Sivut

12.12.2016

LUUKKU 12 - BLOGIVINKKEJÄ #6 - OHJEITA HYVÄÄN BLOGIJOULUKALENTERIIN

Päivät jouluaattoon hupenevat ihan silmissä ja blogijoulukalenterikin on jo puolessa välissä, huhhuh miten nopeasti aika kuluu... Tässä postauksessa ei kuitenkaan enempää päivitellä ajan kulumista, vaan jaetaan vinkkejä hyvän blogijoulukalenterin aikaansaamiseksi. Jos siis just sä olet miettinyt blogijoulukalenterin toteuttamista, niin nappaa tästä vinkit talteen ensi vuoden varalle! Tai ehtiihän näitä juttuja parhaassa tapauksessa hyödyntää vielä tämänkin vuoden kalenteriin ;)


Mieti millaisia (joulu)postauksia itse klikkaat auki. Tämä on erittäin toimiva keino miettiä, millaisia juttuja joulukalenteriin tekee. Jos luet aina vaikkapa kaikki mahdolliset faktapostaukset, voisit jakaa itsestäsi jouluisia faktoja. Siitä mistä tykkäät itse, löytyy yleensä myös intoa kirjoittaa!

Mikä erottaa just sun joulukalenterin muista? Monien joulukalentereissa toistuvat samat postaukset: lahjatoiveet, lahjavinkit, jouluinen soittolista... Mieti mikä erottaa sun joulukalenterin muista. Voisitko esimerkiksi kertoa joulusta ulkomailla, jakaa kuvia jostakin joulutapahtumasta tai -konsertista tai jotain muuta vähän erilaista?

Älä sorru täyteluukkuihin. Panosta kaikkiin luukkuihin. Lukija kyllä huomaa ne "mulla ei ollut oikeasti mitään ideaa, mutta teimpäs kuitenkin postauksen"-luukut.


Säilytä tuttu kaava. Sä voit aivan huoletta sisällyttää joulukalenteriin muutenkin blogissasi toistuvia postauksia, esim. puhelinkuvia tai kuukauden suosikkeja. Mun mielestä tämä on jopa suositeltava ajatus!

Loputtomat suosikit ja lempparit eivät toimi. Vältä loputtomia suosikkijoulujuttujen listauksia, sillä ne alkavat kyllästyttää pidemmän päälle. Esimerkiksi suosikkijoululaulut ja -leffat ovat ihan ok, mutta siinä vaiheessa kun niiden päälle julkaiset vielä suosikkikoristeet, lempiruuat tms., se alkaa olla jo liikaa.


Mieti toteutustapaa ja suunnittele aikataulu. Oletko varma, että sinulla on aikaa ja ideoita 24 luukkuun? Jos epäröit, toimivampi idea saattaa olla jouluinen postaus vaikkapa joka toinen päivä. Jos kuitenkin päädyt 24 luukkuun, muista varata suunnittelulle ja toteutukselle riittävästi aikaa. Joulukalenteria ei kannata alkaa tehdä ajatuksella päivä kerrallaan, sillä kuitenkin aika todennäköisesti vastaan tulee päivä tai pari jolloin et ehdi/jaksa luukkua tehdä tai sulla on hyvä teksti muttei kuvia. Tämän vuoksi luukkuja on hyvä olla edes muutama kerrallaan "varastossa".

Millainen on sun mielestä hyvä blogijoulukalenteri / millaisista joulupostauksista tykkäät? : Jenny

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }