Sivut

19.4.2016

BLOGIVINKKEJÄ #1 - KUUSI VINKKIÄ ALOITTELEVALLE BLOGGAAJALLE

Moikka kaikille! Mua ihan naurattaa kun oon niin innoissani tästä... Nimittäin luvassa on uusi postaussarja, jossa annan erilaisia bloggausvinkkejä! Ensimmäisenä on vuorossa vinkkejä aloitteleville bloggaajille, mutta luvassa on myös esimerkiksi postausideoita, asiaa otsikoinnista ja juttua siitä, miten blogiin saattaa tipahtaa muutama lukija lisää - kannattaa siis pysyä kuulolla jos joku näistä edellämainituista kiinnostaa. Areena on vapaa myös teidän ehdotuksille eli jos sulla on mielessä joku juttu, josta haluaisit mun kirjoittavan tän postaussarjan tiimoilta niin laitahan ihmeessä kommenttia! Nyt kuitenkin asiaan, tässä juttuja, joihin on musta järkevää paneutua blogitaipaleen alussa :)


1. Blogin aihepiiri. Vaikka päättäisitkin blogin olevan tyyliltään lifestyle, kannattaa miettiä, mitkä asiat blogissasi painottuisivat. Postaisitko esimerkiksi paljon reseptejä tai pyrkisitkö julkaisemaan yhdet asukuvat viikossa?

2. Mieti, mikä pysyy blogin ulkopuolella. Kysy ehdottomasti lupa vanhemmiltasi, poikaystävältäsi, kavereiltasi jne. saavatko he esiintyä blogissasi. Mieti myös mitä paljastat itsestäsi, nettiin kerran laitettua kun ei saa sieltä enää kovin helposti pois. Ainakin koulu/työpaikka, osoite ja puhelinnumero kannattaa pitää vain omana tietonaan.

3. Selvitä postaustahtisi. Ei kannata yrittää pakolla kirjoittaa esim. neljästi viikossa, jos asiaa ei tunnu riittävän. Myös muiden harrastusten ja työn/koulun vaatima aika kannattaa ottaa huomioon. Paras postaustahti on sellainen, joka ei stressaa!


4. Ulkoasu kuntoon. Blogissasi vierailijat kiinnittävät ensimmäisenä huomionsa ulkoasuun, joten siihen kannattaa panostaa. Jätä mielellään ainakin neonvärit ja vaikealukuiset fontit pois. Ei kuitenkaan kannata tehdä ulkoasua ajatuksella "samanlainen kuin muillakin" sillä ainakin omasta mielestäni persoonallisuus on aina plussaa!

5. Selkeä rakenne postauksiin. Varsinkin pitkissä postauksissa on tärkeää noudattaa edes jonkinlaista kappalejakoa, sillä se tekee tekstin lukemisesta huomattavasti helpompaa. Jos laitat kuvia tekstin joukkoon, niiden paikkakin kannattaa miettiä tarkoin. Jos kuvat ovat nimittäin ns. väärässä kohdassa, ne ikään kuin katkaisevat tekstin, milloin lukeminen on vaivalloista.

6. Älä stressaa. Bloggaus ei ole niin vakavaa. Kukaan tuskin ajattelee yhtään mitään vaikka jollakin viikolla tulisikin postaus tai kaksi vähemmän kuin normaalisti. Muista myös, että ne suosituimmatkin bloggarit ovat aloittaneet jostakin. Ulkoasun muokkaus ei välttämättä onnistu heti ja lukijoistakin todennäköisesti löytyy aluksi vain pari kaveria. Blogin takia ei kannata menettää yöuniaan, koko homma alkaa kyllä pikku hiljaa rullaamaan, usko tai älä!

Seuraavana onkin tässä sarjassa vuorossa vähän postausideoita, eli jos sulta on ideat lopussa niin ens viikolla on tulossa helpotusta! Nyt kuitenkin pidemmittä puheitta hyvää päivän jatkoa kaikille. mä suuntaan tästä taas pääsykoeartikkeleiden kimppuun... : Jenny

6 kommenttia :

 1. Ihan täydellisiä vinkkejä! Oottelen innolla tän sarjan seuraavaa osaa :-) Itse aloitin juuri päivittäisen bloggaamisen ja ainakin tähän mennessä tuntuu juttua riittävän, saapi nähdä kauanko tätä lainkaan kestää haha :D

  <3: Jasmin N
  Little Things With Jassy
  Bloglovin'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! :) Ja hyvä jos sulla riittää juttua päivittäin, omalla kohdalla ei nimittäin kyllä onnistuisi... Mutta kuten tässäkin tuli vinkattua: oma tahti, paras tahti :)

   Poista
 2. Oon tosi monta kertaa aina eksynyt tänne ja nyt oli kyllä pakko liittyä lukijaksi! Mäkin odotan innolla tän sarjan jatkoa :)

  Wreck This World

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva, että alotit tällasen sarjan! Odotan innolla tulevia postauksia! :)

  http://noorajanikaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät! Mä nimittöin teen tätä sarjaa enemmän kuin mielelläni :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }