Sivut

28.10.2018

MOMENTS 5 VUOTTA - BLOGIHISTORIAA, FAKTOJA & TILASTOJA VUOSIEN VARRELTA

Mun blogi täytti 25.10. viisi vuotta, ja se on samaan aikaan hullua, mahtavaa ja hämmentävää! Tämä puolivuosikymmen on pitänyt sisällään lukuisia postauksia, tuhansia kuvia, uusia ystäviä, ihanan blogitiimin, yhden blogijoulukalenterin ja paljon paljon muuta. En osannut viisi vuotta sitten kuvitella, että Moments pysyisi elämässäni näin monen vuoden ajan. En voinut aavistaakaan sitä, kuinka paljon hyviä asioita bloggaaminen toisi elämääni. Momentsista onkin näiden vuosien aikana tullut osa minua ja identiteettiäni. Blogisynttäreiden kunniaksi halusin muistella menneitä vuosia erilaisten listojen ja faktojen kautta. Toivottavasti tällainen synttäripostaus on myös teidän mieleen. Alun perinhän synttäripostauksen piti tulla ulos sinä virallisena blogin viisivuotispäivänä, mutta eiköhän se ole ihan yhtä hyvä näin muutamaa päivää myöhemminkin ;)

Olen tässä ensimmäistä kertaa Tampereella (muualla kuin Särkänniemessä).

SUOSITUIMMAT POSTAUKSENI TOP 10

1. Little sister tag / 1358 näyttökertaa
2. Opiskeluvinkkejä x 10 / 482 näyttökertaa
3. Vinkkejä kirjoituksiin - äidinkieli / 411 näyttökertaa
4. Mun asunto nyt / 371 näyttökertaa
5. Blogitiimi haussa / 310 näyttökertaa
6. Linkkaa blogisi / 264 näyttökertaa
9. Linkkaa instagram-tilisi / 194 näyttökertaa
10. 50 lukijaa ja blogini ensimmäinen arvonta / 161 näyttökertaa

Bloggerin tilastojen mukaan mun suosituimmat postaukset painottuvat opiskeluun ja toisaalta sellaisiin postauksiin, joista lukijat ovat voineet konkreettisesti hyötyä (arvonta ja linkkaa blogisi/instagramisi). Olin iloisesti yllättynyt siitä, että top kymppiin ylsi myös rohkeuspostaus, joka on yksi omista kaikkien aikojen lemppareistani. Tulin iloiseksi myös huomatessani kärjessä opiskeluvinkkilistoja, sillä koen, että olen hyvä neuvomaan opiskelussa/opiskelutekniikoissa. Itse olen kuitenkin kokonaisuudessaan hieman eri mieltä siitä, mitkä ovat parhaat postaukseni. Kokosinkin siis vertailun vuoksi alle kymmenen omasta mielestäni onnistuneinta postaustani!OMA POSTAUSTEN TOP 10

2. Kuvapäiväkirja Jyväskylästä / 91 näyttökertaa
3. 100 my favourite little things in life / 120 näyttökertaa 
4. BT - Itsetunto / 106 näyttökertaa
5. Ylioppilas 2016 / 127 näyttökertaa
6. My favourite quotes x 10 / 97 näyttökertaa
8. Opiskeluvinkkejä x 10 / 482 näyttökertaa
10. One of the most beautiful sunsets ever / 66 näyttökertaa

Rohkeusteema oli minulle hyvin henkilökohtainen, mutta tykkäsin myös hurjasti kirjoittaa siitä. Syvällisiä ja henkilökohtaisia aiheita näistä kymmenestä ovat rohkeuden ohella ystävyys ja itsetunto. Jyväskylä- ja auringonlaskupostaukset pääsivät omaan top kymppiini onnistuneiden kuvien ansiosta, lakkiaispäivän postaus sen ainutlaatuisuuden vuoksi ja keikkapostaus ikimuistoisuutensa ansiosta. Sadan pienen ihanan jutun kirjoittaminen oli ihanaa, mutta samalla tuo postaus kertoo todella paljon minusta. Quote-postaukseen olin todella tyytyväinen paitsi ideana, myös toteutuksen kannalta. Pidin siitä ajatuksesta, että toin persoonaani esille yhdistämällä mietelauseisiin omia kuviani.
TIESITKÖ, ETTÄ...

...olen tarkka siitä, millaisia blogihaasteita julkaisen? En tykkää julkaista suosittuakaan blogihaastetta, ellei minulla aidosti ole siihen mielenkiintoisia vastauksia. Hyvä esimerkki on viime aikoina blogeissa kiertänyt kolmenkymmenen kysymyksen ja vastauksen haaste, jonka kysymykset käsittelevät muun muassa avioliittoja, lapsia ja sairaalareissuja. En ole kyseisiin kysymyksiin vastannut, enkä niin aio tehdäkään, sillä en näe järkeä kertoa asioista, joita en ole kokenut. Lisäksi haluan, että kevyemmätkin postaukset kuvaavat minua/sopivat blogiini. En esimerkiksi tee kosmetiikka- tai meikkauspostauksia, koska en meikkaa mitenkään erityisesti, pitäydyn tutuissa luottotuotteissani, enkä edes omista kovin paljoa kosmetiikkaa.

…olen jo blogitaipaleeni alussa kiinnittänyt paljon huomiota blogini kuviin? Käytän paljon aikaa postausteni visuaalisuuden miettimiseen. Ensin valitsen parhaimmat kuvat, ja sen jälkeen katson esimerkiksi, ettei liian samankaltaisia kuvia ole postauksessa peräkkäin. Tärkeää on mielestäni myös se, että kuvia ei ole liikaa ja se, missä järjestyksessä kuvat ovat....siskoni Anni on kuvannut 90% kuvista, joissa minä esiinnyn? Nykyään minulla on useampi kuvaustaitoinen kaverikin, mutta heidän kanssaan saamme harvoin järjestettyä aikaa kuvaamiseen. Vanhempamme taas eivät oikein osaa käyttää järjestelmäkameraa, joten kaikin tavoin helpoin kuvaaja on siskoni.

...kuvaan yhtä postausta varten keskimäärin kolmisenkymmentä kuvaa? Tämä riippuu tosin hieman siitä, millaista postausta olen tekemässä. Niin sanotut asetelmakuvat ovat helpoimpia, ja niitä riittää usein reilu kymmenenkin. Omakuvat ovat vaikeimpia, sillä välillä tuntuu epäluonnolliselta olla kameran edessä, eivätkä kuvat meinaa onnistua, vaikka tekisi mitä. Luontokuvia taas otan yleisesti ottaen paljon, eivätkä niistä läheskään kaikki päädy edes julkaistaviksi.

...mitä enemmän bloggausvuosia on kertynyt, sitä tarkempi minusta on tullut kieliopin suhteen? Tähän ovat vaikuttaneet varmasti journalistiikan opintoni, mutta toisaalta olin jo lukiossa tarkka esimerkiksi pilkutuksen suhteen.


MOMENTSIN HISTORIA

2013 Perustin blogin siskoni ideasta inspiroituneena. Ensimmäisten kuukausien ajan päivitystahti oli hidas, sillä opettelin vasta koko hommaa kuvaaminen mukaan lukien. Ulkoasu oli aluksi Bloggerin valmispohja, jolle olin tehnyt muutaman pienen muutoksen - muuhun eivät sen hetkiset taitoni riittäneet.

2014 Helmikuussa 2014 julkaisin postauksen postcrossingista. Se oli ensimmäinen suositumpi postaukseni eli toisin sanoen ylitti sata lukukertaa. Vuosi oli vielä aikamoista oman bloggaustyylin etsimistä, ja kirjoittelinkin postauksia arkisesti, syvällisesti, painottuen valokuviin ja kaikkea siltä väliltä. Julkaisin muutamia novelleja ja haasteita sekä pari mielipidekirjoitustakin. Kuvaamistyylin kehittymisen huomaa selkeästi, jos vertaa alkuvuoden postauksia loppuvuonna julkaistuihin.


2015 Kolmantena bloggausvuotenani aloin aidosti löytää omaa tyyliäni blogata. Lukijoitakin alkoi pikku hiljaa kertyä enemmän, koska jäsentelin tekstejäni paremmin, ja kirjoittelin kuulumisten lisäksi yhä enemmän muutakin. Toteutin ensimmäisen kysymyspostaukseni, aloitin 365 kuvaa -haasteen & siitä raportoinnin blogissa, ja heinäkuussa julkaisin kaikkien aikojen suosituimman postaukseni little sister tagin, jossa siskoni vastaa kysymyksiin minusta. Joulukuun alussa aloitin postcrosssingharrastukseni pohjalta kortteja maailmalta -postaussarjan, jota itse asiassa olen aikeissa jatkaa pitkän tauon jälkeen.

2016 Vuosi 2016 oli todellinen blogivuosi. Julkaisin vuoden aikana kaiken kaikkiaan 115 postausta. Perustin blogitiimin, toteutin blogijoulukalenterin, aloin jakaa blogivinkkejä ja tutustuin Anniinaan. Varsinkin kesällä postailin ahkerasti, sillä kovasta yrityksestä huolimatta en saanut töitä. Blogivuosi huipentui pitkään ja hartaasti suunnittelemaani joulukalenteriin, johon olin todella tyytyväinen! Tiivistetysti voisi sanoa, että elämä heitteli tielle 2016 ruusujen sijaan runsaasti risuja, mutta blogi kukoisti.2017 Elämäni muuttui kesällä 2017 onnellisempaan ja tasaisempaan suuntaan. Sen sijaan blogi hiljentyi kun ensin luin kevään pääsykokeisiin, sitten olin osan kesästä töissä, ja syksyllä aloitin journalistiikan opinnot. Tutustuin 2017 aikana paremmin blogitiimiini, erityisesti Kristaan ja Heliin. Kokonaan uusi tuttavuus, nykyään ystävyys, sai alkunsa helmikuussa Ullan lähettämästä sähköpostista. Tutustuimme hiljalleen paremmin, ja syksyllä näimmekin jo ensimmäisen kerran kasvokkain. Blogissa ei 2017 tapahtunut niin suurta kehitystä kuin aiempina vuosina, mutta toisaalta onnistuin suurimman osan vuodesta ylläpitämään tasaista postaustahtia, ja sain toteutettua useita kivoja postauksia, vaikka mikään niistä ei noussutkaan erityisen suosituksi. Blogitiimipostauksia oli kiva ideoida, ja pohdiskelimmekin tiimin kanssa esimerkiksi itsetuntoa ja kateutta.

2018 Tämä vuosi, viides blogivuoteni, on ollut suhteellisen tasainen. Postaustahti on toki vaihdellut aika runsaastikin, sillä välillä olen hukkunut tekemättömiin töihin, kun taas toisinaan on ollut hyvin aikaa kirjoitella postauksia. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä minulle iski oikein kunnon kriisi koko blogin suhteen, sillä tuntui vain, että ideat olivat aivan nollissa, eikä elämässä tapahtunut oikein mitään. Ikävöin Tampereelle sosiaalisuuden pariin, ja samaan aikaan jouduin sietämään järjetöntä sekoilua töissä, joten en näin jälkikäteen ihmettele, että blogikin jäi siinä rytäkässä vähän taka-alalle. Syksyn tullen intoni palasi, ja esimerkiksi nyt minulla olisi noin miljoona postausideaa. Viikot ovat kuitenkin viimeiset pari kuukautta täyttyneet tuutoroinnista ja kakkosvuoden käytännön kursseista, joten aikaa blogille ei ole liiennyt ihan niin paljoa kuin olisin toivonut. Katsotaaan, mitä loppuvuosi tuo tullessaan!


Synttäripostauksen päätteeksi haluaisin kysyä, kauanko sinä olet lukenut blogiani. Muistatko minkä postauksen luit ensimmäisenä? Onko jokin postaus jäänyt sinulle erityisenä mieleen? Mikä on parasta blogissani, mitä toivoisit ehkä lisää? Kaikkein viimeisenä haluan kuitenkin sanoa vielä kerran: onnea Moments 5 vuotta!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa enemmän kuin uskotkaan <3 Muistathan kuitenkin pysyä asiallisena!

.sidebar { text-align: center; } .sidebar{ float: right; margin-right: -10px; }