Sivut

27.7.2016

MITÄ OON TEHNYT VIIME AIKOINA?

Moikka kaikki! Jokin aika sitten lupailin kirjoitella kuulumisia viime aikojen puuhailuista ja tässä tää nyt tulee... Paljon asioita on tapahtumassa ja päällimmäisenä tässä on mielessä tietenkin muutto omilleen (vaikka kaverin kanssa muutankin). Halu opiskelemaan viestintää&journalismia on myös sen verran kova, että heinäkuu on kulunut suurelta osin biologian kirjoituksiin opiskellessa, sillä toivon sitä kautta saavani lisäpisteitä ensi kevään yhteishakua ajatellen... Mutta näistä alempana lisää, joten mennäänpä kuulumisten pariin näin kategorioittain!

MUUTTOElokuun lopulla häämöttävää muuttoa silmälläpitäen on ravattu kaupoissa ja ostettu kaikkea kirjoituspöydästä ovimattoon ja säilytyskoreihin. Myös Tampereella on käyty jo kerran roudaamassa tavaroita ja järjestelemässä meidän kaksiota kuntoon ja kerta tai pari on vielä edessä ennen kuin siellä alkaa näyttää kodilta. Ollaan sovittu Oonan kanssa tiettyjä juttuja mitä hän tuo mukanaan ja tiettyjä mitä mä tuon ettei samoja asioita tulisi sitten kahteen kertaan sinne kaappien täytteeksi. Aika hyvin ollaan tässä mielestäni onnistuttu, mutta aika pitkät WhatsApp-keskustelut tämä kaikki asioiden sopiminen on kyllä vaatinut :D Ja asioiden selvittelystä päästäänkin kätevästi hyppäämään seuraavaan kohtaan...

ASIOIDEN SELVITTELY

Asioita on pitänyt viime aikoina selvitellä muuttoilmoituksen teosta avoimen yliopiston kursseihin, joten google on ollut ahkerassa käytössä viimeisen kuukauden aikana. Selvittelyä on edessä vielä vaikka kuinka, mutta ehkäpä se pikkuhiljaa tulevan syksyn aikana vähenee kun asiat lähtevät rullaamaan. Niinhän sitä taidetaan sanoakin, että alku aina hankala!
  Se, mikä tässä päällimmäisenä ihmetyksen ja selvittelyjen aiheena on ollut on tuo avoin yliopisto. Siitä ei pahemmin koulun opotunneilla puhuttu, joten tietämys aiheesta on mulla aikalailla pyöreä nolla. Onneksi on nyt ainakin sen verran selvillä, että pyrin suorittamaan avoimessa viestinnän ja journalismin perusopinnot, jotka kustantavat mulle 375e ja jonne haku aukeaa 11.8. klo 10!

MÖKKEILY


Mökillä on tullut rentouduttua, lenkkeiltyä, uitua, saunottua, ihailtua auringonlaskuja, valokuvattua ja ylipäätänsä vietettyä aikaa jo monet kerrat. Päivät mökillä ovat kuuluneet kyllä ehdottomasti mun kesän kohokohtiin!

BIOLOGIAN LUKEMINEN


Tässä yksi viime aikojen eniten aikaa vieneistä jutuista: biologian yo-lukeminen. Ilmoittauduin jo keväällä varmuuden vuoksi korottamaan bilsaa ja siltä seisomalta kun pääsykoetulokset selvisivät, päätin todellakin tehdä sen! Nyt takana on jo kolmisen viikkoa luku-urakkaa ja mitä erilaisimpia lukutekniikoita, joten toivotaan että jaksan pitää tätä samaa buustia yllä ja että se riittää arvosanan nousuun. Aikeena on lukea vielä mm. toisenkin kirjasarjan kirjoja, treenata pääjaksoja sekä risteytystehtäviä jne. Ja niitä muistiinpanojakin on toki tullut tehtyä ja tullaan jatkossakin tekemään - kuinkas muuten kun musta on kyse haha :D

Mitä just sä oot puuhaillut viime aikoina? Ois kiva tietää :)  : Jenny

4 kommenttia :

 1. Joo ne avoimet on vähän hepreaa, niistä pitäis kyllä puhua enemmän lukiossa! Mutta muista ottaa selvää siitä, että siihen journalistiikan pääsee erillisvalinnan kautta - ja kuinka paljon opintopisteitä pitää olla opiskeltuna, että sen kautta pääsee. Muuten näyttäisi olevan jo hyvin selvillä asiat! :)

  http://turkoosivadelma.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä sattuma kun just katoin tota ennen kuin huomasin tämän kommentin :D mutta siis mä ainakin ymmärsin ettei Tampereelle oteta viestintään&journalistiikkaan tuon erillisvalinnan kautta kun ainakin tämän vuoden kohdalla lukee "Viestinnän, median ja teatterin yksikköön ei valita opiskelijoita erillishaussa 2016." en sitten kyllä tiedä siitä et vaihteleeko tuo vuosittain vai mitä... Tuosta oon muuten kyllä niin samaa mieltä, että näistä asioista voisi puhua enemmän lukioissa!

   Poista
 2. Mä oon metsästänyt kuumeisesti kämppää Tampereelta,selvittänyt matkajuttuja ja koittanut ottaa selkoa noista avoimen opinnoista. Mä oon meinaan Maltalla just sillon kun avoimen haku aukeaa... :'D Totta puhut, sillä avoimessa opiskelusta on puhuttu todella vähän millään OPOn tunneilla. Joskus ehkä sivumennen mainittu. Onneksi on Google!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät vielä jonkun kivan asunnon, oltais sitten samassa kaupungissa! Oi tuo Maltan reissu kuulostaa kyllä ihanalta :) Mutta uskon kyllä et sullakin riittää selviteltävää kun toi haku vielä aukeaa sun matkan aikana... Onneksi on kuitenkin se google kuten sanoit :D

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }