Sivut

9.6.2016

LUKEMATTOMIA MAAILMOJA X 15

Moikka! Mä oon ehtinyt tälle kesälle käydä jo muutaman kerran kirjastossa ja nyt kun ylppäreistä, pääsykokeista ja lakkiaisista alkaa olla toivuttu niin mikä oiskaan parempaa tekemistä kuin lukea vihdoinkin niitä kirjoja, jotka on ollut pölyttymässä lukulistalla sen pari vuotta? Ajattelin nyt vähän avata teillekin mun lukulistaa, johon on kylläkin tässä jo ilmestynyt muutama uusikin kirja(sarja)... Ennen kuin mennään asiaan niin haluisin kysyä vielä että oisko teillä kiinnostusta postaukseen, jossa vinkkaisin kesäluettavaa erilaisista genreistä ja erilaisille lukijatyypeille? Mukaan tulisi siis esimerkiksi hieman lyhyempiä kirjoja, rentoa ja hauskaa luettavaa, tv-sarjoihin tai elokuviin perustuvia kirjoja jne. Nyt kuitenkin päästän teidät kurkkaamaan mun listaa, johon lisäsin pikku twistiä muiden mielipiteillä kyseisistä teoksista.


Varjojen kaupungit-sarja ~ Cassandra Clare
kirjailija Holly Black: ”Upeaa fantasiaa, niin hyvää, että se on vaarallista!”

Olympoksen sankarit-sarja ~ Rick Riordan
Kirjaston kummitus-blogi Merenjumalan pojasta (sarjan 2.osa): "Merenjumalan poika on todella vauhdikas tarina, kuten muukin lukemani Riordanin tuotanto. Tämän kirjan parissa ei todellakaan tylsisty, sillä päähenkilöiden eteen vyörytetään vastoinkäymisiä niin paljon, että tarinasta voisi helposti tulla sekavaa sähläämistä. Riordan kuitenkin taitaa tällaiset toiminnalliset juonet ja kirjan tapahtumat pitävät lukijaa tiukasti otteessaan."

Outolintu-sarja ~ Veronica Roth
Adlibris / Taru: "Mukaansatempaava ja jännittävä tarina maailmasta, joissa yhteisön hyvä on verisiteitä tärkeämpi. Jossa on sovittava muottiin tai muuten olet hengenvaarassa. Jossa ystävyys on koetuksella ja rakkaus vie jalat alta."


Kotiopettajattaren romaani ~ Charlotte Brontë
Kirjaneidon tornihuone-blogi: "Kotiopettajattaren romaani on paitsi rakkaustarina, myös kasvukertomus. Jane Eyre, mitäänsanomattoman näköinen orpotyttö varttuu kylmäkiskoisten sukulaisten hoivissa, mutta vasta koulussa hänen taitonsa pääsevät oikeuksiinsa. Nuorena naisenakin ensivaikutelma hänestä on tavanomainen, mutta Janessa piilee vahvuutta ja intohimoa joka ei näy päälle päin. Päähenkilönä Jane onkin viehättävä ja erittäin helposti samaistuttava. Hänen koko elämänkaarensa lapsesta naiseksi oli aito ja taitavasti kuvattu."

Lumikki-trilogia ~ Salla Simukka
Risingshadow: "Trilleri, joka pitää otteessaan kuin hyytävin pakkanen."

Tähtiin kirjoitettu virhe ~ John Green
TIME: "Pahuksen lähellä neroutta... yksinkertaisesti tyrmäävä... rohkea kaikessa uhmassaan, mutkattomuudessaan ja ironisoimattomissa tunteissaan."


Kaikki se valo jota emme näe ~ Anthony Doerr
Veijo Hietala/Turun Sanomat: "Doerr rakentaa erikoisen, myyttisen kudelman, jossa luonto, meri ja ilma yhtäältä, tekniikan ja radioaaltojen ihmeet toisaalta toimivat sodan ahdistavuuden vastapainona. Kaikella tuntuu olevan jokin salattu merkitys, osana suurempaa suunnitelmaa."
Kirjakaapin kummitus -blogi: "Kaikki se valo jota emme näe -romaania tulee lukeneeksi pala kurkussa. En lainkaan ihmettele tämän Pulitzer-palkitun romaanin suosiota: tarina on kirjoitettu kauniisti, vetävästi ja tunteisiin vetoavasti."

Poika raidallisessa pyjamassa ~ John Boyne
Kaleva: "Hienointa kirjassa on sen osoittelemattomuus ja hienotunteisuus. Loppu on kaunis kuin täysikuu, salaperäinen ja kylmä."

Kirjavaras ~ Markus Zusak
USA Today: "Ansaitsee kirjahyllyssä paikan Anne Frankin päiväkirjan vieressä. Tuleva klassikko."

Piin elämä ~ Yann Martel
Margaret Atwood: ”Piin elämä on suurenmoinen kirja. Se on tuore, omaperäinen, älykäs, monipolvinen ja täynnä lumoavaa rakkautta.”
Tommi Aitio, Salon Seudun Sanomat: ”Täsmälleen näin kirjoitetaan suurta proosaa.”


Inferno ~ Dan Brown
Adlibris: "Symbologian professori Robert Langdon herää keskellä yötä firenzeläisessä sairaalassa haava päässään. Hän ei muista mitään parista edellisestä vuorokaudesta - ei myöskään merkillisestä esineestä, joka on piilotettu hänen takkinsa vuoriin. Pian Langdon saa havaita, että hänellä on perässään joukko aseistautuneita takaa-ajajia. Hän pakenee kuumeisesti seuranaan harvinaisen kylmäpäinen nuori nainen, jonka nokkeluuden ansiosta hän ylipäätään on hengissä. Kaksikko selvittää yhdessä Langdonin hallussa olevien pahaenteisten symbolien merkitystä. Mysteerin avaimeksi paljastuu Dante Alighierin eeppinen runoelma Jumalainen näytelmä, joka johdattaa heidät huikealle matkalle läpi kolmen suurenmoisen kaupungin ja lopulta syvälle maan uumeniin, missä uinuu hirviö... Kuten aiemmissa menestystrillereissään Da Vinci -koodi, Enkelit ja demonit ja Kadonnut symboli, Dan Brown punoo Infernossa kihelmöivällä tavalla yhteen jännitystä, kryptisiä viestejä, symboleita, taideaarteita, kirjallisuutta ja historiaa."

Enkelit ja demonit ~ Dan Brown
Adlibris: "Tiedettä palvova salaseura valitsee kohteekseen paavin valintaan valmistautuvat kardinaalit. Kuka pystyy päihittämään paholaisen? Hyytävää jännitystä, järisyttäviä paljastuksia Da Vinci -koodin tekijältä."

Oma taivas ~ Alice Sebold
Publishers Weekly: ”Sebold on ottanut synkän, median hyväksikäyttämän aiheen ja muotoillut siitä tarinan, joka on sekä traaginen että täynnä valoa ja suloutta.”


Tuhat loistavaa aurinkoa ~ Khaled Hosseini
Helsingin Sanomat: ”Hosseini tekee uutiskuvien kasvoista ihmisiä
Gloria: ”Tuhat loistavaa aurinkoa -romaania pitelee käsissään varoen: ettei vain tarina loppuisi kesken! Sittenkin sen lukee ahmien, ja Afganistan saa elävät kasvot.”
Publishers Weekly: "Väkevä ja riipaiseva kuvaus Afganistanista, mutta myös runollinen kertomus vahvojen naisten elämästä ja sammumattomasta toivosta.”

Pieni lankakauppa ~ Kate Jacobs
Luettua-blogi: "Pieni lankakauppa oli siis suloinen ja viihdyttävä, osittain ennalta-arvattava mutta myös yllätyksellinen. Tästä tuli hurja neulomis- ja leipomishinku, mutta myös hinku lukea sarjan jatko-osat. Jacobsin kieli (ja kirjan suomennos) on helppolukuista ja sujuvaa, ei sisällä turhia kikkailuja ja kerronta on varsin viihdekirjamaista. Nopealukuinen, aika koukuttava ja sujuva kirja joka tarjosi minulle muutaman oikein mainion lukuhetken. Kirjana ei ehkä täydellinen, mutta tarinaltaan kuitenkin varsin sympaattinen."

Ootko sä lukenut jonkun näistä kirjoista? Jos oot niin minkä/mitkä ja mitä tykkäsit? PS. vastatkaa kyselyyn sivupalkissa! : Jenny

6 kommenttia :

 1. Mielenkiintoisia kirjoja olet tänne listannut! :) Itse en ole lukenut yhtäkään noista kirjoista, mutta esim. Enkelit ja Demonit kuuluu lempileffoihini, joten sen aion varmasti lukea. Kyseinen kirja löytyy itse asiassa mukavasti suomennettuna kirjahyllystäni :) Muuten tekisi mieli myös lukea Kirjavaras ja Poika raidallisessa pyjamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä oon saanut jo listalta luettuakin yhden eli tuon Poika raidallisessa pyjamassa ja se oli kyllä superhyvä! Ton Kirjavarkaan oon nähnyt taas leffana, joten siltäkin odotan kyllä hyvää lukukokemusta :) Eli suosittelen kyllä molempia lämpimästi. Kiitos sulle kivasta kommentista!

   Poista
 2. mitä aiot tehdä, jos et pääse journalistiikkaa opiskelemaan? Voitko tehdä välivuosisuunnitelmista postauksen, jos niin käy? Ja jos pääset opiskelemaan, tee siihen liittyvä postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itseasiassa tällainen postaus olikin suunnitelmissa sitten kun tieto opiskelupaikasta tai sen saamatta jäämisestä tulee! Mutta tälleen alustavasti oon suunnitellut et jos välivuosi tulisi eteen niin lukisin varmaan avoimessa yliopistossa journalistiikan ja viestinnän perusopintoja ja yrittäisin löytää jotain töitä :)

   Poista
 3. Oioioi! Oon lukenut suurimman osan noista kirjoista ja tykännyt hurjan paljon! <3 "Kotiopettajattaren romaani" nyt vaan on itse täydellisyys ja "Tuhat loistavaa aurinkoa" on kanssa ihan huikea. Molemmat on käsittämättömän upeita kertomuksia vahvoista naisista! "Kaikki se valo jota emme näe" puolestaan löytyy jo kirjahyllystä pokkarina ja lähtee reppureissulukemiseksi elokuussa Balkanille ja Italiaan! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo uskon kyllä että nää kaikki on ihan huippukirjoja! Muutaman näistä oon ehtinyt jo lukeakin ja komppaan sua ihan täysin ainakin tuon Kotiopettajattaren romaanin suhteen :) Kiitos kommentista!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }