Sivut

13.7.2016

MITÄ TAPAHTUU SYKSYLLÄ?

Mun plan A syksylle oli, että oisin päässyt opiskelemaan viestintää&journalistiikkaa. Jos joltakin on mennyt ohi niin jäin siis varasijalle 8 ja neljän pisteen päähän unelmaopiskelupaikastani. Pääsin todella lähelle, mutta jäin kuitenkin liian kauas. Olin kuitenkin jo kesäkuun alussa tajunnut varautua välivuoteen siltä osin, että kävin ilmoittautumassa syksyn kirjoituksiin. Nyt kun välivuosi on totisinta totta, olenkin jo reilun viikon lukenut biologiaa, jota olen menossa syksyllä korottamaan. Tavoitteeni on saada biologiasta E tai L, jotta saisin ensi keväälle joitakin lisäpisteitä.


Olen myös suunnitellut opiskelevani ensi lukukauden avoimessa yliopistossa, jossa aion käydä viestinnän&journalismin perusopinnot. Tämä ei ole kuitenkaan vielä varmaa, sillä avoimeenhan otetaan tietty määrä sisään ilmoittautumisjärjestyksessä, enkä yhtään ihmettelisi tuurillani, jos olisin se ensimmäinen joka olisi liian hidas ja jäisi ulkopuolelle. Avoin yliopisto kiinnostaa mua ensinnäkin siksi, että haluan edesauttaa jotenkin sitä, että pääsisin ensi vuonna sisälle. Toki on nuo kirjoitukset, mutta on kuitenkin epävarmaa saanko niiden kautta lisäpisteitä ja ihan maksimaalinen hyöty, jonka voin biologiaa korottamalla saavuttaa on vain kuusi pistettä. Toki pienikin pistemäärä voi olla se, joka ratkaisee, mutta kuitenkin... Avoimessa yliopistossa kurssien suorittamisesta ei saa suoraan lisäpisteitä, mutta uskon siellä opiskelun auttavan pääsykoelukemisessa, kun on jo vähän tottunut tieteellisempään tekstiin ja opiskellut pääsykoekirjan(kin) aiheita. Ensimmäisellä pääsykokeisiin lukukerralla en tehnyt mitään suoranaisia virheitä, mutta nyt toisella kerralla aion panostaa enemmän artikkeleiden opiskeluun, sillä se jäi keväällä ajanpuutteen vuoksi kuitenkin vähäisemmälle kuin Mediaýhteiskunnan lukeminen.


Töitä on myös mahdollisesti suunnitelmissa hakea avoimen yliopiston ohelle, mutta työnhaun aion aloittaa vasta kun saan kirjoitukset alta pois. Biologian yo on 30.9. joten mahdolliset työt aloittaisin aikaisintaan lokakuussa. Jos onnistuisin töitä saamaan, niin jatkaisin niitä myöhäisimmillään maaliskuun alkuun. Tämä siksi, että haluan saada enemmän aikaa pääsykokeisiin lukemista varten kuin tänä keväänä, jolloin aloin lukemaan niihin suoraan kirjoitusten jälkeen ja minulla oli vain 5vko aikaa.


Lopuksi vielä ehkä koko tämän postauksen isoin uutinen jos niin voi sanoa (olen tästä jo ohimennen maininnutkin) eli me löydettiin Oonan kanssa Tampereelta superkiva kaksio ja ollaan siis muuttamassa! Meidän asunto on sopivalla etäisyydellä kaikista palveluista, pohjaratkaisu just hyvä meille ja mikä parasta: asunto on uusi.

Oletteko te viettäneet välivuoden/vuosia? Jos kyllä, niin mitä teitte niiden aikana?: Jenny

2 kommenttia :

 1. Huikeet suunnitelmat, kuulostaa tosi hyvältä! Ensi vuonna sulla on suuri etu siitä, että olet nyt jo opiskellut Mediayhteiskunta-kirjan niin hyvin - keväällä siis vain kertausta siltä osin. Artikkelitkin saattaa olla samat, en ole ihan varma. Neuvona vielä se, että kokeile ensin opiskella niitä avoimia opintoja ennen töitä. Niissä voi olla yllättävänkin paljon töitä, ainakin jos haluaa kunnolla opiskella kurssikirjallisuudet eikä vain niitä kappaleita, joista oppimistehtävät tehdään. Niistäkin voi olla apua pääsykokeisiin! Mutta tsemppiä opintoihin, ja onnea uudesta asunnosta :)

  http://turkoosivadelma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Jenna! Joo toi on kyllä kans hyvä pointti että käy ensin just tota avointa jonkin aikaa niin näkee sit vähän sitä työmäärää ensin ja et sopiiko ne työt siihen sivuun ja pystyy just pohtimaan sitäkin et kuinka monta tuntia viikossa pystyis olemaan töissä jne. Kiitos vielä tsempistäkin, sitä tarvitaan :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }