Sivut

21.6.2016

BLOGIVINKKEJÄ #4 - KUINKA SAADA AIKA RIITTÄMÄÄN SÄÄNNÖLLISEEN POSTAUSTAHTIIN?

Otsikossa on varmasti monille bloggaajille ainakin silloin tällöin ajankohtainen kysymys. Nyt pureudutaan siihen, miten tämän ongelman voisi ehkä ratkaista tai ainakin keinoja, joiden avulla blogiin saisi helpommin tuotettua sisältöä edes sen muutaman kerran viikossa.


1. Suunnittele. Kannattaa aina kirjoittaa mieleen tulevat ideat ylös. Postausta voi idean oheen luonnostellakin hieman tai ainakin kirjoittaa itselle muutaman sanan, jotta myöhemmin on helpompi saada ideasta kiinni. Joskus on niitä kausia kun uusia ideoita tulee lähes joka päivä, joskus taas mielikuvitus ja inspiraatio loistavat poissaolollaan ja silloin jos koskaan on muistiinlistatuista ideoista hyötyä.

2. Ota lomat, työt ja kouluprojektit huomioon. Tiedätkö, että viikon kuluttua alkaa koeviikko tai työt ja epäilet tämän vuoksi postaustahtisi hiipuvan? Viikkoa tai paria etukäteen voit tehdä postauksia valmiiksi ja ajastaa ne viikolle, jolla on kiireistä.


3. Hyödynnä tauot. Jos joudut esimerkiksi päivittäin odottamaan bussia puoli tuntia, mieti kuinka kauan se on viikossa. Pienet tauot esimerkiksi juuri välitunneilla koulussa tai bussia odotellessa kannattaa käyttää ainakin silloin tällöin hyödyksi. Itse tykkäsin ainakin bussimatkoilla aina suunnitellla tulevia postauksia kun mulla ei lukioaikana kavereitakaan samalla bussilla kulkenut.

4. Älä noudata liian tiukasti kerralla valmiiksi -periaatetta. Varsinkin blogin alkuaikoina mulla oli se ongelma, että yritin tehdä postaukset kerralla valmiiksi. Tottakai kerrallakin postauksen voi tehdä jos vaan on siihen aikaa, mutta usein helpommalla pääsee jos vaikkapa edellisenä päivänä kirjoittaa tekstin valmiiksi ja seuraavana päivänä viimeistelee ja lisää kuvat.


5. Valoisa aika tehokkaasti käyttöön. Tämä pätee varsinkin talvella kun valoisaa aikaa on vain muutama tunti päivässä. Kesälläkin on kuitenkin joskus pilvisiä ja sateisia päiviä ja useimmat kuitenkin kuvaavat mieluiten auringonpaisteessa tai kirkkaassa luonnonvalossa, eikö niin? Tämän takia kannattaa pyrkiä sopivan päivän sattuessa kohdalle kuvaamaan varastoon useampia kuvia ja sitten joskus jos on vaikkapa huono hiuspäivä tai sataa kuin saavista kaatamalla, sulla onkin kuvat valmiina!

6. Tee välillä lyhyempiä ja nopeammin valmistuvia postauksia. Tällä en missään nimessä tarkoita mitään teenpä nyt tällaisen pikapikapostauksen vaikkei ole mitään asiaa, että saan nyt sen 4 postausta/viikko täyteen, vaan sitä että voit miettiä viikkokohtaisesti millaisia postauksia teet minäkin päivänä. Aikaa vievemmät koosteet, viikkokatsaukset, pitkät kuulumisjutut yms. voit jättää viikonlopulle, milloin useimmiten on enemmän aikaa ja sitten taas nopeammin valmistuvat kuvapostaukset, asukuvat jne. voit pyrkiä julkaisemaan kiireisempinä päivinä.


Aiotteko hyödyntää näitä vinkkejä jatkossa? Omalla kohdallani nämä ovat ainakin toimineet ja oon saanut nostettua postaustahtia blogin alkuajoista huimasti! : Jenny

4 kommenttia :

 1. Tossa oli kyllä monia hyviä neuvoja,joista moni onkin jo käytössä :) Mun pitäisi parantaa tota suunnitelmallisuutta, sillä laadinta itselleni aina liian tiukan aikataulun... :'D Hei kiitti muuten eilen kun vinkkasit, että missä se seurantakoodi on, koska mulla ois varmaan menny ikuisuus sitä etsiessä!:D hah eilen sen kuvan lähettäminen vähän kesti,kun sali treenit venähtivät, ja jouduin vielä kuskiksi :'D

  http://anskisss.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hyvä jos oot saanut ainakin osan näistä käyttöön, helpottaa nimittäin kummasti tätä bloggailua :) Mutta ei mitään, neuvoin oikein mielelläni sen minkä osasin kun muistan tosiaan kun itsekin sen analyticsin kanssa säädin jonkin aikaa ennen kuin sain sen toimimaan! aa joo ymmärrän :D joskus niin käyt että tulee vähän muutoksia suunnitelmiin..

   Poista
 2. Oletko jo saanut tulokset pääsykokeista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo tuloksia valitettavasti vielä kuulunut :/

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }