Sivut

4.12.2016

LUUKKU 4 - 5 + 5 NÄIN KEKSIT TÄYDELLISEN LAHJAN KENELLE VAIN

Ovatko lahjaostokset vielä vaiheessa tai pähkäiletkö edelleen mitä sille tietylle tyypille voisi edes keksiä? Ei hätää, tää postaus on just sulle! Mä päätin heittää korteni kekoon ja auttaa kaikkia joulu- ja miksei muidenkin lahjojen kanssa päänsä puhki miettiviä. Tässä siis 5 + 5 vinkkiä niillekin lahjottaville, joilla on jo kaikkea tai jotka eivät tarvitse mitään.


Tarkkaile. Huomaatko esimerkiksi, että äidin käsirasva tai hajuvesi vetelee viimeisiään? Tai näyttääkö veli olevan matkalaturin tarpeessa? Käytännöllisiä & tarpeeseen tulevia juttuja on aina ihana saada sekä antaa, joten tarkkailu on tosiaankin hyvästä!
pro tip: Ala tarkkailla lahjottaviasi jo alkuvuodesta (tai vaikkapa kesällä) seuraavan joulun varalle. Joku saattaa ohimennen puhella vaikkapa että hänen tekisi mieli testata jotakin juttua tai että olisipa ihanaa jos joku yllättäisi hänet asialla x. Saatat huomata myös sellaisia juttuja, joiden ostamista toinen lykkää kuukausi toisensa jälkeen ja tadaa, sulla on lahjaidea valmiina!

Muista vakkarit! Käyttääkö isä aina tietyn merkkisiä ja värisiä sukkia? Onko siskollasi tietty luottotuoksu? Rakastaako pikkusisarus esim. palapelejä? Kun tiedät jonkun ihmisen vakkarituotteen, voit olla varma, että se on nappivalinta lahjaksi ja tulee varmasti käyttöön.
pro tip: Osta vakkarituotetta muistuttava juttu, esimerkiksi samalta merkiltä eri värinen tuote.

Varmat valinnat, ruoka ja juoma. Kukapa ei tykkäisi kahvista, teestä tai suklaasta? Kaikille kelpaavat varmasti myös lempparikarkit tai lahjakortti mieleiseen ruokapaikkaan. Muista kuitenkin selvittää allergiat, jottet osta sellaista, mitä toinen ei voi syödä. Eikä myöskään pidä unohtaa, että kaikki eivät ole esim. kahvin ystäviä, joten muista myös poikkeukset tässä kohtaa.
pro tip: Jos pelkkä tee/kahvi/suklaa tuntuu tylsältä; osta mukaan vaikkapa söpö kulho, (muumi)muki, säilytysrasia tai kori. Voit myös koota koriin jotakin herkkujen rinnalle, vaikkapa pörrösukat ja lapaset.


Elämäntilanne ja harrastukset huomioon. Onko kaverisi mielestä parasta rentoutua leffaa katsellen rankan viikon tai päivän jälkeen? Tai onko sisaruksesi juuri muuttanut omilleen? Leffoja ja herkkuja vaikkapa torkkupeiton kera leffoista pitävälle kaverille ja omilleen muuttaneelle sisarukselle jotain, mitä hän tarvitsee omassa kodissaan. Äidin ja isän kohdalla elämäntilanteen pohjalta voi olla aika haastavaa keksiä mitään, mutta heidän kohdallaan voikin hyödyntää harrastuksia.
pro tip: Kokoa teemalahja. Urheiluhullulle kaverille käy vaikkapa paketti josta löytyy treenikassi, juomapullo ja erilaisia pähkinöitä kun taas askarteluintoilijalle paketti täynnä askartelutarvikkeita on varmasti mieleinen juttu.

Oman valinnan mukaan. Etkö miettimisestä huolimatta tunnu keksivän yhtään mitään? Siinä tapauksessa toimiva lahja on vaikkapa lahjakortti tai leffalippu/liput, jolloin lahjan saaja voi ikään kuin vaikuttaa siihen mitä hänen paketistaan paljastuu. Jos hänen tekee mieli nauraa, voi hän valita komedian ja jännitystä kaivatessaan taas mennä katsomaan trillerin. Lahjakortilla voi lahjansaaja taas ostaa mieleisiään juttuja tai jotakin mitä juuri sillä hetkellä tarvitsee. Monikäyttöisiä ovat esimerkiksi S-ryhmän lahjakortit.
pro tip: Anna aineeton lahja. Voit esimerkiksi antaa rahaa Planille täällä ja lähettää tästä lahjansaajalle kortin tai lahjoittaa vaikkapa vuohen kehitysmaahan lahjansaajan "nimissä" täällä. Nämä sopivat tosin paremmin vähän varttuneemmille lahjansaajille, mutta ihan varteenotettavia ideoita kuitenkin!


Jos keksit tämän listan avulla jonkin lahjaidean niin olisi huippua kuulla mitä ja kenelle! : Jenny

2 kommenttia :

  1. Tosi hyviä vinkkejä ja kiva postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset sulle ja mukava kuulla, että pidit näitä vinkkejä hyödyllisinä! :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }