Sivut

23.12.2016

LUUKKU 23 - CHRISTMAS ABC

Aika on mennyt jotenkin todella nopeasti, enkä ole tainnut vielä oikein sisäistää sitä, että huomenna on jo jouluaatto. Tulin kipeäksi pari päivää sitten, mutta kaikeksi onneksi se näyttää olevan menossa nyt ohi niin pääsen minäkin sitten kunnolla nauttimaan joulustaSuunnittelin jo marraskuun puolella, että yksi kalenteriluukku pitäisi sisällään jouluiset aakkoset. Yllättäen näiden keksiminen ei ollutkaan niin helppoa kuin olin kuvitellut, joten tämä postaus siirtyi aina vain myöhemmäksi. Keksin kuitenkin lopulta lähes kaikkiin kirjaimiin jotakin, ainoastaan q ja ö taisivat pudota matkasta pois. Nyt siis aakkosten pariin! :)

A - Aattoaamu on aina jotenkin sellainen taianomainen ja päivä tuntuu heti aamusta tietyllä tapaa erityiseltä. On ihana herätä, kun tietää koko aaton ja joulunpyhien loppiaiseen asti olevan vielä edessä.
B - Blogijoulukalenterin tein tänä vuonna pitkän harkinnan jälkeen ensimmäistä kertaa ja myönnän, että olen aika ylpeä tästä aikaansaannoksestani. Toivottavasti tekin olette tykänneet mun kalenterista
C - Christmas marketilla eli joulutorilla tuli tänä vuonna vierailtua ensimmäistä kertaa ikinä. Tein sen Tampereella ja siitä jäi sen verran hyvä fiilis, että taidanpa mennä ensi vuonnakin! Lisää tunnelmia joulutorilta voit lukea täältä.
D - Diandran joululevyä Kerran joulukuun aikaan on tänä vuonna tullut kuunneltua useaan kertaan.
E - Elokuvia on kiva katsella joulun aikaan, vaikka niitä muuten tuleekin aika harvakseltaan tapitettua.
F - Feliz Navidad on joululaulu, joka on jäänyt hyvin vahvasti mieleen ala-asteen joulujuhlista. Tykkäsin silloin (ja edelleen) tosi paljon laulaa, joten olin aina mukana erilaisissa kuoroissa.
G - Gingerbreads eli piparit kuuluvat vain ehdottomasti jouluun ja niiden leipominen tuo aina joulufiiliksen.
H - Huolettomuus on se olotila, minkä aina jouluisin yrittää saavuttaa edes pariksi päiväksi. Huolettomana voi rauhassa keskittyä nauttimaan joulujutuista.
I - Itsetehdyt lahjat ja kortit lämmittävät mieltä vähintään yhtä paljon kuin ne kaupasta ostetutkin. Tulee hyvä fiilis, kun tietää jonkun nähneen aikaa ja vaivaa juuri sun lahjaan/korttiin.


J - Joulukortteja on aina kiva sekä saada että antaa, mutta nimenomaan niitä perinteisiä. Tekstiviestillä tai sähköpostilla laitetut joulutervehdykset saavat aikaan ehkä neljäsosan ilosta verrattuna niihin perinteisiin käsinkosketeltaviin kortteihin.
K - Kaneli on yksi maailman parhaimmista ja jouluisimmista tuoksuista.
L - Lahjakortit ovat aina toimivia lahjoja, sillä niiden avulla lahjansaaja pääsee itse valitsemaan mieleisiään juttuja.
M - Musiikki kuuluu mun jouluun sekä joululaulujen kuuntelemisen että soittamisen/laulamisen osalta. Joitakin mun lempparijoulubiisejä löytyy täältä.
N - Nails eli kynnet. Joulun aikaan tulee lakkailtua muuta vuotta useammin kynsiä ja jouluiseen tyyliin totta kai!
O - Odotusaika on joulussa melkein yhtä kivaa kuin juhla itse. Mä en ole niitä, jotka aloittavat jouluhössötyksen kolmea kuukautta etukäteen, mutta joulukuu kuuluu jo ehdottomasti siihen joulufiilistelyaikaan.
P - Pianon soittaminen yhdistyy mulla vahvasti jouluun. Joulukuun aikana tulee nimittäin aina ahkerasti tai vähemmän ahkerasti soiteltua joululauluja ja usein myös lauleskeltua mukana. 
R - Ruoka on ehkä parasta joulussa! Kohokohtiin jouluaattona kuuluu joulupöytään istuminen ja kaikista ihanista jouluisista mauista nauttiminen.
S - Suklaa on erityisesti joulun herkku ja sitä paljastuu aina vähintään parista paketistakin.

T - Tarinoiden pariin on ihanaa uppoutua joulun aikaan joko kirjojen tai leffojen muodossa.
U - Uusi vuosi ja uusi alku lähestyy jo jouluna. Uudenvuodenlupauksia en ole koskaan tehnyt, mutta sen sijaan perinteeksi on muodostunut toivoa tulevalta vuodelta muutama asia. Niin tai näin, uusi vuosi on kuitenkin aina jollain tapaa uuden alku.
V - Valot tuovat iloa ja valaisevat pimeänä vuodenaikana ja kuuluvat myös erottamattomasti jouluun.
W - Walking in the air on niin kaunisMuistan kun pienempänä haaveilin aina opettelevani soittamaan sen pianolla ja voi sitä ilon päivää kun sen opin :`)
Y - Yhdessäolo perheen kanssa kruunaa joulun.
X - Xmas traditions eli jouluperinteet, ne  jutut, jotka vuodesta toiseen tehdään tietyllä tavalla. Osa mun jouluperinteistä selviää tässä luukussa.
Z - Zzzz Jouluaattoaamuna jos milloin pitää saada rauhassa nukkua, mutta ei kuitenkaan ns. liian pitkään, ettei päivä kulu liian nopeasti.
Å - Åbo Turusta julistetaan joulurauha, jota on ollut tapana aina aattona kuunnella.
Ä - Äänet; kuten lahjapaperien rapina, pianon sävelet ja kulkusten kilinä vain tekevät sen joulun ja tunnelman.

Jos joulunpyhinä koittaa tylsä tai tekemistä vailla oleva hetki, koita ihmeessä koota myös omat jouluaakkosesi. Takaan, että siinä vierähtää tovi mutta samalla se on aivan ihanaa jouluista mietiskeltävää PS. Suurkiitos Mirvalle kuvista!! Ihanaa joulua tässä vaiheessa vielä kaikille siltä varalta, että joku muukin kuin minä pitää huomenna taukoa nettimaailmasta! : Jenny

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }