhdyttyä vuosi toisensa jälkeen. Näihin koosteisiin on mukava palata myöhemminkin, sillä niihin tulee koottua sellaisiakin asioita, jotka unohtuvat nopeasti seuraavan vuoden mittaan.

Tästä vuodesta päällimmäisenä on jäänyt mieleen se, miten opiskeluajat alkoivat jäädä taaksen ja vaihtua työarkeen. Isoja juttuja olivat myös muutto Poriin ja kurssi, jolla pääsin Journalisti-lehden päätoimittajaksi. Kaikkein parasta oli kuitenkin ehkä se, että löysin kesäkuussa uuden ystävän! Hyvänä kakkosena tulee se, että tänä vuonna sairastelut jäivät vähiin ja pääsin useammalle ikimuistoiselle keikalle.

Nyt kuitenkin tarkemmin siihen, mitä vuoteni piti sisällään.TAMMIKUU

Vuoden ensimmäinen päivä valkeni uskomattoman kauniina, ja kävin perheeni kanssa ulkoilemassa Yyterissä. Täytin 25 vuotta, ja julkaisin syntymäpäivänäni postauksen oppimistani elämänviisauksista. Vuosi starttasi opintojen ja töiden osalta rauhallisesti, ja arkirytmini oli vähän hukassa. Ostin heti alkuvuodesta HBO Maxin muutamaksi kuukaudeksi, ja aloin katsoa sieltä Potter- ja Nälkäpelileffoja. Herkuttelin Tallipihan laskiaispullalla, ja tein pikkurahalla vaatelöytöjä erään tutun kirppiskasseista. Kävin useamman kerran luistelemassa siskoni kanssa, ulkoilin Iidesjärven jäällä, nautin talvikeleistä muutenkin ja leivoin ruohosipuli-juustosarvia.


HELMIKUU

Aloin toden teolla suunnitella muuttoa Poriin, ja selasin Vuokraovea harva se päivä. Opintojen osalta oli edelleen rauhallista, sillä suoritin vain muutamaa sivuainekurssia. Luminen keli ilostutti yhä. Seurasin olympialaishiihtoja, sijaistin Satakunnan Kansassa hiihtolomia, ja kävin aktiivisesti salilla. Blogiin kirjoitin muun muassa ajatuksia opintojen päättymisestä.


MAALISKUU

Rauhallisen alkuvuoden jälkeen opiskelukiireet alkoivat. Tuolloin starttasi muun muassa koko kevään suurin projekti, eli kurssi jolla olin tekemässä kokonaisen numeron ammattilehteämme Journalistia. Olin perheeni kanssa perinteisellä kevättalven Levi-reissulla, josta tosin ehdin jakaa tunnelmia ja kuvia vasta huhtikuussa :D Lisäksi muutto Poriin konkretisoitui, kun allekirjoitin uuden asuntoni vuokrasopparin, ja aloin suunnitella ja järjestellä muuttojuttuja. Kuun lopussa heräsin jo ennen kello viittä aamulla, ja kävin jonottamassa liput opiskelijatapahtuma Särkän märkään.


HUHTIKUU

Takatalvi iski, mikä ei kylläkään minua haitannut. Kevään kiireet jatkuivat, ja kävin hakemassa kahvilasta energiaa opiskeluhommiin. Vastapainoksi juhlin työkavereideni kanssa 50-luvun hengessä. Kuun lähestyessä loppuaan vietin opiskelijavappua parin eri tapahtuman merkeissä, ja muutin väliaikaisesti siskoni asuntoon. Kaikki huonekalut ja astiat ja suurin osa muustakin tavarasta muutettiin kuitenkin tuolloin jo Porin kotiini vanhempieni avustuksella.


TOUKOKUU

Muutin toukokuuksi siskoni asuntoon, joka jäi loppukevääksi ja kesäksi tyhjäksi hänen lähtiessään Poriin töihin. Korkkasin jätskikauden, asetuin aloilleni väliaikaiskotiini, ja puursin kouluhommien parissa. Yliopiston siistein kurssi ja pestini Journalisti-lehden päätoimittajana huipentui kolmeen Helsinki-päivään kuun lopulla. Lehdenteon lisäksi kävin noiden päivien aikana Lintsillä, useammassa eri ravintolassa syömässä ja kiertelin ympäri jo kesäistä pääkaupunkia. Tein yliopistovuosieni viimeisen tentin, ja jätin Tampereelle haikeat hyvästit.


KESÄKUU

Muutin Poriin, ja aloitin neljännen toimittajakesäni Satakunnan Kansassa. Töiden lisäksi järjestelin asuntoani kuntoon, ja totuttelin Pori-elämään reilun viiden vuoden tauon jälkeen. Sain uuden ystävän Jennistä (vuoden parhaita juttuja!), jonka kanssa tapasimme ekan kerran kesäkuussa. Lisäksi mökkeilin, pyöräilin keskustan juttukeikoille, ostin vuosien harkinnan jälkeen lippiksen ja kävin kesätoimittajakollegoiden kanssa uimassa Yyterissä.


HEINÄKUU

Koko vuoden odotetuin juttu, eli Sunrise avenuen viimeinen Suomen keikka koitti heinäkuussa. Lähdin reissuun siskoni kanssa, ja meillä oli niiin kivaa, ja keikka oli aivan mahtava! Porin kotini sisutus tuli kuntoon, kun sain verhot ikkunaan, ja isäni tekemä yöpöytä valmistui. Pian tämän jälkeen kutsuin isovanhempani ja kummini kylään. Heinäkuussa kului myös paljon aikaa mökillä.


ELOKUU

Siskoni tuli yökyläilemään luokseni, kokkasin ekaa kertaa kylmäsavulohipastaa, ja reissasin äitini ja kummitätini kanssa Tampereelle Juha Tapion keikalle. Nautin iltalenkeistä, mökkeilin ja palasin salille.


SYYSKUU

Kesän työt Satakunnan Kansassa saivat edellisten vuosien tapaan jatkoa, ja aloin tehdä nollatuntisopimuksella nelipäiväistä työviikkoa. Kesän jälkeen ilmassa oli pientä väsymystä, sillä en pystynyt pitämään lomaa melkeinpä ollenkaan. Alkusyksyä piristivät ystäväni Juulian 30-vuotisjuhlat ja ystäväni Kristan ja hänen miehensä Antin tupaantuliaiset, joihin reissasin Tuusulaan. Syyskuussa kävin myös parin päivän reissulla Tampereella. Yövyin siskoni luona, hoidin muutamia velvollisuuksia ja nautiskelin Tuulensuun palatsin leffabrunssista. Tein omenakaurapaistosta, olin innoissani Samu Haberin soololevystä, ja graduseminaari alkoi. Olin myös vuoden viimeiset kerrat mökillä.


LOKAKUU

Tein paljon töitä, ihailin ruskaa, ja aloin kunnolla kirjoittaa gradua. Herkuttelin korvapuustilla ja kävin kuvattavana kansallisena korvapuustipäivänä. Näin yhden Samu Haberin ensimmäisistä soolokeikoista Tampereen Pakkahuoneella, ja sen jälkeen kävin vihdoin Moro sky barissa (suunnittelin sitä pari vuotta jo Tampereella asuessani, mutta en ikinä saanut aikaiseksi). Loppukuusta hain ensimmäistä kertaa elämässäni vakituista työpaikkaa (loppuvuodesta selvisi, että en saanut kyseistä paikkaa).


MARRASKUU

Energiat tuntuivat olevan vähissä, mutta yritin kaivaa jaksamista muun muassa liikunnasta ja kunnon yöunista. Ensilumi satoi jo aikaisin, ja teki mut tosi iloiseksi. Kirjoitin gradua pari kertaa kahvilassa, menetin hermoni farkkuostoksilla, hommasin eri salien kokeilun jälkeen pidemmän jäsenyyden yhteen paikkaan ja fiilistelin lähestyvää joulua. Tein myös reilut viisi kuukautta muuton jälkeen postauksen, jossa esittelin uuden kotini.

 
JOULUKUU

Leivoin mummuni kanssa pipareita, ja olin ensimmäistä kertaa itsenäisyyspäivänä töissä. Kutsuin siskoni ja serkkuni Roosan viettämään pizzaperjantaita luokseni, ja tämän jälkeen suuntasimme Isoonmäkeen Juha Tapion keikalle vanhempiemme kanssa. Olin Tampereella siskoni luona yökyläilemässä, ja pääsin hakemaan tänäkin vuonna joulutunnelmaa joulutorilta ja Tallipihalta. Joulu meni perinteisissä merkeissä kotikotona, ja välipäivät ovat kuluneet kaikenlaista puuhastellessa, mutta onneksi vähän rentoutuenkin.


Millainen vuosi sulla oli?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }